قائمی: شناخت و معرفت مهمترین خصوصیت فرد منتظر فرج امام زمان (عج) است
قائمی در مورد شناخت و معرفت منتظران به عنوان امری مهم و زیر بنایی بیان کرد: معرفت و شناخت «امام زمان (عج)» امری بسیار مهم و ارزشمند است، اگر فردی شناخت و معرفت نسبت به «امام زمان (عج)» نداشته باشد مرگش مرگی با جاهلیت است، «پیامبر اکرم (ص)» در این زمینه میفرمایند: «مَنْ مَاتَ بِغَیرِ إِمَامٍ مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیةً؛ کسی که بدون امام بمیرد؛ به مرگ جاهلی مرده است».
وی به دعای غریق «معرفت» اشاره و تاکید کرد: در دعای غریق نیز بر افزایش معرفت اشاره و تاکید شده است، در این دعا آمده است: «اَللّهُمَّ عَرِّفْنى نَفْسَکَ، فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى نَفْسَکَ، لَمْ اَعْرِف نَبِیَّکَ؛ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى رَسُولَکَ، فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى رَسُولَکَ، لَمْ اَعْرِفْ حُجَّتَکَ؛ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى حُجَّتَکَ، فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى حُجَّتَکَ، ضَلَلْتُ عَنْ دینى»، خدایا خود را به من بشناسان، زیرا اگر خود را به من نشناسانی فرستادهات را نشناختهام، خدایا فرستادهات را به من بشناسان، زیرا اگر فرستادهات را به من نشناسانی حجّتت را نشناختهام، خدایا حجّتت را به من بشناسان، زیرا اگر حجّتت را به من نشناسانی، از دین خود گمراه میشوم»، این امر نشان میدهد اگر انسان شناخت درست و لازم را نداشته باشد بیشک به گمراهی کشیده خواهد شد.
قائمی به چگونگی کسب معرفت نسبت به «امام زمان (عج)» اشاره و تاکید کرد: کسب اطلاعات همچون اینکه «امام زمان (عج)» در چه روز و در چه سالی به دنیا آمده و یا در چه زمانی غیبت صغرا روی داده کافی نیست، بلکه علاوه بر این اطلاعات باید بدانیم «امام زمان (عج)» خلیفه خداوند متعال است، همچنین ایشان حلقه اتصال بین خلق و پروردگار است.
وی با برشمردن لزوم معرفت افزایی انسان نسبت به «امام زمان (عج)» را بیان و خاطرنشان کرد: پیروی از امر و دستور «امام زمان (عج)» واجب است و توجه به اوامر آن حضرت باعث رشد تکامل خواهد شد، همچنین بصیرت در مورد امام زمان(عج) بر هر انسانی واجب است، این مهم در زیارت جامع کبیره که از بیانات «امام هادی (ع)» است نیز مورد تاکید قرار گرفته است، در این زیارت بر بصیرت افزایی انسان در مورد امام و پیشوایش زمان تاکید شده است، در این زیارت آمده است: «أَمْرُکُمْ رُشْدٌ وَ وَصِیَّتُکُمُ التَّقْوَی وَ فِعلِکَم الخَیر، وَ عَادَتِکُم الاِحسان، وَ سَجیَّتِکُمُ الکَرَم، وَ شَانِکُم الحَق وَ الصِدقِ وَ الرِفقِ وَ قَولُکُم حَکم وَ حَتم، وَ رَاءیُکَم عِلم وَ حِلم وَ حَزم سخن شما نور بخش دلها و فرمان شما هدایت است. سفارش شما تقوا و کار شماخیر و نیکی است. عادت شما نیکی و فطرت شما کرم و بخشش است. حالت و منزلت شما حق و راستی و مدارا و محبت است و سخن شمادستور لازم الاجراست؛ و اندیشه شما دانش و بردباری و عاقبت اندیشی است».