کدام کشورها برای اجرای واکسیناسیون در برابر کرونا اقدام کرده اند؟
– طی هفتههای اخیر چند شرکت داروسازی اعلام کردند که نتایج آزمایش واکسن کرونای ساخت آنها اثربخشی بیش از ۹۰ درصد داشته است.
از جمله این شرکتها فایزر و مدرنا بوده اند؛ در همین حال مقامات بهداشتی روسیه نیز از اثربخشی واکسن کرونای «اسپوتنیک ۵» خبر دادند.
همزمان با انتشار این خبرها، برخی از کشورها تدابیری را در راستای خرید واکسن و واکسیناسیون ضد کرونا آغاز کردند.
«ولادیمیر پوتین»، رییس جمهور روسیه، هفته گذشته به مقامات بهداشتی این کشور دستور داد تا واکسیناسیون گسترده ضد کرونا را از آغاز کنند.
بر این اساس، قرار است واکسیناسیون گسترده ضد کرونا در این کشور از هفته جاری آغاز شود.
در همین حال «هندوستان تایمز» گزارش داد که کشورهایی مانند انگلیس، بحرین و هند نیز اقداماتی را در این زمینه انجام داده اند.
دولت انگلیس هفته گذشته اعلام کرد که برای خرید میلیونها دوز از واکسن کرونای شرکت فایزر اقدام کرده است که این اقدام با واکنش و انتقاد شدید اتحادیه اروپا همراه شد.
هندوستان تایمز مینویسد: پس از آنکه انگلیس به استفاده اضطراری از واکسن کرونای شرکت فایزر اشاره کرده، رقابت جهانی برای واکسیناسیون شدت یافته است.
این پایگاه میافزاید «پس از انگلیس، بحرین دومین کشور جهان است که مجوز استفاده اضطراری از واکسن فایزر را صادر کرده است.»
در همین حال سازمان جهانی بهداشت هشدار داده که واکسن کرونا مانند «گلوله جادویی» برای مقابله با بحران جاری عمل نخواهد کرد و تدابیر فعلی برای کنترل بحران باید ادامه یابد.
بحرین پیش از سفارش واکسن فایزر، مجوز استفاده اضطراری از واکسن چینی سینوفارم را صادر کرده بود.
در همین حال هند نیز اقداماتی را در راستای خرید واکسن ویروس کرونا انجام داده است.
هندوستان تایمز گزارش داده که تعداد دوز واکسن سفارش داده شده از سوی مقامات هند برای پوشش ۶۰ درصد از مردم این کشور کافی است.
مقامات بهداشتی آمریکا نیز اعلام کرده اند که توزیع واکسن ویروس کرونا در ایالتهای این کشور آغاز میشود و ایالتهای مختلف برای تهیه واکسن کرونا اقدام کرده اند.
سازمان جهانی بهداشت ابراز امیدواری کرده که با ابتکار جهانی «کووکس» تا سه ماهه نخست سال ۲۰۲۱، نیم میلیارد دوز واکسن کرونا برای توزیع در دسترس قرار بگیرد.