توسعه ظرفیت تخلیه و بارگیری کالاها در بنادر کشور
- طبق اعلام پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی با انگیزه اخلال در جریان تجارت خارجی و مبادلات بیرونی کشور، بنادر به عنوان خط مقدم جبهه اقتصادی؛ مورد شدیدترین تحریمها قرار گرفتند.
در این راستا؛ سازمان بنادر و دریانوردی به رغم مواجه شدن با چالشهای تحریم که منجر به بروز مشکلاتی نظیر کمبود منابع مالی برای ایجاد و توسعه زیرساختهای پیشرفته و روزآمد، عدم پشتیبانی مناسب از طرحهای سرمایهگذاری در حمل و نقل دریایی بود؛ با رویکرد تبدیل تهدید به فرصت، توجه جدی خود را به ایجاد و توسعه ظرفیتهای مورد نیاز برای تخلیه و بارگیری و نگهداری ایمن و امن کالا در بنادر معطوف کرد.
سازمان بنادر و دریانوردی به پشتوانه نیروی انسانی کارآمد و بسیج امکانات و منابع خود؛ موفق شد ضمن اجرای تعداد قابلتوجهی از پروژههای توسعهای و بهبود فرآیندهای کاری، نسبت به تکمیل پروژههای نیمه تمام و متوقف شده سالهای قبل بنادر، اقدام کند.
از جمله پروژههای توسعه ای؛ تأمین و بهرهبرداری از تجهیزات فاز۲ طرح توسعه بندر شهیدرجایی، آغاز عملیات اجرایی فاز۳ این بندر با هدف افزایش ظرفیت اسمی تخلیه و بارگیری از ۶ به ۸ میلیون TEU و احداث سه پست اسکله به طول ۱۴۰۰ متر است.
همچنین در بندر چابهار، پروژه تأمین تجهیزات فازاول طرح توسعه بندرشهیدبهشتی شامل تحویل قطعی و بهرهبرداری از تعداد ۹ دستگاه انواع جرثقیل موبایل ساحلی و محوطه ای، ۸ دستگاه صفافی کانتینر خالی، تحویل و بهرهبرداری از ۸ دستگاه مکنده غلات به انجام رسید.
از این رو با طرحهای توسعهای، به طور پیوسته ظرفیت اسمی بنادر بازرگانی کشور طی دهه اخیر (۱۳۹۸- ۱۳۸۸) با متوسط رشد سالیانه ۵،۴ درصد از رقم ۱۴۲.۲ میلیون تن در ابتدای سال ۸۸ به رقم ۲۴۰ میلیون تن در پایان سال ۹۸ افزایش یافت و همچنین هدف سال ۹۸ به میزان ۱۰۲ درصد تحقق یافت.