نظارت‌ بر قضات متناسب با جایگاه آن‌ها باشد/ برخی شایعاتی که در بیرون قوه قضائیه مطرح می‌شود مربوط به پرسنل دستگاه قضا نیست

10:00 - 25 مرداد 1394
کد خبر: ۶۷۳۴۶
دسته بندی: مجله حقوقی ، عمومی
خبرگزاری میزان: حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژیه با اشاره به اینکه قضات جزو طبقه ممتاز جامعه هستند، گفت: متناسب با این جایگاه لازم است، حرمت قضات محفوظ بماند و نظارت‌ها به نحوی باشد که جایگاه و شأن قاضی از بین نرود.
نظارت‌ها متناسب با جایگاه قضات باشدبه گزارش ، «حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژیه» معاون اول قوه قضائیه در مراسم تودیع و معارفه سرپرست دادسرای انتظامی قضات با اشاره به نقش تأثیرگذار این دادسرا گفت: همه می دانیم اگر دادسرای عالی انتظامی قضات درست عمل کنند، قوه قضائیه می تواند به اهداف خود برسد و این دادسرا می تواند قوه قضائیه مستقل را تدوین کند.

وی افزود: در ماده 11 قانون نظارت بر رفتار قضات 2 کار مهم برای آنها وجود دارد که نظارت مستقل بر رفتار قضات و تحقیق در مواردی که با جایگاه قاضی متفاوت است، از جمله آنهاست.

سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به دلیل غیبت سرپرست قبلی در این مراسم گفت: حجت الاسلام والمسلمین شفیعی به دلیل بیماری نتوانستند در این مراسم حضور یابند؛ اما از سال 88 تاکنون فعالیت های بسیار خوبی را در کارنامه خود دارند و امید است جناب موحدی آزاد نیز راه ایشان را ادامه دهند.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژیه با بیان اینکه 9 هزار قاضی در کشور داریم، تصریح کرد: همه قضات ما در طبقه ممتاز جامعه هستند و متناسب با این جایگاه لازم است حرمت آنها محفوظ بماند و نظارتها به نحوی باشد که جایگاه قضات از بین نرود.

سخنگوی دستگاه قضا با بیان اینکه وظیفه دادسرای انتظامی قضات نظارت مستمر است، تصریح کرد: این نظارت مستمر را باید ایجاد و مکانیزم آن را باید فراهم کرد. از جمله کارهای خوب دادسرای قضات سرکشی از مجموعه قضات است؛ اما این کافی نیست و البته امروز با توجه به پیشرفتهای فناوری نظارتها می تواند متفاوت و نوع دیگری صورت بگیرد.

وی اظهار داشت: در مورد تخلفات یا برخی از جرائم، اذهان ما عمدتاَ به سمت تخلفات مالی و اخلاقی می رود؛ اما همه اینها در حالی است که باید به تخلفات احتمالی سیاسی هم توجه شود؛ چرا که یک نگاه و یک تحلیل غلط  منشاء بسیاری از مشکلات می شود و ضرر آن برای دستگاه قضا کم نیست.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژیه در خصوص نظارتهای درونی در دستگاه قضا توضیح داد: قطعاَ دستگاه اصلی نظارت درونی دادسرای انتظامی قضات است، علاوه بر این ما مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضائیه را نیز داریم و در کنار اینها ممکن است مراکز نظارتی دیگر هم وجود داشته باشد. به همین منظور باید بین تمامی این مراکز و نهادها هماهنگی لازم صورت گیرد.

سخنگوی دستگاه قضا شناسایی افراد خوب و با استعداد را یکی دیگر از وظایف دادسرای عالی انتظامی قضات دانست و افزود: شناسایی افراد با استعداد و واجد شرایط که می توانند با نبوغ خود مدیریت قضائی را به عهده بگیرند امری ضروری است به همین منظور شناسایی و معرفی این افراد از وظایف دادسرای عالی انتظامی قضات نیز محسوب می شود.

معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه تنها نظارت وظیفه اصلی این دادسرا نیست، تصریح کرد: شناسایی افراد کاردان برای تصدی پستهای قضائی امری بسیار حیاتی و ضروری است. 

سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به برخی شایعاتی که به قوه قضائیه نسبت داده می شود، گفت: برخی از مسائلی که در بیرون قوه قضائیه مطرح است مربوط به خود پرسنل قوه قضائیه نیست. گاهی شایعاتی مطرح است که مربوط به کسانی است که به نوعی با دستگاه قضا مرتبط هستند، به همین منظور ضروری است که دادسرای انتظامی و مرکز حفاظت نسبت به آن دسته از افرادی که به عنوان وکیل یا کارشناس به قوه قضائیه رفت و آمد می کنند و احیاناَ احتمال مخدوش کردن چهره ی دستگاه قضا را دارند تحت نظارت قرار دهد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *