آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالنها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازهای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج دوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.
«سایههای بی خورشید» بهترین مستند جشنواره راه ابریشم
هفتمین جشنواره فیلم «راه ابریشم» که از تاریخ ۱۱ تا ۱۶ اکتبر (۲۰ تا ۲۵ مهر) در شهر شیآن چین برگزار شد و جایزه بهترین مستند این جشنواره به «سایه های بی خورشید» به کارگردانی مهرداد اسکویی رسید.
اصغر فرهادی ریاست هیات داوران این رویداد سینمایی را متشکل از چهرههایی چون «عاموس گیتای»، «ماوگوژاتا شوموفسکا»، «سانگ ژیا» و «شو ژنگ» بر عهده داشت.
«سایههای بیخورشید» اولین نمایش جهانی خود را سال گذشته در سیودومین جشنواره بینالمللی مستند آمستردام (ایدفا) تجربه کرد و موفق به کسب جایزه بهترین کارگردانی از این رویداد معتبر سینمایی شد و پس از آن در چندین جشنواره بینالمللی دیگر از جمله بیگاسکای آمریکا، مونیخ آلمان، کراکو لهستان، داکاِج نیوزولند، میلینیوم بلژیک، حقوق بشر ژنو، هلسینکی فنلاند و... نیز حضور یافته و اخیرا به جشنوارههای «ژان روش» فرانسه، داکوفست کوزوو، جشنواره مستند اوپن سیتی لندن، جشنواره فیلم زوریخ و جشنواره مستند زاگرب نیز به روی پرده رفته است.
«سیزیف» روی میز تدوین قرار گرفت
فیلم کوتاه «سیزیف» به تهیهکنندگی و کارگردانی مسعود سالاری، پس از اتمام مرحله تصویربرداری روی میز تدوین قرار گرفت تا برای شرکت در جشنوارههای داخلی و خارجی آماده شود.
مسعود سالاری پیش از این در نمایشهای متعددی به عنوان بازیگر حضور داشته و کارگردانی آثار متعددی را نیز در تئاتر برعهده داشته است.
«سیزیف» اولین فیلم کوتاه سالاری است که به صورت صامت روایت میشود و روایتی از بیهوده شدن زندگی برای انسان در عصر مدرن است.
در خلاصه داستان این اثر آمده: موضوعاتی که در شبانهروز برای انسانها تکرار میشود، سبب شده تا انسان عصر حاضر به روزمرگی برسد. این وضعیت به گونهای ادامه پیدا کرده که ابزارها نسبت به انسان دارای مزیتهای بیشتری شدهاند که از جمله میتوان به طول عمر بیشتر آنها اشاره کرد.
صادق ملکی، پدرام عزیزی، میدیا برنجی و ایلیا نصیری گروه بازیگران این فیلم هستند که علاوه بر بازی در «سیزیف»، در نمایشهای «اتفاق»، «هدیه»، «حصارک» این کارگردان نیز به عنوان بازیگر حضور داشتهاند.
از دیگر عوامل این فیلم کوتاه میتوان به تصویربردار و تدوین: پویان احمدی و موسیقی: علیرضا احمدینیا اشاره کرد.
«نفر سوم» از ایران راهی استونی میشود
فیلم کوتاه «نفر سوم» به همراه دو فیلمکوتاه دیگر از ایران در جشنواره «شبهای سیاه تالین» در استونی رقابت میکنند.
چند فیلم کوتاه ایرانی به جشنواره «شبهای سیاه تالین» راه یافتند.
فیلم کوتاه «نفر سوم» به نویسندگی و کارگردانی پویا امین پوری در بخش مسابقه استعدادهای تازه، «خرچنگ» ساخته شیوا صادق اسدی در بخش مسابقه انیمیشن و «خورده شده» ساخته محسن رضاپور در بخش مسابقه انیمیشن برای کودکان همچنین «زائران» ساخته مشترک فرنوش صمدی و علی عسگری محصول ترکیه در بخش مسابقه فیلم کوتاه در بیست و چهارمین جشنواره «شبهای سیاه تالین» به رقابت میپردازند.
این جشنواره هرساله در کشور استونی برگزار میشود. بخش کوتاه جشنواره «شبهای سیاه تالین» مورد تائید آکادمی اسکار و بفتا است و فیلم برگزیده آن برای بررسی برای رقابت در بخش کوتاه به این آکادمی معرفی خواهد شد.
«نفر سوم» پیش از این از بیست و چهارمین دوره جشنواره فیلمهای فانتزی بوچئون کرهجنوبی برنده جایزه بهترین فیلم کوتاه داستانی شده است.
بیست و چهارمین دوره جشنواره «شبهای سیاه تالین» از ۱۳ نوامبر تا ۲۹ نوامبر برابر با ۲۳ آبان تا ۹ آذرماه برگزار خواهد شد.
در خلاصه داستان فیلم کوتاه «نفر سوم» آمده است: «یک بیمار روانی از آسایشگاهی در جنگلهای شمالی ایران فرار میکند و واحدهای گشتی ۲ کلانتری مجاور آسایشگاه در جادههای اطراف به دنبال او هستند.»
فهرست عوامل این فیلم به این شرح است: بازیگران: روشنک گرامی، مجتبی بتوندی، هومن رستگار، مازیار ملکی و سیاوش چراغی پور، نویسنده و کارگردان: پویا امین پوری، مدیر تصویربرداری: مهرداد حمیدیان، تدوین: پویا امین پوری، طراح صحنه و لباس: سارا فلاح، طراح گریم: سپیده سلیمانی، مدیر تولید: علی قاسمیان، سعید فرجی، موسیقی: سالار اصغری، صدابردار: حامد حسین زاده، طراحی و ترکیب صدا: محمد حسین ابراهیمی، انتخاب بازیگر: سیاوش چراغی پور، دستیار اول کارگردان: مصطفی سالم، عکاس: شاهین دانشفر، طراح دپوستر: روژان ایرجی، تهیه کننده اجرایی: آریان گلصورت، پخش کننده: فینیش فیلمز، تهیه کننده: پویا امین پوری، مهرداد حمیدیان.
جشنواره «فیلم کودک» از کلید خورد
امروز یکشنبه ۲۷ مهرماه و در اولین روز جشنواره، آیین افتتاحیه سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان برگزار شد.
همچنین چهارمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران از ساعت ۱۶ تا ۱۷:۳۰ طی مراسمی در مرکز نوآوری صبا افتتاح شد.
برنامه نمایش آثار در پلتفرمها
در این رویداد سینمایی که به صورت آنلاین برگزار میشود فیلمهای منتخب در سه پلتفرم از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۲ برای علاقهمندان نمایش داده میشود.
سامانه فیلیمو در روز نخست فیلمهای ایرانی «بازیگوشها» ساخته نادره ترکمانی را به مدت ۸۵ دقیقه، «هدیه» به کارگردانی مسعود فرخنده طینتفرد را به مدت ۹۵ دقیقه، «سلیم» ساخته وحید پاکزاد را به مدت ۷۸ دقیقه نمایش میدهد. در بسته فیلم کوتاه نیز ۶ فیلم «آنتی ویروس»، «جبران میکنم»، «دو دل»، «رنگین کمان»، «شوفر» و «شهر عسل» به مدت ۵۸ دقیقه و در بسته پویانمایی ۹ فیم «اتاق ۲۱»، «اشک باران»، «بعله!»، «پژواک»، «چهره»، «خورشید آسمان خورشید کاشی»، «زونامی»، «صدای من صدای او» و «من ایرانیام» به مدت ۶۲ دقیقه نمایش داده میشود. فیلمهای «شاهینها» به مدت ۹۸ دقیقه و «پرنسس امی» به مدت ۷۸ دقیقه دو فیلم خارجی هستند که نمایش داده میشوند. همچنین «مهر مادری» به مدت ۹۰ دقیقه آخرین فیلمی است که علاقهمندان در روز نخست در فیلیمو میتوانند تماشا کنند.
در پلتفرم نماوا سه فیلم ایرانی «به یادم باش» ساخته مجتبی سعیدزاده به مدت ۸۴ دقیقه، «حکم مادری» به کارگردانی سیامک صرافت به مدت ۹۰ دقیقه، «شماره ۲۹» ساخته هادی رحیمی خواص به مدت ۱۰۴ دقیقه نمایش داده میشود. همچنین برای بسته فیلم کوتاه داستانی ۸ فیلم «از خودگذشته»، «امروز هم نه»، «آب سرد»، «سیاهی»، «قرنطینه»، «کامیون»، «گاومیش» و «مات» به مدت ۵۹ دقیقه و برای بسته پویانمایی ۹ فیلم «زاک و زیک»، «قدم یازدهم»، «قطار قشنگ من»، «کاش»، «گرگومیش»، «گل چراغ»، «لذت پرواز»، «ناجی» و «ناهار در چمنزار» به مدت ۵۸ دقیقه در نظر گرفته شده است. فیلم خارجی «بیله» به مدت ۱۰۴ و «فیتیله و ماهپیشونی» به مدت ۱۲۰ دقیقه دیگر فیلمهایی هستند که برای نمایش در پلتفرم نماوا در نظر گرفته شدهاند.
در پلتفرم تیوا نیز ۶ فیلم بارگذاری میشود که از این تعداد یک فیلم مختص به ناشنوایان است. فیلمهای «پیله و پروانه» به کارگردانی محمد صالحینژاد دهکی به مدت ۷۷ دقیقه، «گل مهربونی» ساخته داریوش احمدیان به مدت ۷۵ دقیقه، «خداحافظ سینما» ساخته یاسر احمدی با زمان ۸۶ دقیقه نمایش داده میشود. همچنین فیلمی برای نمایش در بخش «کرونا روایت و وب سری» در نظر گرفته شده است. فیلم «شماره ۲۹» ساخته هادی رحیمی خواص به مدت ۱۰۴ دقیقه نیز ویژه ناشنوایان نمایش داده میشود. فیلم «پرنسس یخی» به مدت ۸۸ دقیقه آخرین فیلمی این پلتفرم در روز نخست است.
برنامه «خانه جشنواره»
فردا یکشنبه ۲۷ مهر ماه، در خانه اجرایی جشنواره در «سینما فرهنگ»، دو فیلم بلند سینمایی به نمایش درخواهد آمد.
فیلم انیمیشن بلند «لوپتو» ساخته عباس عسکری از ساعت ۱۶:۳۰ و فیلم بلند سینمایی «مسیر معکوس» ساخته ابوالفضل جلیلی از ساعت ۱۹:۳۰ در سینما فرهنگ روی پرده خواهد رفت.
تأکید میشود: نشست پرسش و پاسخ هر فیلم، پس از پایان نمایش فیلم (ساعت ۱٨:۳۰ و ساعت ۲۱) با حضور تعداد محدودی از اهالی رسانه و عوامل فیلم با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار خواهد شد و به صورت زنده در دسترس مخاطبان قرار خواهد گرفت.
تلویزیون تعاملی تیوا پوشش زنده کلیه برنامههای جشنواره در «خانه جشنواره» را برعهده خواهد داشت.
برنامه فردای کارگاهها
برگزاری دو کارگاه «معرفی و شناخت عناصر فیلمنامه در سینمای کودک» در بخش بینالملل از ساعت ۱۱ تا ۱۲ و «الگوی سفر قهرمان در سینمای کودک» در بخش ملی از ساعت ۱۳ تا ۱۴ از دیگر برنامههای نخستین روز جشنواره سی و سوم است.
این دو کارگاه توسط تلویزیون تعاملی تیوا پخش و نشستهای پرسش و پاسخ مخاطبان این دو کارگاه، پس از پایان هر کارگاه به صورت برخط برگزار خواهد شد.
سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان از ۲۷ مهر تا ۲ آبان به دبیری «علیرضا تابش» برگزار خواهد شد.