«سرایدار» وارد تئاتر میشود/کرونا اولین پلاتو تئاتر خصوصی شیراز را تعطیل کرد
- پس از شیوع موج سوم بیماری کرونا و تعطیلی دوباره تمامی تماشاخانههای تئاتر، این هنر با سکون غیر قابل منتظرهای روبرو شد، هر چند بسیاری از هنردوستان تئاتر با ایجاد رویدادهای مجازی سعی در زنده نگه داشتن این هنر طی هشت ماه اخیر داشتند اما ضرر وارد شده بر تئاتر بسیار بالا بود.
بازگشایی تئاتر در تابستان هم نتوانست بار سنگین شکست تولیدات تئاتری را جبران کند و این هنر همزمان با امیدواری تازه اهالی تئاتر بار دیگر به دلیل شیوع بیماری کرونا در موج سوم تعطیل شد، اتفاقی که بار دیگر مخاطبان را به تماشای آنلاین تئاتر سوق داد.
«سرایدار» وارد تئاتر میشود
نمایش «سرایدار» نوشته هارولد پینتر با کارگردانی مهدیس زارع نژاد از جمله آثاری است که در ایام کرونایی تئاتر در حال تولید برای اجرا است.
نمایشنامه «سرایدار» نوشته هارولد پینتر توسط رضا دادویی ترجمه شده است و این روزها با کارگردانی مهدیس زارع نژاد روند تمرین و تولید خود را سپری می کند.
نورالدین حیدری ماهر مجری طرح این اثر نمایشی است که قرار است به زودی روی صحنه تئاتر اجرا شود. مهدیس زارع نژاد کارشناس ارشد کارگردانی تئاتر از دانشگاه آزاد تنکابن است. متعاقبا اطلاعات مربوط به عوامل، زمان و مکان اجرای نمایش «سرایدار» اعلام می شود.
برگزاری سی و دومین جشنواره تئاتر استانی گیلان بدون حضور تماشاگر
سید امیر مصباح پیش از ظهر شنبه در نشست خبری رونمایی از پوستر سی و دومین جشنواره تئاتر استانی گیلان، اظهار کرد: شکل برگزاری جشنواره استانی تئاتر امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا متفاوت برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه تمام برنامههای سی و دومین جشنواره تئاتر استانی گیلان با تصمیمات ستاد ملی کرونا هماهنگ خواهد بود، افزود: تا آخرین لحظه بر اساس شرایط و تصمیمات برنامههای جشنواره احتمالاً با تغییر همراه خواهد بود.
معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان در ادامه به انتخاب هیئت بازبین آثار ارسال شده به دبیرخانه این جشنواره اشاره کرد و گفت: امسال هیئت بازبینی به شکل خاصی طراحی شد و تلاش شده از همه نسلها و ایدهها در هیئت داوران حضور داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه هر ساله انتخاب داوران و بازبینی آثار مورد انتقاد و حواشی زیادی بود، تصریح کرد: امسال از حضور «علی حاج علی عسگری» هنرمند برجسته و پیشکسوت تئاتر و نمایش گیلان، «کهن قنبریان» و «صادق حسنی»، «امیر حامد» و «مهدی شایان» از نسلهای بعدی تئاتر و نمایش استان گیلان در ترکیب هیئت بازبین استفاده شده است.
مصباح با بیان اینکه امسال با توجه به ترکیب هیئت بازبین انتخاب آثار راه یافته به مرحله نهایی در نهایت انصاف و شایسته سالاری انجام شده است، ادامه داد: سلیقه در این انتخابها تداخل نداشته و جشنواره با در نظر گرفتن همه جهات و شرایط امسال بوده و امیدواریم در نهایت آثار در خور نام استان گیلان به عنوان نماینده برای حضور در جشنواره فجر انتخاب شود.
وی با اشاره به شیوع کرونا و وضعیت قرمز در برخی از شهرهای استان گیلان، حفظ سلامت هنرمندان و شهروندان از اهمیت خاصی برای ما برخوردار است، افزود: بر همین اساس امسال جشنواره بدون حضور تماشاگر و تنها با حضور تعداد محدودی از اعضای گروههای شرکت کننده برگزار خواهد شد.
معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان به استقبال بالای دوستداران هنر در سالهای گذشته از جشنواره اشاره کرد و ادامه داد: اجراها به صورت زنده از طریق فضای مجازی پخش خواهد شد.
هیئت انتخاب جشنواره ملی نمایشنامه نویسی جامعهنگار شیراز
پس از انتشار فراخوان نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی جامعه نگار که با همکاری سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز و انجمن هنرهای نمایشی فارس برگزار میشود، هیئت بازخوانی و انتخاب آثار این جشنواره از سوی دبیرخانه جشنواره معرفی شدند.
دبیر جشنواره بتول معلم با اعلام این خبر گفت: فرهاد ارشاد، مسعود احمدی و هادی امامی مقدم از نویسندگان وهنرمندان ارزنده تئاتر فارس به عنوان هیئت انتخاب و معرفی شدند و با توجه به استقبالی که از این جشنواره شد، امید است شاهد رویدادی شایسته نام هنر و هنرمندان شیراز و استان فارس باشیم.
فرهاد ارشاد در هیئت بررسی متون و بازبین آثار در چندین دوره جشنواره استانی دفاع مقدس، کارشناس مسئول واحد نمایش حوزه هنری فارس به صورت غیر مستمر طی سالهای ۷۷ تا ۹۳، هیئت بازخوان متون اجرای عموم به مدت ۵ سال از سوی انجمن نمایش فارس و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، داور بخش تجربههای جوان جشنواره سراسری تئاتر ماه و نویسنده نمایشنامههای «های، های، هانیه»، مسافر غریب، پیکرتراش، سیاوشوون، زخمه، چپیه در باد، پس از تندر، آمدم که ترا ببرم، آنجا که آب ما را میبرد و … است.
هادی امامی مقدم، لیسانس نمایش و ادبیات نمایشی، رئیس انجمن هنرهای نمایشی شهرستان مرودشت، عضو هیئت مدیره انجمن نمایش استان فارس، نگارش بیش از ۹۰ نمایشنامه، کارگردانی بیش از ۴۵ نمایش، عضو سه دوره شورای نظارت بر تئاتر شهرستان مرودشت، سرپرست گروه نمایش زمان و نویسنده نمایشنامههای نارکولوپسی، طراحی صحنه، تم مارپله و… است.
یادآور میشود: مسعود احمدی دیگر عضو هیئت انتخاب جشنواره جامعه نگار شیراز، نویسنده، کارگردان و فیلمساز، عضو شورای سیاست گذاری تئاتر فارس، عضو هیأت رئیسه انجمن هنرهای نمایشی، برگزیده دورههای اول تا سوم پروژه جامع چهار فصل تئاتر ایران، نویسنده و کارگردان نمایشنامههای خدای مورد نظر در دسترس نمیباشد، زار، خوابگردها، فراموشی، کندو: پارت اول، کندو: پارت دوم، بیست و سومین جلسه جن گیری آنه، متولد شده در خون، سال گذشته در حرم و… است.
کرونا سینما و اولین پلاتو تئاتر خصوصی شیراز را تعطیل کرد
داوود صیادی مدیر مجموعه سینما تئاتر هنر گفت: بر خلاف میل باطنی و به دلیل مشکلات ناشی از کرونا ناچار به تعطیلی شدیم. هزینههای مکان، حقوق و دستمزد پرسنل در چند ماه اولیه سر انجام باعث شد تا نتوانیم به این شرایط ادامه دهیم و رسماً به فعالیت اولین پلاتو خصوصی تئاتر شیراز خاتمه دهیم.
مدیر مجموعه هنر با اشاره به اینکه بهترین زمان درامد زایی سالنها در اکران نوروزی است افزود: متاسفانه سینمای نوپای ما با از دست دادن اکران نوروزی که محل درآمد اصلی برای جبران کسریهای سالن در ماههای محرم و صفر است عملا دیگر توان مالی برای ادامه فعالیت نداشت
صیادی با یادآوری اینکه ما فعالیت سینمایی خود را از ابتدای سال ۹۸ اغاز کردیم افزود: مجموعه ما قدمت زیادی نداشت که بکوییم بعد از ده سال فعالیت مستمر و پس انداز و سودهی میتوانیم یک سال بی درآمد را طی کنیم.
مدیر سینما هنر با اشاره به ابعاد دیگر کرونا گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد و بخشهای دولتی وعدههای بسیاری در بخش فرهنگی و هنری میدادند و با عزاران شرط ناممکن از وام میگفتند که با سود ۱۲ درصدری عملا چگونه قابل پرداخت است؟
صیادی افزود: جالب این کیسه دوزی بانکها و مراکزی است که به جای حل ریشهای مشکل حتی از مشکلات کرونا هم در پی کسب درآمد هستند و در این میان فرهنگ و هنر همواره قربانی بحران هاست.
صیادی با بیان اینکه علاوه بر عدم حمایت مالی دچار عدم حمایت روحی هم بودیم افزود: گروه هدف و مخاطبان ما که درگیر مشکلات خود بودند، اما توقع میرفت هنرمندانی که در طی این سالها بر حسب وظیفه همراهشان بودیم حداقل با ما همراهی کنند که انها هم در این مدت یادی از این مجموعه نکردند هرچند درک میکنم که مشکلات بسیاری داشتند و تعطیلی سالنها برای همه اهالی فرهنگ و هنر مشکل ساز بوده است.
مدیر تماشاخانه استاد پورشکیبایی اظهار داشت: اما بخش دوم متولیان امر بودند توقع میرفت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس که همواره به جای وظیفه حمایتی تنها به وظیفه نظارتی پرداخته است حداقل از طریق معاونت هنری و مدیر کل جویای احوال این مجموعه باشند که نبودند، توقع حمایت مالی که مدتها بود از ذهن ما رفته بود، اما حداقل از لحاظ معنوی یک همدردی و همدلی میتوانست ما را متوجه کند که حضورمان دیده میشود.
مدیر سینما تئاتر هنر با بیان اینکه مجموعه این دلایل باعث شد تا با ضرری چند صد میلیونی ناچار به تعطیلی مجموعه شویم افزود: ما دیگر امکان بقا نداشتیم و عملا همه چیز تمام شد. هرچند بسیار غمگین و متاثرم که تلاش شبانه روزی و پنج ساله من و همکاران و پرسنل این مجموعه این چنین به پایان راه میرسد.
صیادی در خاتمه ضمن قدردانی از انعکاس این خبر افزود: برای تمام هنرمندانی که با ما همکاری داشتند بهترینها را آرزومندیم و اکر کمی و کاستی در کار ما بوده در اراده مان نبوده و امید آن دارم ببخشند. برای را برای جامعه هنر شیراز بهترین اتفاقات را آرزومندم و امید ان دارم که افتخارمان تنها به گذشته فرهنگ و هنر مان نباشد و بتوانیم به امروز و آینده مان افتخار کنیم.
مدیر بخش «رادیوتئاتر» جشنواره تئاتر فجر معرفی شد
حسین مسافرآستانه در حکمی امین رهبر را به عنوان مدیر بخش «رادیوتئاتر» سیونهمین جشنواره تئاتر فجر انتخاب کرد.
متن حکم دبیر سیونهمین جشنواره تئاتر فجر خطاب به امین رهبر چنین است:
«نظر به تجربیات ارزشمند و شایستگی جنابعالی در حوزه نمایشهای رادیویی؛ شما را به عنوان مدیر بخش «رادیوتئاتر» سیونهمین جشنواره تئاتر فجر منصوب مینمایم. امیدوارم با آگاهی، خلاقیت و توفیقات الهی در انجام امور محوله موفق باشید.»
امین رهبر دارای مدرک کارشناسی ارشد نمایش و دکترای فلسفه هنر است. نویسندگی و تهیهکنندگی چندین برنامه رادیویی و مدیریت اجرایی بخش «رادیوتئاتر» سیوهفتمین و سیوهشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از جمله سوابق او به شمار میرود. همچنین تقدیر و کسب جوایز متعدد از چندین جشنواره بینالمللی در کارنامه هنری امین رهبر دیده میشود.
سیونهمین جشنواره تئاتر فجر در سال جاری به دبیری حسین مسافرآستانه برگزار میشود.