کرونا؛ زمستانی سخت در انتظار شهرهای کوچک و روستاهای آمریکا
- مقامهای شهر کوچک ایتاسکا در ایالت مینه سوتا، با جمعیت ۴۵ هزار نفر، اخیرا اعلام کردند که این منطقه طی ۷ روز گذشته ۲۰۵ مورد ابتلا به ویروس کرونا را ثبت کرده است؛ این یعنی ۲۲ درصد افزایش در مبتلایان روزانه، به طوری که مجموع مبتلایان در این شهر کوچک به ۱۱ هزار و ۱۰۹ مورد رسیده است.
مدیر بخش بهداشت عمومی ایتاسکا، هشدار جدی به ساکنان این شهر داد «اگر در یک گروه هستید، فقط تصور کنید که شخصی مبتلا به کووید باشد.»
به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، صحنههای مشابهی در مناطق روستایی و شهرهای کوچک سراسر آمریکا مشاهده میشود؛ از هر چهار شهر کوچک در آمریکا، سه منطقه در مناطقی است که گروه ویژه مقابله با ویروس کرونا کاخ سفید، آنها را به عنوان «منطقه قرمز» تعریف میکند؛ جایی که ویروس خارج از کنترل در حال گسترش است.
تا حدودی مقاومت در برابر ماسک زدن و فاصله گرفتن از اجتماع در این شیوعها نقش داشته است؛ در بیشتر این مناطق، ویروسها آسیب پذیری را تشدید کرده و مشکلات مزمن را که معمولا به تنهایی با آگاهی عمومی قابل حل نیست، بدتر میکند.
در مینه سوتا، هر ۲۱ منطقه ناسالم، مناطق روستایی هستند؛ در ایتاسکا، میزان سیگار کشیدن در بزرگسالان، چاقی، کم تحرکی و مرگ ناشی از نوشیدن الکل در رانندگی بیش از میانگینهای ایالتی و کشوری است.
میزان مرگ و میر برای پنج علت اصلی مرگ و میر، یعنی بیماریهای قلبی، سرطان، سکته، آسیب غیر عمدی و بیماری مزمن تنفسی همگی در مناطق روستایی بیشتر است؛ همچنین شاخصهای رایج بیماری روانی، از جمله میزان خودکشی و مصرف بیش از حد مواد مخدر در این مناطق بالا هستند.
این آمار دلیل خاصی ندارد، اما عوامل مختلفی به وضوح در این امر موثر هستند؛ از طرف دیگر، مردم در مناطق روستایی آمریکا پیرتر و فقیرتر از حد متوسط هستند و این احتمال وجود دارد که در وهله اول این افراد به خدمات بهداشتی مناسب دسترسی مناسب ندارند؛ فقر لایهای در مناطق کم جمعیت به انزوای اجتماعی، سوء مصرف مواد مخدر و بیماریهای روانی کمک میکند.
این مشکلات تنها با نابرابریهای آشکار نظام مراقبتهای بهداشتی آمریکا افزایش مییابد؛ بیمارستانهای روستایی در آمریکا سالهاست که برای بقا تلاش میکنند، چرا که در حال درمان جمعیت پیر شده که تنها گزینه پرداخت آنها اغلب بیمه دولتی با نرخ بازپرداخت پایین است که باعث میشود آنها با مشکلات بسیاری روبرو باشند.
برنامههای فدرال و ایالتی با هدف تقویت این امکانات تنها موفقیت محدودی داشته اند؛ از سال ۲۰۰۵، ۱۷۵ بیمارستان روستایی تعطیل شدند که ۱۹ مورد از آنها تنها در سال گذشته اتفاق افتاده است.
این تعطیلیها میتوانند برای جوامع منزوی ویرانگر باشند؛ تحقیقات نشان داده که میزان مرگ و میر برای افرادی که دارای شرایطی هستند که به کمک فوری نیاز دارند، به میزان قابل توجهی افزایش مییابد و کمبود حاد تختهای بخش مراقبتهای ویژه به این موضوع کمک میکند.
حتی وقتی تخت در دسترس باشد، ممکن است پزشک در دسترس نباشد؛ مناطق روستایی به طور متوسط برای هر ۱۰۰ هزار نفر تنها حدود ۴۰ پزشک دارند، در حالی که این تعداد در شهرها ۵۳ است.
به طور خلاصه، منطق روستایی آمریکا مکان بسیار بدی برای شیوع ویروس کروناست.
اواسط دوران بیماری همه گیر کرونا بهترین لحظه برای رسیدگی به مشکلات اساسی نیست که گریبان گیر مراقبتهای بهداشتی روستایی است اما حتی در این شرایط، برخی از درسها در طول بحران آموخته شده است؛ اینکه زمستان سختی برای مناطق روستایی و شهرهای کوچک آمریکا در پیش است.