آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالنها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازهای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج دوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.
راهیابی فیلم کوتاه «شنل» به یک جشنواره استرالیایی
فیلم کوتاه «شنل» به کارگردانی نغمه مقصودلو پس از حضور در جشنواره فیلم تصویر سال، جشنواره Cayenne نیویورک و Mumbai Cult هند در چهارمین حضور جشنوارهای خود به بیست و پنجمین دوره از جشنواره Canberra استرالیا راه یافت.
«شنل» درباره پدر و دختری دستفروش است که در جادهها با چالشهایی پیش بینینشده مواجه میشوند.
دیگر عوامل فیلم «شنل» عبارتند از کارگردان: نغمه مقصودلو، فیلمنامه: نظام حقیآبی، بازیگران: زهره ساداتی، حسن همتی، علیرضا فولادشکن، فهیم لطیفی، مریم شرافتی، رامونا میریان. مدیر فیلمبرداری: علی آقایی، موسیقی و صداگذاری: یونس اسکندری، تدوین: مرکز فیلم تصویر، دستیار کارگردان و برنامه ریز: مهدیار پیرزاده، مجری طرح و مدیر تولید: مجید فتاحی، مشاور کارگردان: قصیده گلمکانی (و با تشکر از مهدی مختاری)، صدابردار: ماهان جعفرزاده، عکاس و فیلمبردار پشت صحنه: رامونا میریان، گریم: نسرین کمالی، دستیار گریم: حدیث معینی، دستیاران تصویر: ستار گودرزی، کمال مهاجری، افشین ملکی و مهرشاد مهدوی، تصحیح رنگ: بنیامین شریفیفر، طراح صحنه و لباس: نغمه مقصودلو (با تشکر از فریده حکم آبادی واثق، ثنا نوروز بیگی و قصیده گلمکانی)، گروه تولید: دایان امینی بر، سیدشهاب الدین خاضع الحق و عرفان سلیمی، تهیهکنندگان: نسیم و نغمه مقصودلو
اعلام آمار آثار ارسالی به جشنواره فیلم کوتاه تهران
تعداد شش هزار و ۵۷۱ فیلم به دبیرخانه سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران ارسال شده است. این تعداد شامل چهار هزار و ۹۸۶ فیلم کوتاه خارجی و هزار و ۵۸۵ فیلم کوتاه ایرانی در بخشهای مستند، داستانی، تجربی و پویانمایی میشود.
از مجموع هزار و ۵۸۵ فیلم ایرانی ارسالی به دبیرخانه جشنواره، ۴۳ درصد آثار به تهران و ۵۷ درصد آثار هم به سایر استانها اختصاص دارد که از نظر تعداد ۶۸۱ فیلم از تهران و ۹۰۴ فیلم از سایر استانها به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
در بین فیلمهای خارجی دریافتی، بیشترین فیلمها از کشورهای فرانسه (۶۰۴ اثر)، آمریکا (۲۷۸ اثر)، هند (۲۷۰ اثر)، اسپانیا (۲۵۷ اثر) و آلمان (۲۱۵ اثر) بودند که در نهایت ۵۶ فیلم کوتاه منتخب خارجی به جشنواره امسال راه پیدا کرد.
همچنین از بین فیلمهای ایرانی ارسالی به دبیرخانه جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، در مجموع ۱۴۲ اثر به بخش مسابقه سینمای ایران راه پیدا کردند که از این تعداد ۶۹ فیلم داستانی، ۲۹ فیلم مستند، ۱۷ فیلم پویانمایی و ۲۷ فیلم تجربی هستند.
در میان ۱۴۲ اثر حاضر در بخش مسابقه سینمای ایران هم ۲۱ اثر از تولیدات انجمن سینمای جوانان ایران هستند.
همچنین از مجموع آثار راهیافته به بخش مسابقه سینمای ایران در جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، ۱۱۶ فیلم توسط فیلمسازان مرد و ۲۹ فیلم توسط فیلمسازان زن ساخته شده است.
«خرچنگ» ایرانی به «سنت لوئیس» رفت
پویانمایی ۱۱ دقیقهای «خرچنگ» از تولیدات سال ۱۳۹۸ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که هفتمین حضور بینالمللی خود را در جشنواره سنتلوئیس تجربه میکند.
این فیلم کوتاه دربارهی پسربچهای خجالتی و منزوی است که علاقه دارد به عضویت گروه تئاتر مدرسه درآید، ولی تنها نقشی که به او پیشنهاد میشود نقش یک خرچنگ است.
بر اساس این خبر، مخاطبانی که در سایت جشنواره کاربری ایجاد کردهاند، میتوانند این پویانمایی را در یک برنامه ۱۰۸ دقیقهای به همراه ۱۳ فیلم دیگر از کشورهای آمریکا، ژاپن، چین، فرانسه، جمهوری چک و اسپانیا به صورت آنلاین از ۱۵ آبان تا دوم آذر ۱۳۹۹ تماشا کنند.
شیوا صادقاسدی کارگردان انیمیشن که دانشآموخته کارشناسی گرافیک از دانشگاه الزهرا و کارشناسی ارشد انیمیشن از دانشگاه هنر تهران است، پیش از این نیز پویانماییهای «بچه گربه» و «پدر بزرگ» را برای کانون پرورش فکری کارگردانی کرده است.
یادآوری میشود با شیوع گسترده ویروس کرونا، بیستونهمین جشنواره بینالمللی فیلم «سنت لوئیس» از ۱۵ آبان تا ۲ آذر ۱۳۹۹ (۵ تا ۲۲ نوامبر ۲۰۲۰) در شهر بندری سن لوئیس ایالت میزوری آمریکا به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
۹ فیلم ایرانی در جشنواره کشور صربستان
این جشنواره با هدف نمایش آثاری که فراتر از محدودیتها،خلاقیت خودشان را به نمایش میگذارند؛ آثار منتخب را به رقابت میگذارد.
فیلمهای امروز جمعه است (محمد آهنگر)، رحمت توری (بهزاد علوی)، ملکوت (فرنوش عابدی)، خولانەوە (هژیر اسعدی)، حرکت (روزبه کاظمی)، ناطق (مهرشاد رنجبر)، رأی (سپیده برنجی)، گلولههای تعمید (زیور حجتی) و پرستیژ (زهرا آهویی) به نمایندگی از ایران در این رویداد رقابت میکنند.
یازدهمین جشنواره جهانی فیلم «MikroFAF» صربستان در این دوره به دلیل شیوع ویروس کرونا از ۱۳ تا ۱۵ نوامبر (۲۳ تا ۲۵ آبان) به صورت آنلاین برگزار میشود.
افزایش ۲۲ درصدی مشارکت زنان مستندساز در جشنواره «سینماحقیقت»
دبیرخانه چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت»، پذیرای ۱۰۳ فیلم مستند به کارگردانی بانوان مستندساز ایرانی شده که این آمار نشانگر افزایش ۲۲.۶ درصدی مشارکت آنان در این رویداد سینمای مستند کشور است.
سال گذشته ۸۴ فیلم توسط زنان فیلمساز روی وبسایت جشنواره ثبت شده بود و امسال این آمار به ۱۰۳ فیلم رسیده است که نشان از افزایش ۲۲.۶ درصدی حضور بانوان مستندساز در «سینماحقیقت» دارد.
بر اساس آمار دبیرخانه جشنواره، ۷۹۱ کارگردان مرد نیز متقاضی حضور در بخشهای ملی چهاردهمین دوره جشنواره «سینماحقیقت» شدهاند. به این ترتیب، درصد مشارکت زنان فیلمساز نسبت به مردان، ۱۱.۵% به ۸۸.۵% است.
اسامی فیلمهای منتخب بخش «مسابقه ملی» چهاردهمین جشنواره «سینماحقیقت» در سه گروه مستندهای کوتاه (تا ۴۰ دقیقه)، نیمهبلند (۴۰ تا ۷۰ دقیقه) و بلند (بالای ۷۰ دقیقه)، تا اواخر آبانماه اعلام خواهد شد.
مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی کشور، چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را به دبیری محمد حمیدی مقدم، در آذرماه ۱۳۹۹ و با توجه به شیوع جهانی بیماری کووید ۱۹ به صورت مجازی و نمایش برخط (آنلاین) برگزار خواهد کرد.
تصویربرداری «رستگاری» به پایان رسید
تصویربرداری فیلم کوتاه داستانی «رستگاری» به کارگردانی کیارش پویان و تهیهکنندگی یوسف سلیمینمین به پایان رسید و در مرحله تدوین توسط نیکا عسگری قرار دارد.
بهنوش صادقی، مهری آلآقا، نسترن پارسائیان، محمدرسول صفری، باران خوشبین، مدیسا جماعتی، امیرعلی عظیمی بازیگران «رستگاری» هستند.
این فیلم اقتباسی از کتاب «نامه به کودکی که هرگز زاده نشد» اثر اوریانا فالاچی است.
در یادداشت کارگردان برای فیلم آمده است: عشق همان احساسی است که در مادری، هنگام به آغوش گرفتن کودک بیدفاع و کوچکش بروز میکند.
از دیگر عوامل این فیلم میتوان به نویسندگان: یغما یارعلی، کیارش پویان، مدیر تصویربرداری: روزبه رایگا، طراح صحنه و لباس: بهزاد جعفری، طراح گریم: محسن دارسنج، جلوههای بصری: سیدهادی اسلامی، عکاس: مجید طالبی، مدیر صدابرداری: امید عاشوری، اصلاح رنگ و نور: سامان مجد وفایی، منشی صحنه: صفورا برسان، طراح کانسپت و استوریبورد: اوستا فروردین، موسیقی: مدیا هاشمی، صداگذاری: مجید آقایی، مدیر تولید: سهیل عبدالهی، انتخاب بازیگر و بازیگردان: محمد زیکساری، برنامهریز و دستیار یک کارگردان: یاسمن چراغعلی، مجری طرح: آرش سرهنگی، دستیار تهیه: علی رضا بخشی، فیلمبردار پشت صحنه: وحید سلیمی و مشاور رسانهای: مهدی سلیمانی برچلویی اشاره کرد.