آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالنها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازهای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج دوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.
حضور «مردی بدون سایه» در دو جشنواره بینالمللی
فیلم «مردی بدون سایه» امروز ۱۶ آبان در جشنواره فیلمهای آسیایی بارسلونا و آدرماه در جشنواره فیلم مالزی حضور خواهد داشت.
فیلم سینمایی «مردی بدون سایه» ساخته علیرضا رئیسیان در دو جشنواره فیلمهای آسیایی بارسلونا و جشنواره فیلم مالزی به نمایش در میآید.
هشتمین دوره جشنواره فیلمهای آسیایی بارسلونا که امسال با شرایط ویژه کرونایی برگزار میشود، امروز جمعه ۱۶ آبان برابر با ششم نوامبر میزبان «مردی بدون سایه» خواهد بود و این اثر سینمایی در بخش نمایشهای ویژه این جشنواره روی پرده میرود. این نمایش دومین حضور این فیلم در کشور اسپانیا پس از حضور در فستیوال فیلم شهر مادرید خواهد بود.
ملودرام اجتماعی رئیسیان همچنین در جشنواره بینالمللی فیلم مالزی که از ۱۵ تا ۲۰ آذرماه در پایتخت این کشور کوالالامپور برگزار میشود حضور خواهد داشت و در بخش سینمای جهان این فستیوال آسیایی نمایش داده میشود.
لیلا حاتمی، علی مصفا، فرهاد اصلانی، امیر آقایی، نادر فلاح و گوهر خیراندیش بازیگران اصلی مردی بدون سایه هستند و علی قاسمی (پرشیا فیلم) پخش بینالمللی این فیلم را بر عهده دارد.
مهلت ارسال آثار به جشنواره فیلم «موج» کیش تمدید شد
مهلت ارسال آثار به چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم «موج» کیش به دبیری ابراهیم حصاری که پیش از این تا ۱۸ آبان ماه اعلام شده بود، تا ۳۰ آبان ماه تمدید شد.
علاقهمندان به شرکت در این جشنواره میتوانند در ۲ بخش فیلم کوتاه و فیلمنامه با موضوع سفر و گردشگری و نگاه ویژه به دریا از ۱۸ تا ۳۰ آبان ماه با مراجعه به سایت این رویداد به نشانی http://mowjfest.kish.ir نسبت به ثبتنام و بارگذاری آثار خود اقدام کنند.
تمامی فیلمها با موضوع سفر، گردشگری و موضوع ویژه «دریا» که سعی در نشان دادن فرهنگ ها، آداب و رسوم، جذابیتها و قابلیتهای گردشگری مناطق مختلف ایران و نیز موضوعات مرتبط با دریا را دارند، میتوانند در این جشنواره شرکت کنند. در موضوع سفر فیلمهایی که به شکل مستقیم و غیرمستقیم به مقوله سفر اشاره دارند ذیل این موضوع قرار میگیرند.
در بخش فیلمنامه نیز تمامی فیلمنامههای کوتاه که ذیل موضوعات جشنواره (سفر و گردشگری - نگاه ویژه: دریا) به نگارش درآمده باشند، میتوانند به رقابت بپردازند. فیلمنامههایی که با محوریت اقلیم جنوب و بعضا جزیره کیش به نگارش درآمده باشند در نگاه ویژهتری قرار خواهند گرفت.
چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم «موج» کیش از ۲۸ بهمن لغایت ۱ اسفندماه ۱۳۹۹ در جزیره کیش برگزار میشود.
«داغی» به «نور آسیا» رسید
فیلم کوتاه «داغی» به کارگردانی فاطمه محمدی به جشنوارهای در اندونزی راه یافت. فیلم کوتاه «داغی» به تهیهکنندگی و کارگردانی فاطمه محمدی بخش نورِ آسیا جشنواره (Jogja-NETPAC JAFF) به نمایش درمیآید.
بخشِ نور آسیا مربوط به فیلمسازانی است که با ساخت اولین و یا دومین اثر خود، نشان میدهند که آینده سینمای آسیا خواهند بود.
جشنواره Jogja-NETPAC در اندونزی با هدف توسعه سینمای آسیا برگزار میشود.
پانزدهمین دوره این جشنواره، امسال در تاریخ ۲۵ تا ۲۹ نوامبر برابر با پنجم الی نهم آذرماه در اندونزی برگزار میشود.
در خلاصه داستان داغی آمده است: حفیظ هر شب با شنیدن صدای تیراندازی در مرز، به آنجا میرود تا از متعلقات به جا مانده از اجسادِ مهاجران، برای گذران زندگی خود بردارد. شبی میان اجساد متوجه دختری جوان و کودکش میشود که در گوشهای مخفی شدهاند.
عاطفه امینی، مجتبی بیطرفان و زینب جعفری بازیگران اصلی این فیلم هستند.
دیگر عوامل فیلم کوتاه «داغی» عبارتند از نویسنده: امیر روئینی، مدیر فیلمبرداری: حمید مهرافروز، صدابردار و صداگذار: سامان شهامت، تدوین: شیدا گرجی، موسیقی: پیام آزادی، طراح صحنه: پوریا اخوان، تهیه شده در دفتر انجمن سینمای جوانان بروجرد.
برنامه کارگاههای فیلمسازی چهارمین هفته فیلم اروپایی اعلام شد
برنامههای کارگاه فیلمسازی چهارمین دوره هفته فیلم اروپایی که قرار است از ۱۷ تا ۲۶ آبان ۹۹ برای اولین بار به شکل آنلاین و رایگان برگزار شود، مشخص شد.
پس از اعلام برنامه نمایش فیلمهای حاضر در چهارمین دوره هفته فیلم اروپایی که قرار است به همت موسسه هنروتجربه سینمای ایرانیان، اوینیک (موسسات فرهنگی اتحادیه اروپا) و پلتفرم هاشور برای اولین بار به شکل آنلاین برگزار شود، برنامههای کارگاه فیلمسازی این هفته نیز مشخص شد.
این کارگاهها در ۵ روز به صورت آنلاین و از طریق لایو اینستاگرامی برگزار میشود و از پیج اینستاگرام هنروتجربه به آدرس honarotajrobe@ قابل بازدید است.
بدین ترتیب در اولین برنامه کارگاه فیلمسازی روز یکشنبه ۱۸ آبان جانفرانکو آنجلوچی فیلمساز و منتقد ایتالیایی و سعید عقیقی فیلمساز، فیلمنامهنویس و منتقد درباره فیلم «دلقکها» به کارگردانی فدریکو فلینی از کشور ایتالیا و سینمای این فرد صحبت میکنند.
روز بعد، میها مازینی کارگردان فیلم «بینشان» از کشور اسلوونی و شاهین امین منتقد در روز دوشنبه ۱۹ آبان درباره این فیلم به گفتگو مینشینند.
برنامه روز سهشنبه ۲۰ آبان کارگاه فیلمسازی به گفتگوی شمیم برکه کارگردان سوئدی و آندره لارسون تهیهکننده سوئدی با مهرداد اسکویی مستندساز درباره فیلم «تنها از میان ایران، هزار و صد و چهل و چهار مایل اعتماد» و سینمای مستند اختصاص دارد.
استانیسلاو دونچو کارگردان فیلم «نامههایی از جنوبگان» از کشور بلغارستان روز چهارشنبه ۲۱ آبان با مجید برزگر کارگردان و تهیهکننده درباره این فیلم و همچنین سینمای هنری ایران و بلغارستان صحبت میکند.
برنامه آخرین روز کارگاه فیلمسازی یعنی شنبه ۲۴ آبان به گفتگوی نیما عباسپور کارگردان ایرانی با لویی اوبر کارگردان فیلم کوتاه فرانسوی با موضوع «۹.۵۸» و فیلم کوتاه هنری اختصاص دارد.
هفتههای فیلم اروپایی که پیش از این سه دوره آن به شکل فیزیکی در ایران برگزار شده است، امسال (۱۳۹۹ شمسی مصادف با ۲۰۲۰ میلادی) به دلیل شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان و موانع پیشآمده برای برگزاری رویدادهای فیزیکی، به شکل آنلاین برگزار میشود و به همین منظور پلتفرم «هاشور» نمایش آنلاین فیلمها را برعهده گرفته است.
چهارمین دوره هفته فیلم اروپایی از ۱۷ تا ۲۶ آبان ۱۳۹۹ مصادف با ۷ تا ۱۶ نوامبر ۲۰۲۰ به صورت آنلاین و رایگان برگزار میشود که در این برنامه ضمن نمایش آنلاین ۱۶ فیلم مطرح اروپایی، نشستهای نقد و تحلیل به شکل زنده تدارک دیده شدهاند.
رونمایی از پوستر بینالمللی فیلم «تیتی»
پوستر بینالمللی فیلم سینمایی «تیتی» به تهیهکنندگی و کارگردانی آیدا پناهنده، همزمان با نخستین نمایش جهانی آن در فستیوال فیلم توکیو ۲۰۲۰ منتشر شد.
فیلم سینمایی «تیتی» چهارمین ساخته آیدا پناهنده است که با متنی از ارسلان امیری و خودش، زمستان سال گذشته جلوی دوربین رفت و اولین نمایش آن در بخش «Tokyo Premiere ۲۰۲۰» این فستیوال ژاپنی بوده که در سه نوبت برای تماشاگران، رسانهها و مطبوعات به نمایش درآمده است.
همچنین در روز ۴ نوامبر نشست پرسش و پاسخ کارگردان با فستیوال توکیو و تماشاگران فیلم و گفتگو با مطبوعات ژاپنی به صورت آنلاین برگزار شد.
محمدحسین هوشمندی طراحی پوستر بینالمللی فیلم «تیتی» را بر عهده داشته است.
پارسا پیروزفر، الناز شاکردوست و هوتن شکیبا بازیگران اصلی این فیلم هستند و کمپانی Dreamlab Films به مدیریت نسرین میرشب پخش جهانی آن را بر عهده دارد.
لیست عوامل اصلی فیلم به شرح زیر است: تهیه کننده و کارگردان: آیدا پناهنده، مجری طرح: حامد پروینخسروی، فیلمنامه: ارسلان امیری و آیدا پناهنده، مدیر فیلمبرداری: فرشاد محمدی، طراح صحنه و لباس: امیر اثباتی، مدیر تولید: مسعود دلیری، صدابردار: وحید مقدسی، آهنگساز: علیرضا افکاری، صداگذار: بهمن اردلان، طراح چهرهپردازی: عباس عباسی، تدوین: عماد خدابخش و ارسلان امیری، برنامهریز: خسرو نصیریخواه، مشاور رسانهای: محمد حیدری، مدیر امور پستولید: نیما دبیرزاده، طراح جلوههای دیداری: وحید قطبیزاده، دستیار اول کارگردان: عباس بهبودی، عکاس: امید صالحی، اصلاح رنگ: هوتن حقشناس.
اعلام فهرست فیلمهای کوتاه جشنواره فیلم پارسی استرالیا
فیلمهای کوتاه «مثل بچه آدم» آریان وزیر دفتری، «ملاقات» آزاده موسوی، «پاندای قرمز» علی پاک نیا، «هدیه» سحر ستوده، «قرار» امید شمس، «همدیگر» سارا طبیب زاده، «شهر بازی» کاوه مظاهری و «امتحان» سونیا حداد در این دوره جشنواره و در بخش فیلم کوتاه برای دریافت تندیس غزال طلایی بهترین فیلم رقابت میکنند.
نهمین جشنواره جهانی فیلم پارسی بهصورت آنلاین و حضوری با رعایت پروتکلهای بهداشتی در سیدنی برگزار میشود.
تماشای فیلمها به شکل آنلاین فقط برای سینمادوستان استرالیایی امکانپذیر است.
در نهمین جشنواره جهانی فیلم پارسی که به دبیری امین پلنگی برگزار میشود، فیلمهای بلند و کوتاه فارسی زبان از سراسر دنیا با هم رقابت میکنند.