سرلشکر باقری: هدف آمریکا از میز مذاکره تسلیم ملت ایران است
رئیس ستاد کل نیروهای با بیان اینکه هدف دشمن کاملا مشخص است، گفت: اینکه ملت ایران راهبردها و سیاستهای تحمیلی آمریکا را بپذیرد؛ هر چند ظاهرش این است که ایران را به پای میز مذاکره بنشاند اما میزی است که نتیجه این مذاکره از قبل تعیین شده و آن تسیلم ملت ایران در برابر آمریکای جنایتکار است؛ خواستهای که هیچ گاه با اهداف و آرمانهای نظام اسلامی ما انطباقی ندارد.
خبرگزاری میزان -
رییس ستاد کل نیروهای مسلح افزود: اگر روزی در نظریههای ژئوپلتیکی و ژئواستراتژیکی جاهایی در جهان به عنوان منطقه محور در کره زمین مطرح میشد امروز دیگر تردیدی و جود ندارد که در هرم قدرت جهانی منطقه جنوب غرب آسیا تعیین کننده برتری و رهبری در سطح جهان است.
وی گفت: قدرتی که بتواند در این منطقه تسلط پیدا کند به علت ویژگیهای این منطقه و مزیتهای راهبردی آن و در راس هرم قدرت جهانی قرارخواهد گرفت.
سرلشکرباقری گفت: وقتی جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی امور این منطقه را با یک انقلاب در مسیر در دست گرفتنش قرار میگیرد، طبیعتا حساسیتها و تهدیدهای بزرگی مواجه میشود که این تهدیدها روز به روز به اشکال مختلف در حال توسعه هستند و کشور ما را مورد تاثیر خود قرار میدهند.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح بیان کرد: ایران بدون هیچ گونه چشم داشتی به سرزمین و یا منافع دیگران و یا همسایگان صرفا با اتکا به مبانی دینی و انقلابی خود به دنبال در دست گرفتن امورش با خود اتکایی کامل بوده و هست.
وی افزود: آنچه تاریخ ما نشان میدهد در همین دوره اخیر جمهوری اسلامی با پذیرش برجام هم با دنیا کنار آمد و پذیرفت با کاهش برخی اقدامات هستهای خود از مزایای کاهش و رفع تحریمها برخوردار شود و همه دنیا اذعان دارند که ایران کاملا به تعهدات خود پایبند بوده و هیچ گونه تخطی را کسی نتوانسته اثبات و ادعا کند.
سرلشکرباقری گفت: عهد شکنی آمریکای تروریست جنایتکار خاتمه نیافت با وجود اینکه ایران به همه تعهدات خود پایبند بود آمریکاییها از برجام خارج شدند و تحریمها را علیه ملت ایران مجددا در پیش گرفتند و این روند چه درباره تحریمهای تسلیحاتی و بسیار فراتر از آن در تحریمهای اقتصادی و فشارهای سیاسی، روانی وامنیتی علیه ملت و کشور ایران در پیش گرفته شد.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح اضافه کرد: هدف دشمن کاملا مشخص است اینکه ملت ایران راهبردها و سیاستهای تحمیلی آمریکا را بپذیرد هر چند که ظاهرش این است که ایران را به پای میز مذاکره بنشاند، اما میزی است که نتیجه این مذاکره از قبل تعیین شده و آن تسیلم ملت ایران در برابر آمریکای جنایتکار است. خواستهای که هیچ گاه با اهداف و آرمانهای نظام اسلامی ما انطباقی ندارد.
وی خاطر نشان کرد: ایران یک سال صبر کامل کرد، اما دشمن بر سر عهد خود بازنگشت لذا ایران از سال گذشته رویکرد و راهبرد مقاومت فعال را در پیش گرفت خب فشارها به ملت ایران سنگین است، اما دستاوردهای قابل توجهی در سطوح راهبردی و جود دارد.
سرلشکرباقری بیان داشت: اینکه ملت ایران تسلیم نشد و زانو نزد و کشور خود را اداره کرد و اتکای به فروش نفت خام و سایر خام فروشیها تنزل پیدا کرد و خود اتکایی ملت ایران ارتقا یافت و ملت و دولت ایران توانست این تحریم و فشار را به فرصتی برای خود اتکایی و سربلندی ملت تبدیل کند.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح اظهار کرد: قدرت ملی کشور در این ایام بالاتر رفت و این ملت توانست روی پای خود بایستد و کار و آرمانها و اهداف خود را همچنان تعقیب کند در همین مقطع است که ممکن است نگرشهای غلطی به سیاستها وجود داشته با شد.
وی تاکید کرد: مقام معظم رهبری فرمودند این روزها برخیها حرف از عقلانیت و تدبیر میزنند با این تعبیر غلط که منظورشان ترس، انفعال و فرار است در حالی که عقلانیت و تدبیر به معنای خالی کردن سنگر در برابر دشمنی که نسبت به دشمنی او هیچ تردیدی وجود ندارد نمیتواند باشد.
سرلشکرباقری اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب عقلانیت و تدبیر را بارها در غنی شدن کشور تعریف کردهاند کشور ما در منطقهای از جهان قرارداد که دارای ویژگیها و مزایایی است که اگر ما قوی نباشیم آنچه که در جنگهای جهانی به سر ما آمد میتواند تکرار شود آیا زمانی که جنگهای جهانی اتفاق افتاده و ملت ایران اعلام بی طرفی کرده است آیا حاکمیت، تمامیت ارضی و استقلال و قومیت و ارزش ما محترم شمرده شده است؟ به هیچ وجه اینطور نیست.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: اگر ما قوی نباشیم به هیچ وجه نخواهیم توانست از همه منافع خودمان دفاع و صیانت کنیم برای غنی شدن کشورمان کارها، راهبردها و سیاستهای متنوعی باید دنبال شود از جمله وحدت و یکپارچگی کشور در مسیر تبعیت از رهبر معظم انقلاب و تلاش جهادی برای اتکا به داخل و نگاه به داخل و حل معضلات مردم، ارتقا توان بازدارندگی کشور در بخش دفاع و بسیاری مسائل دیگر، که موضوع ما نیست.
وی بیان داشت:، اما یکی از راهها و ارکان مهم قدرت و قوت کشور ما ارتقا تاب آوری ملی در سطوح مختلف کشور در برابر فشارهای همه جانبه دشمنان است این ارتقای تاب آوری و استقامت ملی میتواند موجب بازدارندگی شود و دشمن را از فشار به کشور مایوس کند.
سرلشکرباقری اظهار کرد: بحمدالله کشور ما به برکت رهبری فرماندهی معظم کل قوا، خون شهیدان و همراهی مداوم مردم و به برکت همه تلاشهایی که چه در نیروهای مسلح و چه در سایر بخشها صورت گرفته است از جهت قدرت دفاعی و بازدارندگی و بنیه دفاعی در حالت آمادگی دفاعی و انسجام نظامی و دفاعی و یکپارچگی مردم با نیروهای مسلح و حاکمیت در دفاع از کشور در بهترین حالت قرار دارد.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: بارها برای ما اثبات شده است که اگر دشمن در جایی هدفی داشته باشد و در مقصد خودش، در مدافع دربرابر خودش احساس ضعف ببیند در انجام تجاوز هیچ تردیدی به خود راه نمیدهد اگر مشاهده میکنید پهباد آمریکا در تیرماه سال گذشته به علت تجاوز به فضای آبهای سرزمینی کشور مورد هدف قرار گرفت و دشمن دچار تردید شدید میشود که پاسخ نظامی بدهد و نهایتا این اقدام را انجام نمیدهد، دلیلش این نیست که به طور مزورانه اعلام میکند به من اطلاع دادهاند ۱۵۰ نفر ایرانی کشته خواهند شد؛ خیر.
وی تصریح کرد: دلیلش صرفا آن است که بازدارندگی دفاعی کارآمد است و ارتش آمریکا مهمترین مخالف این تهاجم نظامی بوده و هست. چون میدانند که جنگیدن با ایرانیها شروعش به دست خودشان است، اما خاتمهاش به دست آنها نیست.
سرلشکرباقری با بیان اینکه آمریکاییها میدانند حجم و جغرافیای جنگ به دست آنها نیست، همچنین میزان خسارات و تلفات جنگ دست آنها نیست، خاطر نشان کرد: اینها مواردی است که ما تعیینشان میکنیم لذا به این راحتی نمیتوانند تصمیم بگیرند که وارد نبرد با ایرانیها شوند و لذا بعضا میبینیم اقداماتی که میکنند شکل نیابتی پیدا میکند و شکل خاکستری و بدون ردپا پیدا میکند.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: در همین ایام اخیر برای چندمین بار ما با تهاجم سایبری در بنادرمان رو به رو بودیم و این دست از اقدامات، اقداماتی هستند که توسط دشمن انجام میشود، ولی رد پایی از آنها باقی نمیماند و امکان اثبات آن در محکمه وجود ندارد.
وی افزود: دلیل آنکه دشمن این مسیر را در پیش میگیرد همین است که با پاسخ ما مواجه نشودو بتواند از پذیرش مسئولیت شانه خالی کند. در مسئله ارتقا تاب آوری ملی، پدافند غیر عامل و دفاع غیر نظامی رکن فوق العاده مهم و تاثیر گذاری است که بازوی دیگری در کنار قدرت دفاعی کشور و سایر ابعاد قدرت ملی است تا بتواند کشور را با حفظ آرمانها و اهداف عالی که دارد بدون عبور از آنها و بدون استحاله اهداف انقلاب اسلامی و با حداکثر تلاش برای آسیب ندیدن د ربرابر تهاجمات مسیر عالی خود را بتواند ادامه دهد.
سرلشکرباقری گفت: با این نگاه پدافند غیر عامل مهمترین مکمل دفاع نظامی و دفاع در برابر تهدیدات است، تهدیداتی که کاملا متفاوت است تهدیدات امروز با تهدیدات دو دهه پیش تغییرات اساسی کرده است فرمانده معظم کل قوا در مراسم اخیر دانش آموختگی نیروهای مسلح این را تاکید فرمودند که انتظار دارم دانشگاهها و مراکز پژوهشی اشکال جدید و متنوع تهدید را شناسایی، رصد کنند و در آموزشها آن را به نسل جدید بیاموزند.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: خب این تهدیدات شکلهای جدیدی یافته است حالت فناورآنه یافته است شاید تهدیدات نظامی به آن شکل مگر در صورت وقوع عاملی برای ضعف کشور به آن صورت قابل تحقق نباشد.
وی گفت: برخی از اشکال تهدید نظامی مانند تهدید زمینی مستقیم خیلی بعید است خب بخشی از تهدیدات نظامی ممکن است محتملتر از تهدیدات هوایی و موشکی باشد، اما آنها هم احتمالش بالا نیست و آنچه دشمن دنبال میکند در حوزههای نوین است و تهدیدات در حوزه سایبری و شیمیایی، زیستی، پرتوی، حوزههایی محتملتر هستند و تهدیدهای بیشتری از آنها دیده میشود و بسیاری از موارد هم هست که تشخیص اینکه آیا این یک تهدید دارای عامل بود و یا یک پدیده طبیعی بود قابل تشخیص و کشف نیست.
سرلشکرباقری بیان کرد: همین بیماری موجود در کشور و جهان به عنوان ویروس کرونا قابل تشخیص نیست که آیا این یک عامل داشت و یا به طور طبیعی از جهش ویروسهای قبلی شکل گرفته است؛ آنچه مسلم است در بخش پدافند غیر عامل همه ما مسئول هستیم که چه این بیماری عامل داشته باشد و یا نداشته باشد کشور را در برابر دفاع از آن آماده کنیم.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: آموزش و فرهنگسازی نیز تا حد بالایی شکل گرفته است، اما تا دستیابی به افق مطلوب هم هنوز فاصله زیادی وجود دارد پدافند غیرعامل باید به صورت جدی و با بهرهگیری از توان علمی و تحقیقاتی کشور، بتواند تهدیدات نوین را رصد کند و راهکارهای مقابله را کشف کرده و تشخیص دهد.
وی افزود: راههای صیانت از کشور در سطوح ملی، استانی، محلی را بدست بیاورد و این راهکارها را عملیاتی کند و راههای نفوذ دشمن را سد کند و دشمن را مأیوس کند و طبیعی است که این کار با سازماندهی عام و کلانش از سازمان پدافند غیرعامل برمیآید.
سرلشکر باقری تصریح کرد: اجرای این امور در مجموعه دستگاههای کشور، استانها، فرمانداریها و شهرستانها و در سطوح محلات قابل انجام است و بایستی اتفاق بیفتد، از این مجموعه پدافند غیرعامل انتظارات بزرگی وجود دارد. ابتدا همین است که بگوییم در تکمیل توان قدرت دفاعی کشور، دستگاههای گوناگونی باید بتوانند به ویژه در بخشهای حیاتی و حساس در برابر تهدیدات مصون بماند و در صورت وقوع و شکلگیری تهدید با حداقل آسیب آن تهدید را از سر بگذرانند و رفع کنند.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: استمرار کارکرد زیرساختهای حیاتی و حساس کشور فوقالعاده حائز اهمیت است، کشور بایستی آماده باشد و این آمادگی مستلزم آموزش و فرهنگسازی است. کارهای فراوانی انجام شده، اما هنوز هم به خصوص همانطور که عزیزان ذکر کردند در بخش خصوصی کشور که بخش فراوانی از امور و اقتصاد کشور را برعهده دارد جای مسئله پدافند غیرعامل، عقبماندگیهایی دارد که باید جبران شود.
وی افزود: مسئله رصد و شناخت تهدیدات مدرن و نوین جزو مسائل مهمی است که باید دائما روی آن کار شود، این مسئولیتها جز از طریق همدلی و همافزایی بین بخش نیروهای مسلح و بخش کشوری و همچنین در بخش کشوری تمامی سطوح ملی، استانی و محلی محقق نخواهد بود.
سرلشکر باقری گفت: در بخش استانها، استانداران گزارشات جامعی را مطرح کردند از جمله موضوعات مهمی که داریم طرح جامع پدافند غیرعامل در استانهاست، از اینکه بخش اعظم این طرحها تهیه و نهایی شده و تا پایان امسال انشالله تکمیل خواهد شد، قدردانی میکنیم. اجرای این طرحها و زمانبندی آن باید در دستور کار سالانه دستگاههای کشوری و استانها قید شود و آن مقداری که ما باید دنبال کنیم را انجام خواهیم داد.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح بیان داشت: در مسئله افزایش دانش و توسعه آگاهی و فرهنگسازی در موضوع، مسئولان محترم استانی مسئولیت سنگینی بردوش دارند، صاحبان صنایع، عموم مردم و بخش خصوصی بایستی کاملاً نسبت به تهدیدات و راههای صیانت از مجموعههایشان توجیح شوند و با دستورالعملها آشنا شوند و آنها را اجرا کنند و این از طریق تشکیل جلسات و دورههای منظم آموزشی و برگزاری تمرینات امکانپذیر خواهد شد که این روند را دنبال میکنیم.
وی با بیان اینکه همکاری صدا و سیما در زمینه آموزش پدافند غیرعامل بسیار مهم است، گفت: فضای مجازی نقش فوقالعاده در این راستا دارد که باید با ابتکار این بخشها را غنی کرد، نظارت بر اجرای دقیق بر قوانین و الزامات حوزه پدافند غیرعامل هم کاملاً ضروری است و یکی از مشکلات ما در کشور این است که با حضور قوانین و مقررات و دستورالعملها در اجرا دچار عقبماندگی هستیم و این مستلزم افزایش نظارت مسئولان امر است.
سرلشکر باقری تأکید کرد: در ماده ۴۸ قانون احکام دائمی برنامههای توسعهای کشور قید شده است. مسئله دیگر توجه به اصول و اقدامات پدافند غیرعامل در طرحهاست، اگر یک طرحی را در هنگام شیوع برنامهریزی و تدوینش لحاظ کنیم، قابل اجرا خواهد بود. در قیاس با یک طرحی که کاملاً اجرا شده باشد و بعد بخواهیم برای آن پدافند غیرعاملی را باربگذاریم که طبیعتاً بسیاری از بخشهای آن امکانپذیر نخواهد بود و طرح مستلزم تغییرات و رویکردهای جدیدی خواهد بود که امکانپذیر نیست لذا هنگامی که طرحی میخواهد آغاز شود باید مشاور پدافند غیرعامل داشته باشد و طراحیاش به طور اساسی با لحاظ الزامات پدافند غیرعامل صورت بگیرد و در مراحل اجرایی هم نظارت صورت بگیرد.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح عنوان کرد: از جمله مسائل دیگر مسئله فناوریها و صنایعی است که خاص پدافند غیرعامل است، اعتلای مناسب پدافند غیرعامل مستلزم فناوریها و صنایع خاص خود است که این هم در سازمان پدافند غیرعامل و با کمک شرکتهای دانش بنیان به طور مفصل کار شده و بایستی مورد اهتمام و توجه قرار بگیرد تا از این امکانات به نحو احسنت استفاده شود.
وی یادآور شد: بسیاری از گرفتاریهای ما نفوذ دشمن از طریق تجهیزات و امکاناتی است که از خارج خریداری میکنیم البته این در بخش دفاع، توسعه بیشتری دارد که معلوم است دشمن سالهاست قرارگاهها و خیمه مفصلی را برقرار کرده و مسلط به این شده که ما چه قطعهای را و تجهیزاتی را از خارج از کشور تهیه میکنیم تا بتواند آن را به عنوان عاملی برای گردآوری اطلاعات و یا تخریب و تغییر در کاربری آن دستکاری کند. این موضوع در صنایع هستهای دیدیم و طبیعی است در امکانات ارتباطی کشور چنین اقداماتی از سوی دشمن صورت بگیرد.
سرلشکر باقری عنوان کرد: پس بر ما است که بر توسعه بومی سازی امکانات پافشاری کنیم و اجازه ندهیم دشمن از طریق خود ما و به دست خود ما با امکاناتش بیاید در داخل کشور مستقر شود و اقدام کند.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: مسئله خارج کردن تأسیسات پرخطر از شهرها و مراکز جمعیتی از مسائل مهم دیگری است که حوادثی مانند انفجار بیروت نشان داد چنین حوادثی در کمین کشورها و ملتهاست و بایستی با حساسیت بیشتر چنین موضوعاتی را دنبال کنند تا با چنین حوادث و گرفتاریها دچار نشوند.
وی بیان داشت: مسئله نظام آمادگی و رزمایش دستگاههای اجرایی هم موضوع مهمی است که در دستورالعملها ابلاغ شده است و باید توسعه بیابد و هر دستگاهی بارها تمرینات کرده باشد تا بتواند در زمان تهدید کارش را به خوبی پیش ببرد و نهایتاً اعلام آمادگی نیروهای مسلح خدمت عزیزان است که در هر بخشی، ضرورت داشته باشد نیروهای مسلح بتوانند کمکی در مسئله توسعه پدافند غیرعامل و اعمال اصول و ضوابط آن در بخشهای مختلف کشور بکنند، هیچگونه دریغی ندارند.
سرلشکر باقری گفت: در قرارگاههای موضوعی که در استانها که استانداران فرمانده قرارگاهها هستند، فرماندهان نیروهای مسلح نقش جانشین آنها در این قرارگاهها را دارند و این آمادگی را اعلام میکنیم که از تمامی توان و امکاناتمان در ابعاد مختلف در این زمینه استفاده کنیم.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح یادآور شد: لازم میدانم مجدداً از زحمات سازمان پدافند غیرعامل، وزارت کشور، استانداران و همه وزارتخانه و دستگاههایی که در موضوع پدافند غیرعامل اهتمام دارند تشکر کنم و اعلام کنم چنین حرکت همافزا و هماهنگی قطعاً موجبات برکات الهی و نزول رحمت و پیشبرد کشور با امنیت بیشتر را فراهم خواهد کرد.
- سرلشکر محمد باقری امروز در نشست مشترک کمیته پدافند غیرعامل وزارت کشور و شوراهای پدافند غیر عامل استانها، گفت: برای درک ضرورت پدافند غیر عامل باید به مبحث انقلاب اسلامی برگردیم، انقلاب اسلامی با اهداف و آرمانهای الهی و شعارهای ارزشمندی مانند عدالت خواهی، نفی سلطه بیگانه، حمایت از مستضعفان و خود اتکایی ملت ایران آن هم در یک منطقه فوق العاده حساس در جهان به پیروزی رسید.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح افزود: اگر روزی در نظریههای ژئوپلتیکی و ژئواستراتژیکی جاهایی در جهان به عنوان منطقه محور در کره زمین مطرح میشد امروز دیگر تردیدی و جود ندارد که در هرم قدرت جهانی منطقه جنوب غرب آسیا تعیین کننده برتری و رهبری در سطح جهان است.
وی گفت: قدرتی که بتواند در این منطقه تسلط پیدا کند به علت ویژگیهای این منطقه و مزیتهای راهبردی آن و در راس هرم قدرت جهانی قرارخواهد گرفت.
سرلشکرباقری گفت: وقتی جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی امور این منطقه را با یک انقلاب در مسیر در دست گرفتنش قرار میگیرد، طبیعتا حساسیتها و تهدیدهای بزرگی مواجه میشود که این تهدیدها روز به روز به اشکال مختلف در حال توسعه هستند و کشور ما را مورد تاثیر خود قرار میدهند.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح بیان کرد: ایران بدون هیچ گونه چشم داشتی به سرزمین و یا منافع دیگران و یا همسایگان صرفا با اتکا به مبانی دینی و انقلابی خود به دنبال در دست گرفتن امورش با خود اتکایی کامل بوده و هست.
وی افزود: آنچه تاریخ ما نشان میدهد در همین دوره اخیر جمهوری اسلامی با پذیرش برجام هم با دنیا کنار آمد و پذیرفت با کاهش برخی اقدامات هستهای خود از مزایای کاهش و رفع تحریمها برخوردار شود و همه دنیا اذعان دارند که ایران کاملا به تعهدات خود پایبند بوده و هیچ گونه تخطی را کسی نتوانسته اثبات و ادعا کند.
سرلشکرباقری گفت: عهد شکنی آمریکای تروریست جنایتکار خاتمه نیافت با وجود اینکه ایران به همه تعهدات خود پایبند بود آمریکاییها از برجام خارج شدند و تحریمها را علیه ملت ایران مجددا در پیش گرفتند و این روند چه درباره تحریمهای تسلیحاتی و بسیار فراتر از آن در تحریمهای اقتصادی و فشارهای سیاسی، روانی وامنیتی علیه ملت و کشور ایران در پیش گرفته شد.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح اضافه کرد: هدف دشمن کاملا مشخص است اینکه ملت ایران راهبردها و سیاستهای تحمیلی آمریکا را بپذیرد هر چند که ظاهرش این است که ایران را به پای میز مذاکره بنشاند، اما میزی است که نتیجه این مذاکره از قبل تعیین شده و آن تسیلم ملت ایران در برابر آمریکای جنایتکار است. خواستهای که هیچ گاه با اهداف و آرمانهای نظام اسلامی ما انطباقی ندارد.
وی خاطر نشان کرد: ایران یک سال صبر کامل کرد، اما دشمن بر سر عهد خود بازنگشت لذا ایران از سال گذشته رویکرد و راهبرد مقاومت فعال را در پیش گرفت خب فشارها به ملت ایران سنگین است، اما دستاوردهای قابل توجهی در سطوح راهبردی و جود دارد.
سرلشکرباقری بیان داشت: اینکه ملت ایران تسلیم نشد و زانو نزد و کشور خود را اداره کرد و اتکای به فروش نفت خام و سایر خام فروشیها تنزل پیدا کرد و خود اتکایی ملت ایران ارتقا یافت و ملت و دولت ایران توانست این تحریم و فشار را به فرصتی برای خود اتکایی و سربلندی ملت تبدیل کند.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح اظهار کرد: قدرت ملی کشور در این ایام بالاتر رفت و این ملت توانست روی پای خود بایستد و کار و آرمانها و اهداف خود را همچنان تعقیب کند در همین مقطع است که ممکن است نگرشهای غلطی به سیاستها وجود داشته با شد.
وی تاکید کرد: مقام معظم رهبری فرمودند این روزها برخیها حرف از عقلانیت و تدبیر میزنند با این تعبیر غلط که منظورشان ترس، انفعال و فرار است در حالی که عقلانیت و تدبیر به معنای خالی کردن سنگر در برابر دشمنی که نسبت به دشمنی او هیچ تردیدی وجود ندارد نمیتواند باشد.
سرلشکرباقری اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب عقلانیت و تدبیر را بارها در غنی شدن کشور تعریف کردهاند کشور ما در منطقهای از جهان قرارداد که دارای ویژگیها و مزایایی است که اگر ما قوی نباشیم آنچه که در جنگهای جهانی به سر ما آمد میتواند تکرار شود آیا زمانی که جنگهای جهانی اتفاق افتاده و ملت ایران اعلام بی طرفی کرده است آیا حاکمیت، تمامیت ارضی و استقلال و قومیت و ارزش ما محترم شمرده شده است؟ به هیچ وجه اینطور نیست.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: اگر ما قوی نباشیم به هیچ وجه نخواهیم توانست از همه منافع خودمان دفاع و صیانت کنیم برای غنی شدن کشورمان کارها، راهبردها و سیاستهای متنوعی باید دنبال شود از جمله وحدت و یکپارچگی کشور در مسیر تبعیت از رهبر معظم انقلاب و تلاش جهادی برای اتکا به داخل و نگاه به داخل و حل معضلات مردم، ارتقا توان بازدارندگی کشور در بخش دفاع و بسیاری مسائل دیگر، که موضوع ما نیست.
وی بیان داشت:، اما یکی از راهها و ارکان مهم قدرت و قوت کشور ما ارتقا تاب آوری ملی در سطوح مختلف کشور در برابر فشارهای همه جانبه دشمنان است این ارتقای تاب آوری و استقامت ملی میتواند موجب بازدارندگی شود و دشمن را از فشار به کشور مایوس کند.
سرلشکرباقری اظهار کرد: بحمدالله کشور ما به برکت رهبری فرماندهی معظم کل قوا، خون شهیدان و همراهی مداوم مردم و به برکت همه تلاشهایی که چه در نیروهای مسلح و چه در سایر بخشها صورت گرفته است از جهت قدرت دفاعی و بازدارندگی و بنیه دفاعی در حالت آمادگی دفاعی و انسجام نظامی و دفاعی و یکپارچگی مردم با نیروهای مسلح و حاکمیت در دفاع از کشور در بهترین حالت قرار دارد.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: بارها برای ما اثبات شده است که اگر دشمن در جایی هدفی داشته باشد و در مقصد خودش، در مدافع دربرابر خودش احساس ضعف ببیند در انجام تجاوز هیچ تردیدی به خود راه نمیدهد اگر مشاهده میکنید پهباد آمریکا در تیرماه سال گذشته به علت تجاوز به فضای آبهای سرزمینی کشور مورد هدف قرار گرفت و دشمن دچار تردید شدید میشود که پاسخ نظامی بدهد و نهایتا این اقدام را انجام نمیدهد، دلیلش این نیست که به طور مزورانه اعلام میکند به من اطلاع دادهاند ۱۵۰ نفر ایرانی کشته خواهند شد؛ خیر.
وی تصریح کرد: دلیلش صرفا آن است که بازدارندگی دفاعی کارآمد است و ارتش آمریکا مهمترین مخالف این تهاجم نظامی بوده و هست. چون میدانند که جنگیدن با ایرانیها شروعش به دست خودشان است، اما خاتمهاش به دست آنها نیست.
سرلشکرباقری با بیان اینکه آمریکاییها میدانند حجم و جغرافیای جنگ به دست آنها نیست، همچنین میزان خسارات و تلفات جنگ دست آنها نیست، خاطر نشان کرد: اینها مواردی است که ما تعیینشان میکنیم لذا به این راحتی نمیتوانند تصمیم بگیرند که وارد نبرد با ایرانیها شوند و لذا بعضا میبینیم اقداماتی که میکنند شکل نیابتی پیدا میکند و شکل خاکستری و بدون ردپا پیدا میکند.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: در همین ایام اخیر برای چندمین بار ما با تهاجم سایبری در بنادرمان رو به رو بودیم و این دست از اقدامات، اقداماتی هستند که توسط دشمن انجام میشود، ولی رد پایی از آنها باقی نمیماند و امکان اثبات آن در محکمه وجود ندارد.
وی افزود: دلیل آنکه دشمن این مسیر را در پیش میگیرد همین است که با پاسخ ما مواجه نشودو بتواند از پذیرش مسئولیت شانه خالی کند. در مسئله ارتقا تاب آوری ملی، پدافند غیر عامل و دفاع غیر نظامی رکن فوق العاده مهم و تاثیر گذاری است که بازوی دیگری در کنار قدرت دفاعی کشور و سایر ابعاد قدرت ملی است تا بتواند کشور را با حفظ آرمانها و اهداف عالی که دارد بدون عبور از آنها و بدون استحاله اهداف انقلاب اسلامی و با حداکثر تلاش برای آسیب ندیدن د ربرابر تهاجمات مسیر عالی خود را بتواند ادامه دهد.
سرلشکرباقری گفت: با این نگاه پدافند غیر عامل مهمترین مکمل دفاع نظامی و دفاع در برابر تهدیدات است، تهدیداتی که کاملا متفاوت است تهدیدات امروز با تهدیدات دو دهه پیش تغییرات اساسی کرده است فرمانده معظم کل قوا در مراسم اخیر دانش آموختگی نیروهای مسلح این را تاکید فرمودند که انتظار دارم دانشگاهها و مراکز پژوهشی اشکال جدید و متنوع تهدید را شناسایی، رصد کنند و در آموزشها آن را به نسل جدید بیاموزند.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: خب این تهدیدات شکلهای جدیدی یافته است حالت فناورآنه یافته است شاید تهدیدات نظامی به آن شکل مگر در صورت وقوع عاملی برای ضعف کشور به آن صورت قابل تحقق نباشد.
وی گفت: برخی از اشکال تهدید نظامی مانند تهدید زمینی مستقیم خیلی بعید است خب بخشی از تهدیدات نظامی ممکن است محتملتر از تهدیدات هوایی و موشکی باشد، اما آنها هم احتمالش بالا نیست و آنچه دشمن دنبال میکند در حوزههای نوین است و تهدیدات در حوزه سایبری و شیمیایی، زیستی، پرتوی، حوزههایی محتملتر هستند و تهدیدهای بیشتری از آنها دیده میشود و بسیاری از موارد هم هست که تشخیص اینکه آیا این یک تهدید دارای عامل بود و یا یک پدیده طبیعی بود قابل تشخیص و کشف نیست.
سرلشکرباقری بیان کرد: همین بیماری موجود در کشور و جهان به عنوان ویروس کرونا قابل تشخیص نیست که آیا این یک عامل داشت و یا به طور طبیعی از جهش ویروسهای قبلی شکل گرفته است؛ آنچه مسلم است در بخش پدافند غیر عامل همه ما مسئول هستیم که چه این بیماری عامل داشته باشد و یا نداشته باشد کشور را در برابر دفاع از آن آماده کنیم.
وی گفت: سازمان پدافند غیرعامل به عنوان یک سازمان فرادستگاهی محل اتصال و ارتباط نیروهای مسلح و دولت محترم و بخش کشوری مسئولیت خطیری را بر دوش دارد چه در سازماندهی، چه در طرحریزی و هدایت و راهبری عملیات پدافندی و مقابله با تهدیدات دشمن که اشاره کردم تهدیدات نوین اولویت و قریب بودن بیشتری هم پیدا کردهاند و به حمدالله دستاوردهای مهمی نیز صادر شده است، اسناد بالادستی عمدتاً تهیه شده است و ساختارها شکل گرفتهاند و قرارگاههای عملیاتی سازماندهی شدهاند.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: آموزش و فرهنگسازی نیز تا حد بالایی شکل گرفته است، اما تا دستیابی به افق مطلوب هم هنوز فاصله زیادی وجود دارد پدافند غیرعامل باید به صورت جدی و با بهرهگیری از توان علمی و تحقیقاتی کشور، بتواند تهدیدات نوین را رصد کند و راهکارهای مقابله را کشف کرده و تشخیص دهد.
وی افزود: راههای صیانت از کشور در سطوح ملی، استانی، محلی را بدست بیاورد و این راهکارها را عملیاتی کند و راههای نفوذ دشمن را سد کند و دشمن را مأیوس کند و طبیعی است که این کار با سازماندهی عام و کلانش از سازمان پدافند غیرعامل برمیآید.
سرلشکر باقری تصریح کرد: اجرای این امور در مجموعه دستگاههای کشور، استانها، فرمانداریها و شهرستانها و در سطوح محلات قابل انجام است و بایستی اتفاق بیفتد، از این مجموعه پدافند غیرعامل انتظارات بزرگی وجود دارد. ابتدا همین است که بگوییم در تکمیل توان قدرت دفاعی کشور، دستگاههای گوناگونی باید بتوانند به ویژه در بخشهای حیاتی و حساس در برابر تهدیدات مصون بماند و در صورت وقوع و شکلگیری تهدید با حداقل آسیب آن تهدید را از سر بگذرانند و رفع کنند.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: استمرار کارکرد زیرساختهای حیاتی و حساس کشور فوقالعاده حائز اهمیت است، کشور بایستی آماده باشد و این آمادگی مستلزم آموزش و فرهنگسازی است. کارهای فراوانی انجام شده، اما هنوز هم به خصوص همانطور که عزیزان ذکر کردند در بخش خصوصی کشور که بخش فراوانی از امور و اقتصاد کشور را برعهده دارد جای مسئله پدافند غیرعامل، عقبماندگیهایی دارد که باید جبران شود.
وی افزود: مسئله رصد و شناخت تهدیدات مدرن و نوین جزو مسائل مهمی است که باید دائما روی آن کار شود، این مسئولیتها جز از طریق همدلی و همافزایی بین بخش نیروهای مسلح و بخش کشوری و همچنین در بخش کشوری تمامی سطوح ملی، استانی و محلی محقق نخواهد بود.
سرلشکر باقری گفت: در بخش استانها، استانداران گزارشات جامعی را مطرح کردند از جمله موضوعات مهمی که داریم طرح جامع پدافند غیرعامل در استانهاست، از اینکه بخش اعظم این طرحها تهیه و نهایی شده و تا پایان امسال انشالله تکمیل خواهد شد، قدردانی میکنیم. اجرای این طرحها و زمانبندی آن باید در دستور کار سالانه دستگاههای کشوری و استانها قید شود و آن مقداری که ما باید دنبال کنیم را انجام خواهیم داد.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح بیان داشت: در مسئله افزایش دانش و توسعه آگاهی و فرهنگسازی در موضوع، مسئولان محترم استانی مسئولیت سنگینی بردوش دارند، صاحبان صنایع، عموم مردم و بخش خصوصی بایستی کاملاً نسبت به تهدیدات و راههای صیانت از مجموعههایشان توجیح شوند و با دستورالعملها آشنا شوند و آنها را اجرا کنند و این از طریق تشکیل جلسات و دورههای منظم آموزشی و برگزاری تمرینات امکانپذیر خواهد شد که این روند را دنبال میکنیم.
وی با بیان اینکه همکاری صدا و سیما در زمینه آموزش پدافند غیرعامل بسیار مهم است، گفت: فضای مجازی نقش فوقالعاده در این راستا دارد که باید با ابتکار این بخشها را غنی کرد، نظارت بر اجرای دقیق بر قوانین و الزامات حوزه پدافند غیرعامل هم کاملاً ضروری است و یکی از مشکلات ما در کشور این است که با حضور قوانین و مقررات و دستورالعملها در اجرا دچار عقبماندگی هستیم و این مستلزم افزایش نظارت مسئولان امر است.
سرلشکر باقری تأکید کرد: در ماده ۴۸ قانون احکام دائمی برنامههای توسعهای کشور قید شده است. مسئله دیگر توجه به اصول و اقدامات پدافند غیرعامل در طرحهاست، اگر یک طرحی را در هنگام شیوع برنامهریزی و تدوینش لحاظ کنیم، قابل اجرا خواهد بود. در قیاس با یک طرحی که کاملاً اجرا شده باشد و بعد بخواهیم برای آن پدافند غیرعاملی را باربگذاریم که طبیعتاً بسیاری از بخشهای آن امکانپذیر نخواهد بود و طرح مستلزم تغییرات و رویکردهای جدیدی خواهد بود که امکانپذیر نیست لذا هنگامی که طرحی میخواهد آغاز شود باید مشاور پدافند غیرعامل داشته باشد و طراحیاش به طور اساسی با لحاظ الزامات پدافند غیرعامل صورت بگیرد و در مراحل اجرایی هم نظارت صورت بگیرد.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح عنوان کرد: از جمله مسائل دیگر مسئله فناوریها و صنایعی است که خاص پدافند غیرعامل است، اعتلای مناسب پدافند غیرعامل مستلزم فناوریها و صنایع خاص خود است که این هم در سازمان پدافند غیرعامل و با کمک شرکتهای دانش بنیان به طور مفصل کار شده و بایستی مورد اهتمام و توجه قرار بگیرد تا از این امکانات به نحو احسنت استفاده شود.
وی یادآور شد: بسیاری از گرفتاریهای ما نفوذ دشمن از طریق تجهیزات و امکاناتی است که از خارج خریداری میکنیم البته این در بخش دفاع، توسعه بیشتری دارد که معلوم است دشمن سالهاست قرارگاهها و خیمه مفصلی را برقرار کرده و مسلط به این شده که ما چه قطعهای را و تجهیزاتی را از خارج از کشور تهیه میکنیم تا بتواند آن را به عنوان عاملی برای گردآوری اطلاعات و یا تخریب و تغییر در کاربری آن دستکاری کند. این موضوع در صنایع هستهای دیدیم و طبیعی است در امکانات ارتباطی کشور چنین اقداماتی از سوی دشمن صورت بگیرد.
سرلشکر باقری عنوان کرد: پس بر ما است که بر توسعه بومی سازی امکانات پافشاری کنیم و اجازه ندهیم دشمن از طریق خود ما و به دست خود ما با امکاناتش بیاید در داخل کشور مستقر شود و اقدام کند.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: مسئله خارج کردن تأسیسات پرخطر از شهرها و مراکز جمعیتی از مسائل مهم دیگری است که حوادثی مانند انفجار بیروت نشان داد چنین حوادثی در کمین کشورها و ملتهاست و بایستی با حساسیت بیشتر چنین موضوعاتی را دنبال کنند تا با چنین حوادث و گرفتاریها دچار نشوند.
وی بیان داشت: مسئله نظام آمادگی و رزمایش دستگاههای اجرایی هم موضوع مهمی است که در دستورالعملها ابلاغ شده است و باید توسعه بیابد و هر دستگاهی بارها تمرینات کرده باشد تا بتواند در زمان تهدید کارش را به خوبی پیش ببرد و نهایتاً اعلام آمادگی نیروهای مسلح خدمت عزیزان است که در هر بخشی، ضرورت داشته باشد نیروهای مسلح بتوانند کمکی در مسئله توسعه پدافند غیرعامل و اعمال اصول و ضوابط آن در بخشهای مختلف کشور بکنند، هیچگونه دریغی ندارند.
سرلشکر باقری گفت: در قرارگاههای موضوعی که در استانها که استانداران فرمانده قرارگاهها هستند، فرماندهان نیروهای مسلح نقش جانشین آنها در این قرارگاهها را دارند و این آمادگی را اعلام میکنیم که از تمامی توان و امکاناتمان در ابعاد مختلف در این زمینه استفاده کنیم.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح یادآور شد: لازم میدانم مجدداً از زحمات سازمان پدافند غیرعامل، وزارت کشور، استانداران و همه وزارتخانه و دستگاههایی که در موضوع پدافند غیرعامل اهتمام دارند تشکر کنم و اعلام کنم چنین حرکت همافزا و هماهنگی قطعاً موجبات برکات الهی و نزول رحمت و پیشبرد کشور با امنیت بیشتر را فراهم خواهد کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *