بازگشت تدریجی ایران به بازار نفت
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی تصریح کرد: بازگشت امریکا به برجام و لغو تحریمها باعث پایداری صادرات نفت و پتروشیمی ایران شود.
وی افزود: ایران از دور قبلی تحریمها تجربه ارزندهای را کسب کرد به گونهای که پس از توافق برجام به سرعت وارد بازار نفت شد و توانست روزانه ۲.۵ میلیون بشکه نفت به فروش برساند و در این میان قیمت نفت گذاری نفت نقش با اهمیتی در بازگشت دوباره به بازار دارد از سوی دیگر مزیت ایران برای تبادلات تجاری و تهاترهای مالی میان ایران و چین و هند کار را برای بازگشت نفت ایران تسهیل میکند.
حسینی ادامه داد: بازار ایران به دلیل مراوادت مالی با چین به نسبت بازار عربستان با جمعیت کم و مراوادت مالی با آمریکا شرایط بهتری را برای مراوده با چین فراهم کرده است.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی ادامه داد: هماهنگی ساختار شیمیایی نفت ایران با پالایشگاههای هند و چین نیز عامل دیگری برای تسریع بازگشت نفت ایران به بازارهای جهانی است.
وی افزود: سازمان اوپک پلاس با همراهی اعضا میزان تولید نفت را ۹.۷ میلیون بشکه در روز کاهش داده است، اما به دلیل شرایط اقتصادی کشورهای عضو مانند عراق و عربستان که با کسری بودجه مواجه هستند، دیگر با پایین آوردن سطح تولید موافقت نخواهند کرد.
حسینی تصریح کرد: با افزایش تولید و حضور کشورهای مانند ایران در بازار نفتی، قیمت نفت کاهش خواهد یافت و در این میان کاهش قیمت نفتهای گران مانند نفت آمریکا و شیل، نروژ و دریای شمال به دلیل هزبنه بالای تولید از مدار بازار خارج خواهند شد و کشورهای حوزه خلیج فارس به دلیل هزینه کم استخراج در بازار باقی خواهند ماند و حتی در صورت موج جدید کرونا و اُفت قیمت نفت به زیر ۳۵ دلار بازهم امکان فعالیت خواهند داشت.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی ادامه داد: در حال حاضر عرضه در بازار بیش از تقاضا است و میتوان پیش بینی که در صورت آغاز روند کاهشی قیمت نفت چیدمان تولیدکنندگان تغییر پیدا کند.