وضعیت پناهجویان در اروپا؛ از اردوگاه های پرازدحام تا قطع امکانات ضروری
– آتش سوزی اردوگاه پناهجویان در «موریا» باعث آوارگی بیش از ۱۲ هزار نفر شد و اردوگاهی دیگر برای این افراد در نظر گرفته شد که تنها گنجایش ۳ هزار نفر را دارد.
به گزارش پایگاه «جیکوب این مگ»، ازدحام عمدی این افراد آن هم در زمان شیوع ویروس کرونا یک پیام سیاسی واضح دارد؛ زندگی پناهجویان از ارزش کمتری نسبت به شهروندان اروپایی برخوردار است.
بسیاری اردوگاه جدید و بسیار شلوغ را حتی بدتر از اردوگاه موریا توصیف میکنند که فاقد امکانات ضروری مانند حمام و توالتهای تمیز است.
افراد محلی ساکن جزیره لسبوس با ساخت اردوگاه جدید مخالفت میکنند و در عوض خواستار جابجایی پناهجویان به کشورهای اطراف اتحادیه اروپا هستند.
حتی با توجه به این شرایط وخیم، کشورهای اتحادیه اروپا تنها حرکات نمادین انجام میدهند؛ آلمان و فرانسه هر کدام متعهد شدند که ۱۰۰ تا ۱۵۰ کودک، هلند ۵۰ کودک و فنلاند نیز ۱۱ کودک را بپذیرند.
در همین حال دستکم ۲۴۰ پناهجو به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
موریا همیشه یک هدف دوگانه داشت؛ ارسال پیام به افراد داخل و خارج اردوگاه؛ وقتی صحبت از افراد خارج از موریا میشود، پیام کاملا ساده است؛ این یک بازدارندگی است به این معنا که اگر میخواهید به اروپا بیایید، باید این روند وحشتناک را پشت سر بگذارید.
از طرف دیگر، به نظر میرسد در مقابل کسانی هم که در داخل اردوگاه هستند، دو هدف وجود دارد؛ نخستین مورد، تسهیل به اصطلاح بازگشت داوطلبانه است (یعنی پناهجویانی که تصمیم به بازگشت به کشور خود دارند و از آنجا فرار میکنند)؛ بخش دوم این است که پناهجویانی را که به کشورهایشان برنخواهند گشت، در نقش هویت اجتماعی جدیدشان تربیت شوند.
یک نکته وجود دارد، آن هم این است که مقامهای اروپایی با اینکه از تعداد پناهجویان مطلع هستند، اما همچنان اقدام به ساخت اردوگاههای با ظرفیتهای بسیار پایینتر و با شرایط غیر مناسب میکنند و این یک سیاست برای اتحادیه اروپاست.