آخرین وضعیت تحویل موشک های اس 300روسی به ایران/ هیچ گاه داعش را تهدیدی علیه خودمان نمی دانیم

10:23 - 27 مرداد 1394
کد خبر: ۶۸۰۶۰
دسته بندی: سیاست ، گزارش و تحلیل
خبرگزاری میزان: وزیر دفاع گفت: ما هیچ گاه داعش را تهدیدی علیه خودمان نمی دانیم هر چند یک تهدید جهانی است که باید یک اراده جهانی برای برخورد با این غده سرطانی ایجاد شود
نشست خبری وزیر دفاع آغاز شدبه گزارش خبرنگار سیاسی ، سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در نشست خبری که به مناسبت روز صنعت دفاعی و هفته دولت برگزار شد گفت: ما چند سرفصل مهم را در چند سال اخیر در دستور کار خودمان قرار داده ایم تا بتوانیم فعالیت ها را به گونه ای سازماندهی و مدیریت کنیم.


وی ادامه داد: چند موضوع چابک سازی، مقررات، توجه به مأموریت ها و اهداف در این طرح کلی مورد نظر ما بوده است و سعی کرده ایم امکانی را فراهم بیاوریم که همه همکاران در پست مسئولیتی خودشان به نحو احسن ارائه خدمات داشته باشند و تداخلی ایجاد نشود.

وی با توجه به محدودیت بودجه نیز گفت: ما موثر سازی را در دستور کار داشته ایم هر چند که بودجه جاری 20 درصد کاهش یافته است اما در بحث تحقیق و توسعه مسیر خودمان را ادامه داده ایم و پروژه های تحقیقاتی با توجه به نیازها پیگیری و عملیاتی شده اند و 30 درصد از این پروژه ها نیز به نتیجه محصول رسیده اند.

وزیر دفاع صریح کرد: در زمینه اقلام دفاعی نیز نگاه راهبردی ما به توان بازدارندگی و ایجاد اقتدار دفاعی بوده است که سعی کرده ایم در مسیر افزایش آن حرکت کنیم و تجهیزات را در این مسیر سازماندهی و طراحی کنیم.

سردار حسین دهقان پیرامون مسئله کوچک سازی سازمان نیز گفت: سعی کرده ایم برای تأمین نیازهایمان شبکه ای را در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی برای شناسایی افراد در جهت نیازهایمان ایجاد کنیم و با توجه به حرکت سازمان دفاعی آنها را به کار بگیریم، یکی از این ساختارها مجموعه سازمان شهید فهمیده است که در دانشگاه ها ایجاد شده است تا بتوانیم از ظرفیت دانشگاه ها برای توسعه و تحقیق و زیر ساخت ها استفاده کنیم و این ظرفیت ملی را به اجرا دربیاوریم.

وزیر دفاع درباره بحث سرمایه گذاری نیز گفت: ما سعی کردیم بیشتری منابع در دسترس وزارت به محصول تبدیل شود و ایجاد زیرساختارها به دست سرمایه گذاری بسپاریم و به این موضوع توجه داریم اگر درسطح ملی بخشهایی وجود دارند که نیاز ما را تأمین می کنند به آنها کمک کنیم.

وی اضافه کرد: وزارت دفاع ظرفیت عظیمی را در سطح ملی دارد که می تواند در مسیر توسعه صنایعی چون نفت و گاز و ارتباطات و پروژه های ملی بکار گیرد و در این مسیر تأثیر گذار باشد.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح همچنین گفت: وزارت دفاع به دنبال یک سند آمایش است تا بتواند با ملاحظات امنیتی نوعی پدافند را برای صنایع دفاعی ایجاد کند که این سند صنایع دفاعی، مسکونی را در بر می گیرد.
وی گفت: امروز صنایع دفاعی درسطح کشور درنقاط مختلف وجود دارند که ما باید سعی کنیم پدافند خوبی را برای آنها ایجاد کنیم.

وی اضافه کرد: باید سعی شود از موازی کاری دوری کنیم و پتانسیل ها را به صورت متمرکز به کار بگیریم.
دهقان در ادامه به بحث موشکهای بالستیک اشاره کرد و گفت: ما ارتقا موشکهای بالستیک را از نظر برد در سال جدید در دستور کار داشتیم و آنچه که در بهینه سازی مورد توجه ما بوده است بحث برد، دقت اصابت و تخریب است و همچنین سعی کرده ایم در مقابل جنگ الکترونیک اقداماتی را انجام دهیم و این موضوعات مبنای کار ما در حوزه بالستیک بوده است.

وی به بحث موشکهای کروز نیز اشاره کرد و گفت: ما موشکهای کروز زمین به زمین و ... را در دستور کار خودمان داشته ایم و در بحث موشکهای زمین به زمین کروز مراحل اولیه انجام شده است و مراحل دوم نیز در دو سه ماه آینده نیز انجام می شود و همچنین در بحث موشکهای ساحل به دریا نیز اقداماتی را انجام داده ایم و سعی کرده ایم موشکهای پایه هوا را عملیاتی کنیم.

وزیر دفاع به بحث صنعت زرهی نیز اشاره کرد و گفت: این موضوع یکی از موضوعاتی بود ه است که ما دردستور کار خودمان داشته ایم و هم در زمینه دفاعی نیز پیشرفت های قابل توجهی را انجام داده ایم و برخی از صنایع نیز در مسیر تولید انبوه قرار دارند.

وی به توسعه صنایع دریایی نیز اشاره کرد و گفت: ما برخی محصولات را طراحی و تولید کرده ایم بویژه در حوزه زیرسطحی و شناور و ما امروز می توانیم در حوزه زیرسطحی 500 تنی را با تمام الزامات طراحی و تولید کنیم و برخی از محصولات در سال جدید به نیروی دریایی از جمله ناوشکن جماران ملحق خواهند شد ما بومی سازی را مورد توجه داشته ایم.

وزیر دفاع خاطر نشان کرد: در حوزه الکترونیک نیز سعی کرده ایم نقاط ضعف را جبران کنیم و سیستم بی سیم از آنالوگ به دیجیتال تبدیل شود در حوزه راداری نیز گامهای خوبی را بر داشته ایم و در این حوزه سعی کرده ایم اقداماتی را در جهت حرکت بدون شناسایی رادار داشته باشیم، در حوزه جنگ الکترونیک نیز سازمان را متناسب با نیاز خودمان ایجاد کرده ایم در این موضوع نیز بومی سازی مورد توجه بوده است ما امروز 115 محصول را به صورت بومی سازی تولید می کنیم.

وی ادامه داد: در حوزه خدمات هوایی نیز اولین هلیکوپتر را امسال تولید و در دسترس نیروهای مسلح قرار می دهیم همچنین جت صاعقه تولید شده است و جت آموزشی نیز مراحل پایانی ساخت خود را انجام می دهد همچنین پرنده های هوایی مختلفی را تولید کرده ایم و در اختیار نیروهای مسلح قرار داده ایم همچنین این محصول مشتری های مختلفی را در سراسر جهان دارد که ما با توجه به برخی ملاحظات و محدودیت ها فروش آنها را نیز در دستور کار داریم.

وی به دیپلماسی دفاعی نیز اشاره کرد و گفت: در این مسیر نیز گامهای خوبی را برداشته ایم و با کشورهای مختلف از جمله، عراق، سوریه ، هند ، پاکستان و .. رایزنی های را داشته و ارتباط گیری هایی را در زمینه همکاری انجام داده ایم که در این حوزه نیز افق های روشنی قابل ترسیم است .

وی افزود: علاوه بر شرکت در کنفرانس امنیتی مسکو در آینده در کنفرانس امنیتی پکن نیز شرکت خواهیم کرد، ما تعامل خوبی را با کشورهای همسایه مان داریم و سعی می کنیم با مدیریت در سطح بین الملل برخی چالش ها را کنترل کنیم.

وزیر دفاع به بحث املاک دارای معارض وزارت دفاع اشاره کرد و گفت: ما در این زمینه نیز گامهای خوبی را برداشته ایم و سعی کرد ه ایم با ارتباط گیری با برخی از دستگاه ها و مردم مراجعه مردم به محاکم را به 25 کاهش دهیم و موضوعات را با گفتگو حل کنیم.
وی به بحث دعاوی خارجی نیز اشاره کرد و گفت: بیشتر این دعاوی که مربوط به قبل از انقلاب و مربوط به قراردادها هستند ماآنها را پیگیری کرده ایم و در دو سه مورد آنها به نتیجه رسیده ایم .


سردار حسین دهقان در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آخرین وضعیت تحویل موشک های اس 300روسی به ایران چیست ؟ گفت: در یک مقطع زمانی رئیس جمهور روسیه این قرار داد را به دلیل ایجاد فضایی ملغی کرد که ما به این موضوع معترض بودیم ولی تحت تأثیر فضاسازی هایی این مسئله اتفاق افتاد.

وی ادامه داد: اما با ایجاد فضای جدید فعال کردن این قرار داد در دستور کار قرار گرفت و من زمانی که در کنفرانس امنیتی مسکو شرکت کرده بودم پیرامون این موضوع رایزنی هایی را انجام دادم که رئیس جمهور روسیه نیز فعال کردن این قرار داد را اعلام کرد، بر این اساس کار کارشناسی و به روز کردن قرار داد در دستور کار قرار دارد و قرار است حتی به جای سه گردان قبلی چهار گردان با توجه به تغییرات تکنولوژی انجام گرفته تحویل داده شود که مذاکرات آن نیز انجام گرفته است و احتمالا در هفته های آینده به امضا می رسد و هیچ منعی برای اجرا شدن آن امروز وجود ندارد.

وی درباره خرید هواپیما از فرانسه نیز گفت: ما نیازهای هوایی داریم که از نظر آموزش و جنگنده و رایزنی هایی را نیز با روسیه داشته ایم و برخی از تجهیزات روسی مورد نظر ما بوده است ولی با کشورهای غیر روسی این مسئله را مطرح نکرده ایم اما در حوزه همکاری و مشارکت به غیراز روسیه با چند کشور دیگر نیز درحال رایزنی هستیم و آنها تمایل دارند با ما همکاری داشته باشند اما تا به امروز به فرانسه درخواستی را در این زمینه نداده ایم.

وزیر دفاع در پاسخ به سوال دیگری درباره برخی از محدودیت هایی که در قطعنامه سازمان ملل باتوجه به جمع بندی توافقات هسته ای گنجانده شده است و اینکه آیا جمهوری اسلامی ایران به دنبال تولید موشکی با قابلیت حمل سلاح هسته ای بوده است یا نه؟ گفت: بحث برجام و قطعنامه از یکدیگر مستقل هستند و جمهوری اسلامی ایران زمانی که قطعنامه صادر شد بیانیه ای را صادر و اعلام کرد هیچ گونه محدودیتی را پیرامون مسائل دفاعی نمی پذیرد و اجازه نمی دهیم کسی برای ما تصمیم بگیرد.

وی ادامه داد: از دیگر مسائل مطرح شده بحث مقاومت بود که ما همیشه اعلام کرده ایم حمایت از مقاومت یک اصل اساسی برای جمهوری اسلامی ایران خواهد بود و هر مجموعه ای در مقابل اسرائیل و امریکا قرار بگیرد ما از آن حمایت می کنیم.

وزیر دفاع درباره طراحی موشکهای بالستیک با قابلیت حمل سلاح هسته ای نیز گفت: ایران هیچ گاه به دنبال سلاح هسته ای و یا تولید موشکی که مختص حمل سلاح هسته ای باشد نبوده است و هیچ گاه چنین موشکی را تولید نکرده است اما ما شاید موشکهایی داشته باشیم که چنین قابلیتی را دارند اما به این منظور طراحی نشده اند و طراحی موشک های ما دفاعی است و صحبت از این گونه موضوعات هم بهانه ای بیش نیست و جمهوری اسلامی هیچ گاه موشکی برای حمل سلاح هسته ای طراحی و تولید نکرده است.

حسین دهقان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این امروز شما رمز توانمندی صنعت دفاعی را چه میدانید؟ گفت: عنصر خودباوری و اینکه ما هر چیزی را که نیاز داشته باشیم تولید می کنیم کلید و رمز توانمندی صنعت دفاعی است که با انگیزه ، روحیه جهادی، تجربه دفاع مقدس و جنگهای منطقه در حال ادامه مسیر خود است و با توجه به تهدیدات می توانیم محصولات مورد نیازمان را تولید کنیم.

وزیر دفاع در پاسخ به سوال دیگری درباره قاهر 313 گفت: هر گاه عملیاتی شود آن را رسانه ای می کنیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا وزارت دفاع برنامه ای برای تولید موشکهای با برد بیش از سه هزار کیلومتر دارد یا نه؟ گفت: نه هیچ گاه به دنبال موشکهای با برد بیش از دوهزار کیلومتر نبوده ایم.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در واکنش به صحبتهای برخی از مسئولین آمریکایی و تهدید ایران گفت: آمریکایی ها هر کاری که تا امروز می توانستند انجام دادند حتی آنها هواپیمای مسافری ما را هدف قرار دادند و از همه ابزارها و روشها به جز سلاح هسته ای علیه ما استفاده کردند ولی امروز آنها خوب درک کرده اند که نمی تواند در برابر مقاومت ملت ایران بایستند و باید با زبان تکریم صحبت کنند نه فشار. آنها بودند که حتی با ارسال نامه رسمی درخواست مذاکره داشتند.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در پاسخ به این سوال که جمهوری اسلامی ایران به چند کشور ارسال می کند می فروشد و همکاری دارد؟ گفت: ما با 35 کشور در این حوزه فعالیت داریم و انواع خدمات فنی، تعمیری و فروش سلاح را با آنها داریم که در بین این کشورها از ونزوئلا گرفته تا اندونزی قرار دارند.

دهقان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در چند روز اخیر نمایندگان مجلس شورای اسلامی و برخی از تشکیلات دانشجویی درخواست هایی ر ا مبنی بر انجام رزمایش داشته اند ارزیابی شما چیست؟ آیا در مقطع فعلی این موضوع را صلاح می دانید یا نه؟ تصریح کرد: امروز یک ابهامی در ذهنیت عمومی ایجاد شده ست ما باید بین رزمایش ( مانور) و تست تفاوت بگذاریم، یک رزمایش و مانور ممکن است به دلایل مختلفی از جمله ایجاد آموزش و آمادگی برگزار شود و در این مسیر نیروهای مسلح در سطوح مختلف با توجه به برنامه زمانبندی مانور و رزمایش را انجام می دهند، این مانورها و رزمایش ها می تواند موشکی، رزمایشی و ... باشد بنابر این هیچ رزمایشی و مانوری در سطح ملی به تأخیر نخواهد افتاد.
وزیر دفاع گفت: اما بحث تست متفاوت است شاید ما محصولی را طراحی کنیم و لازم باشد تستهای گوناگونی را صورت دهیم که این خود یک خط تحقیقی است که مراحل خود را طی می کند و در خارج از مسیر تحقیقی انجام تست اصلاَ معنی ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که در برجام مسئله ای تحت عنوان بازرسی مدیریت شده مطرح شده است وزارت دفاع با این موضوع چطور کنار می آید؟ بیان کرد: برجام یک مراحل قانونی دارد که باید طی شود که ما در آن بحث پروتکل الحاقی را داریم که بسیاری از کشورها آن را پذیرفته اند و موضوع در آن این است اگر زمانی آژانس مطلع شود کشوری فعالیت اعلام نشده ای دارد سوالی می پرسد که باید پاسخ قانع کننده ای داده شود و این بازدید نیز به این صورت نیست که آنها بخواهند هر جایی را بازدید کنند.

وی درباره پارچین نیز بیان کرد: در سال 2005 آژانس این موضوع را مطرح کرد و بازرسی هایی انجام داد ولی اعلام کردند چیز مشکوکی در آنجا وجود ندارد اما متأسفانه با برخی جوسازی ها دوباره این موضوع را در دستور کار قرار دادند که پاکسازی در پارچین در حال انجام است زیرا پارچین یک مجموعه ی مسکونی و صنعتی است و طبیعی است که ما در آنجا بخواهیم چیزی را یا مکانی را بازسازی کنیم و مسئله اخیر نیز مربوط به مرمت یک جاده بوده است که آنها خودشان فهمیده اند اشتباه کرده اند.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در پاسخ به این سوال که آیا وزارت دفاع با توجه به نتیجه رسیدن مذاکرات و فضای جدید برای ارتقا صنعت دفاعی همکاری با کشورهای اروپایی و ... را در دستور کار دارد یا نه؟ خاطر نشان کرد: شاید با ایجاد فضای جدید برخی از تعاملات بین المللی ایجاد شود و کشورهای مختلفی در زمینه های گوناگون اعلام سرمایه گذاری و همکاری کرده اند اما چیزی که مهم است این است که با ایجاد فضای جدید ما شاهد باز شدن درهای کشور برای ورود کالاهای دیگر کشورها نخواهیم بود بلکه برای دولت بحث سرمایه گذاری و مشارکت در اولویت است.
وی تصریح کرد: ما تشخیص می دهیم که چه کسی با چه کیفیتی در چه زمینه ای سرمایه گذاری کند. در حوزه نظامی نیز با توجه به ملاحظات و محدودیت ها ما سعی کرده ایم برای ارتقا دفاعی کشور موضوعاتی را در دستور کار قرار دهیم و با کسانی همکاری کنیم که بحث وابستگی مطرح نباشد بلکه همکاری دو طرفه ای با نقش اصلی ایران و با تأکید بومی سازی مورد توجه وزارت دفاع است.
دهقان در پاسخ به این سوال که وزارت دفاع در بحث شناورهای نظامی چه اقداماتی را انجام داده است؟ گفت: شناورها با توجه به مأموریت ها نوع تجهیزات و قلمرو به کار گیری تولید می شوند .
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تهدید داعش و نیاز مأموران مرزی جمهوری اسلامی ایران به تجهیزات لازم گفت: ما هیچ گاه داعش را تهدیدی علیه خودمان نمی دانیم هر چند یک تهدید جهانی است که باید یک اراده جهانی برای برخورد با این غده سرطانی ایجاد شود آمریکا و اسرائیل شاید نگرانی هایی داشته باشند.

وی تأکید کرد: وزارت دفاع سعی کرد ه است با توجه به تهدیدات تجهیزات مناسب را تهیه و در اختیار نیروهای مسلح قرار دهد.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درباره با فعالیت های فضایی و ماهواره ای این وزارتخانه نیز گفت: یک برنامه در سطح ملی برای این موضوع تأیید شده بود که متأسفانه با مشکلات ، تأخیرات و عقب ماندگی هایی روبه برو شد اما وزارت دفاع که بحث سکوهای پرتاب به آن مربوط می شد امروز آمادگی کامل در این زمینه را دارد و طراحی های جدیدی را انجام داده است.
حسین دهقان تصریح کرد: اما آن چیزی که مهم است و باید به آن تأکید کنم این است که جمهوری اسلامی همیشه بحث صلح آمیز فضا را در دستور کار خودش داشته است.
وزیر دفاع در پایان درباره حمایت جمهوری اسلامی ایران از مقاومت نیز گفت: جمهوری اسلامی ایران همیشه از مقاومت حمایت کرده است اما امروز خود آنها دارای قابلیت های بسیار خوبی هستند و توان و آمادگی خوبی را دارند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *