رکوزد زنی قیمت نفت پس از شیوع بیماری کرونا

7:00 - 24 آذر 1399
کد خبر: ۶۸۳۰۱۹
دسته بندی: اقتصاد ، انرژی
کارشناس حوزه انرژی گفت: قیمت نفت تحت تاثیر آغاز واکسیناسیون بیماری کرونا و امید به رونق اقتصادی به ۵۰ دلار رسید که بالاترین رقم پس از بیماری کرونا است.
محمدرضا شریفی‌دونچالی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به قیمت نفت در بازار‌های جهانی اظهار کرد: قیمت نفت این روز‌ها تحت تاثیر آغاز واکسیناسیون بیماری کرونا و امید به افزایش رونق اقتصادی افزایش مناسبی یافت به طوری که  با رسیدن به رقم ۵۰ دلار به ازای هر بشکه به بالاترین میزان افزایش قیمت خود از زمان شروع کرونا رسیده است.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: تصمیم سازمان اوپک پلاس در خصوص ادامه روند کاهشی تولید نفت، در این افزایش قیمت تاثیرگذار بوده است به نظر می‌رسد با توجه به کشف  واکسن بیماری کرونا بازار به مرور زمان توانایی جذب نفت بیشتری را  خواهد داشت و قیمت نفت پیش از سال پایان سال میلادی افزایش مناسبی داشته است.
وی افزود: مشکلات برخی از میادین نفتی در عراق طی هفته‌های گذشته نیز در این افزایش قیمت تاثیرگذار بوده با این وجود نوسانات در روز‌های آخر هفته میلادی گذشته و کاهش چند سنتی قیمت‌ها  شرایط بازار امیدوار کننده است.

شریفی بیان کرد: در خصوص افزایش قیمت نفت نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی را اعلام کرد و باید منتظر عملکرد واکسن کرونا در خصوص درمان این بیماری بود، اما با توجه به روند صعودی قیمت‌ها می‌توان قیمت نفت را تا پایان سال آینده میلادی  بین ۵۵ تا ۶۰ دلار پیش‌بینی کرد و نمی‌توان مانند سال‌های گذشته نفتی بالای ۷۰ تا ۸۰ دلار را در کوتا مدت تصور کرد.

این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: بازار نفتی این روز‌ها با مازاد عرضه مواجه است و با احتمال بازگشت دوباره ایران به بازار‌های نفتی میزان تولید نفت در جهان افزایش خواهد یافت و به همین منظور با توجه به  ذخایر استراتژیک نفتی  در کشور‌های دیگر و همچنین نفت‌های ذخیره شده ایران بر روی نفتکش ها، نمی‌توان در مدت یک سال شاهد افزایش چشمگیر قیمت نفت بود و باید بیشتر امید به ثبات قیمت‌ها و پایداری وضعیت بازار داشت.

وی افزود: پایداری و ثبات بازار‌های نفتی در ماه‌های آینده بیشتر در محک آزمایش قرار خواهد گرفت به طوری که با تصمیم سازمان اوپک پلاس برای افزایش ماهانه ۵۰۰ هزار بشکه  می‌توان تا حدودی آینده بازار را پیش بینی کرد و نتیجه گیری کرد آیا بازار به نفت بیشتری احتیاج دارد و یا باید روند کاهشی را ادامه دهد.

شریفی تصریح کرد: تصمیم سازمان اوپک پلاس برای افزایش ماهانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت به مدت ۴ ماه نشان از عدم اطمینان پایداری نفتی دارد به گونه‌ای که در صورت سقوط قیمت‌ها احتمال دارد میزان افزایش تولید نفت متوقف شود.

این کارشناس حوزه انرژی ادامه داد: در حال حاضر کشور‌های متعددی بنابر مشکلات داخلی و یا تحریم‌های یکجانبه آمریکا از بازار نفتی دورشدن مانند ونزوئلا و ایران که به دلیل تحریم‌های یکجانبه آمریکا  و کشور لیبی که درگیر جنگ داخلی است، به نظر می‌رسد با ورود این کشور‌ها به بازار‌های نفتی سازمان اوپک کلاس کاهشی بین ۱۰ تا ۲۰ درصد برای این تولیدکنندگان در نظر خواهد گرفت تا روند ثبات در بازار ادامه پیدا کند.

وی افزود: بیماری کرونا تاثیرات منفی بر اقتصاد جهانی داشته و برای احیای دوباره بازار نفت احتیاج به مهلت زمانی بین یک سال تا دوسال وجود دارد تا کشور‌ها با عبور از تنگنا‌های اقتصادی بتوانند وار د بازار نفتی شوند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *