باید نسبت به هشدار رهبری در وقایع منطقه حساس باشیم

9:10 - 28 مرداد 1394
کد خبر: ۶۸۳۵۸
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
خبرگزاری میزان: رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سالروز کودتای 28 مرداد گفت: ملت ایران هیچگاه رفتار آمریکا و انگلیس در کودتای 28 مرداد را از حافظه خود حذف نمی کند.
امام خمینی(ره) مجلس را مطابق  تاریخ ایران در راس امور قرار داد/ما باید نسبت به هشدار رهبری در وقایع منطقه حساس باشیم
به گزارش خبرنگار سیاسی میزان، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور اظهار کرد: امروز 28 مرداد است که سالروز کودتای آمریکایی و انگلیسی است که در تاریخ روابط ایران که در روابط آمریکا و انگلیس یک نقطه بسیار تاریک خواهد بود و هیچگاه ملت ایران رفتار این دو کشور را از حافظه تاریخی خود حذف نمی کنند.

وی افزود: درباره کودتای 28 مرداد کتابها، مقالات  و اظهارات سیاسی بسیاری انجام شده و اخیرا کشورها اسناد و مدارکی در مورد کودتای 28 مرداد به مرور زمان منتشر کردند که بسیار کمک می کند به بررسی این حادثه غم انگیز که دست آموز برای همه ادوار تاریخی ایران است که بهتر بشناسیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: شاید در یک دسته بندی بتوان گفت که دو صنف عامل در کودتای 28 مرداد وجود داشت یکی عوامل خارجی که عمدا آمریکا و انگلیس محور آن بودند و یک سری عوامل داخلی که در آن زمان کشور  آن زمان بد شکلی و کج اندیشی  ها واختلافاتی که در داخل کشور به وجود آمد مجموعا این دو عامل باعث شد که دولت ملی مصدق سرنگون شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: عمده مشکلات در کشور رویارویی مصدق با تحریم های اقتصادی بود او با اتخاذ تصمیمی تحت عنوان اقتصاد بدون نفت تلاش کرد مشکلات کشور را مدیریت کند.

وی ادامه داد: مصدق حقوق کارمندان دولت را کاهش داد و خودروهای دولتی را از کارمندان بلند پایه گرفت همچنین برنامه عمرانی کشور را به تعویق انداخت و از سوی دیگر اوراق قرضه ملی را منتشر کرد و نیز ذخیره ارزی را تا دینار آخر مصرف کرد.

لاریجانی با بیان اینکه مصدق دست به چاپ محرمانه اسکناس زد گفت: این کار باعث شد ارزش ریال سقوط کند به طوری که قیمت دلار در بازار سیاه از 31 به 97 ریال افزایش پیدا کند.

رئیس مجلس عنوان کرد: برخی اقدامات مصدق سنجیده و برخی دیگر سنجیده نبود به طول مثال چاپ اسکناس به صورت محرمانه مشکلات بسیاری را برای کشور فراهم کرد.

وی ادامه داد: مصدق 6 ماه اختیار مجلس را بر عهده گرفت و قوانین زیادی را تصویب کرد. اینجا مصدق دوباره درخواست کرد یک سال دیگر موضوع تمدید شود و مجلس دیگر کاره ای نباشد. در این شرایط مجلس نمی توانست تصمیم گیری نماید، همه اختیارات مجلس به دولت داده می شد.

  لاریجانی افزود: در شرایط ایجاد شده آیت الله کاشانی و عده زیادی از نمایندگان مجلس با تمدید یک ساله مخالفت کردند. این مسئله عامل اختلافات زیادی در کشور شد؛ نمایندگان طرفدار مصدق در مجلس استعفا کردند تا مجلس منحل شود. این اقدام نمایندگان حامی مصدق زمینه را برای انحلال مجلس فراهم کرد و در ادامه مصدق اعلام کرد که باید رفراندوم برگزار شود که آیا مجلس به کار خود ادامه دهد یا منحل شود.

وی گفت: مرحوم آیت الله کاشانی در واکنش به حوادث روی داده طی نامه ای که به دکتر مصدق نوشت توضیح داد که چه خطراتی در پی اقدامات ایشان برای کشور در فضایی که آمریکایی ها برای کودتا طراحی کرده بودند، ایجاد خواهد شد. پاسخ مصدق نکاتی داشت که قابل توجه است. مصدق نوشت، تنها ملت ایران است که به وجود آوردنده قانون اساسی، مشروعیت و مجلس است. تنها ملت هستند که می توانند اظهار نظر کنند و هیچ کس دیگری چنین حقی ندارد. قانون ها، مجلس ها همه و همه به خاطر مردم به وجود آمده اند و نه مردم به خاطر آنها. مردم اگر یکی از آنها را نخواستند می توانند نظر خود را درباره آن ابراز کنند. در کشورهای دموکراسی و مشروطه هیچ قانونی بالاتر از اراده ملت نیست.

رئیس قوه مقننه گفت: مصدق تحت عناوینی که بیان کردم زمینه را برای کودتا فراهم کرد و رفراندوم انجام شد. در نهایت مجلس منحل گردید که در نتیجه آن شرایط بیرونی با عوامل متعدد زمینه های کودتا در داخل ایران را فراهم کرد. به دلیل مسائل اقتصادی، بعضی بی تدبیری ها مجلس که می توانست پشتوانه اراده ملت باشد منحل گردید. در نتیجه این اقدامات مصدق با شاه و جریان کودتا تنها ماند. اینها عواملی بودند که باعث شدند کودتاگران به موفقیت دست پیدا کنند. وقتی زمینه حضور مجلس به عنوان پایگاه مردم از بین رفت کودتا رسما عملیاتی شد.


لاریجانی یادآور شد: آن اقداماتی که در تهران سامان دادند و بد نیست به چند عامل خارجی و داخلی این موضوع توجه کنیم بعد از قضایای ملی شدن صنعت نفت مسئله ای که برای ایران بود یک روشی را آمریکا و انگلیس به عنوان سنگ اندازی انجام دادند و از اینجا موضوع اصلی آغاز شد آمریکا و انگلیس جنگ را در این راه به کار بستند اولین سرمایه کارشناسانی بودند که روابط دوستانه ای با نخبگان قبلی برقرار کردند و به این ترتیب یک شبکه سیاسی در داخل ایران ترتیب دادند.

لاریجانی تصریح کرد: اگر در ادوار مختلف پس از انقلاب امام خمینی (ره) تاکید می کردند که مجلس در راس امور است به خاطر شواهد تاریخی بود و اگر امروز مقام معظم رهبری در یکی دو روز گذشته در مورد نفوذ آمریکا در بخش فرهنگی، سیاسی و اقتصادی هشدار می دهند به خاطر واکاوی تاریخ گذشته ایران است که ملاحظه کردید چه در بین نیروهای مسلح، سیاسیون و فرهنگیان و چه در بین اقشار اقتصادی شبکه های نفوذ ایجاد کردند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشور خاطر نشان کرد: باید هشدار مقام معظم رهبری را یک هشدار واقع بینانه و دقیق دانست که افراد جامعه باید نسبت به این مسئله حساس باشند.

وی افزود: مسئله هسته ای و مذاکرات یک موضوع است اما ما نمی توانیم از تاریخ گذشته مغفول شویم ما روشهای نفوذ آمریکا در بخشهای مختلف را دیده ایم و اقدامات آنها را نسبت به اراده ملت و ستیز با آن مشاهده کرده ایم.

لاریجانی یادآور شد: هشدار رهبری یک هشدار به موقع و سنجیده بود که باید همه افراد مورد توجه قرار دهند.

رئیس مجلس عنوان کرد: از خداوند متعال می خواهیم که در پناه راهبری های مقام معظم رهبری ملت ایران راه سرفرازانه ای که تا امروز طی کرده اند با آراستگی ادامه بدهند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *