اوپک پلاس با احتیاط تولید نفت را افزایش داد

15:58 - 15 آذر 1399
کد خبر: ۶۸۰۶۶۸
دسته بندی: اقتصاد ، انرژی
نماینده پیشین ایران در سازمان اوپک، تصمیم اوپک پلاس برای افزایش ۵۰۰ هزار بشکه نفت در ماه ژانویه را با احتیاط خواند گفت: پس از ارزیابی نتایج این تصمیم بر بازار، در خصوص ادامه آن تصمیم گیری می شود.
سید محمدعلی خطیبی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به نشست اخیر اوپک پلاس اظهار کرد: در جلسه اخیر اوپک پلاس برخی از اعضای این سازمان، به دنبال افزایش تولید نفت و برخی دیگر به دلیل شکننده بودن بازار و بیماری کرونا در پی حفظ شرایط فعلی بودند و این اختلاف نظر باعث تعویق دو روزه نشست شد.
 
وی افزود: اما در نهایت مقرر شد که ۲ میلیون بشکه  افزایش تولید نفت به صورت ماهانه ۵۰۰ هزار بشکه  اجرا شود و در صورتی که با افزایش این مقدار تولید قیمت‌ها کاهش پیدا نکرد برای ماه‌های دیگر نیز این افزایش تولید به میزان ۵۰۰ هزار بشکه به مدت ۴ ماه ادامه یابد.
نماینده پیشین ایران در سازمان اوپک تصربح کرد: این تصمیم به صورت کاملا محتاطانه گرفته شده و درصورت کاهش قیمت نفت در ماه اول اجرای این طرح، برنامه افزایش تولید  متوقف خواهد شد، اما در صورت ثبات در بازار و توانایی جذب نفت عرضه شده، این افزایش ادامه خواهد یافت.
 
وی افزود: اصرار برخی از اعضای اوپک پلاس برای افزایش تولید ناشی از عدم تعهد برخی از کشود‌های تولیدکننده نفتی برای کاهش تولید است،  استدلال موافقان افرایش تولید این بود که اگر بنا به عدم تعهد و افزایش تولید است این موضوع برای همه اعضا اجرا شود، از سوی دیگر برای پایداری این سازمان نیاز است به تصمیمات اعضا توجه شود و در صورتی که قیمت نفت کاهش یافت، این تصمیم ادامه پیدا نخواهد کرد.

خطیبی ادامه داد: با توجه به شرایط فعلی بازار نفت، بهتر بود که روند کاهش تولید نفت ادامه می‌یافت و تا زمانی که تکلیف بیماری کرونا و بازگشت به جریان عادی زندگی مشخص می‌شد، از افزایش تولید خودداری می‌کردند، اما تخلف برخی از اعضا نسبت  کاهش تولید، باعث تصمیم گیری اخیر اوپک پلاس برای افزایش تولید شد.

نماینده پیشین ایران در سازمان اوپک پلاس بیان کرد: با وجود تحریم‌های نفتی، امکان تولید و حصور دربازار‌های رسمی مانند گذشته امکان پذیر نیست، اما درصورت رفع محدودیت ها، تولیدکنندگان نفت عضو اوپک پلاس با درک شرایط ایران، شرایط را برای حضور ایران فراهم کنند، مانند اتفاقی که برای کشور‌های دیگر از جمله عراق و کویت به وجود آمد و باعث خروج آن‌ها از بازار نفت شد و بازگشت آن‌ها با حمایت اوپک پلاس تسهیل شد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *