آیا در صورت ابتلا به کرونا باید قرصهای ویتامین مصرف کنیم؟
مسعود مردانی در گفتوگو با میزان در خصوص تاثیر انواع ویتامینها در درمان کرونا گفت: فردی که به کرونا مبتلا شدهاست اگر روزانه دو واحد میوه یک نارنگی و یک عدد سیب مصرف کند، احتیاج به مصرف هیچ ویتامینی ندارد و عدهای از افراد که خرید قرصهای ویتامین را توصیه میکنند، دنبال سود مادی هستند و به طور کلی اکثر بیماران احتیاج به مصرف ویتامین ندارند.
وی ضمن اشاره به اینکه در عفونتهای ویروسی مصرف ویتامین C با دزهای بالا میتواند موجب تسریع بهبودی شود، اما نقش عمدهای در درمان ندارد، افزود: ویتامین D به ویژه در افرادی که با کمبود این ویتامین مواجه هستند باید مصرف شود و در خصوص ویتامین E گفته شدهاست که گاهی مصرف این ویتامین موثر است، اما استفاده از ویتامین B اصلا ضرورتی ندارد.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی و نقص ایمنی در خصوص استفاده از زینک هنگام ابتلا به بیماری کرونا اظهار کرد: از آنجایی که زینک موجب تقویت سیستم ایمنی میشود، بهتر است حین بیماری مورد استفاده قرار گیرد اما به طور کلی مصرف هیچ کدام از این ویتامینها اجباری نیست و جزء درمان اصلی بیماری محسوب نمیشود و میتواند به عنوان درمان کمکی مورد استفاده قرار گیرد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص تاثیر گلاب در بهبود کرونا متذکر شد: استفاده از گلاب، عنبرنسارا، گل بنفشه، زنجبیل، سیر و مواد غذایی از این قبیل برای بهبود کرونا از لحاظ علمی ثابت نشدهاست.
وی در پاسخ به سوال که آیا درصورتی که گروهی از افراد نظیر یک خانواده و تعدادی از دوستان به کرونا مبتلا شوند، میتوانند در یک مکان قرنطینه شوند، توضیح داد: اگر همه این افراد به کووید۱۹ مبتلا باشند میتوانند در یک خانه قرنطینه شوند، اما در این صورت هم بهتر است افراد فاصله اجتماعی را رعایت کنند و تا یک و نیم متر از هم فاصله بگیرند.