انتقاد عضو ستاد کرونا به ایده تاسیس «بیمارستان صحرایی»
مینو محرز در گفتوگو با میزان در خصوص تاثیر بیمارستانهای صحرایی در کنترل بیماری کرونا گفت: بسیاری از بیماران مبتلا به کرونا به صورت سرپایی و با رعایت دستورات پزشک در خانه درمان میشوند و افرادی که در نوبت بستری قرار دارند و برایشان تخت خالی موجود نیست، احتیاج به دستگاه اکسیژن و پزشکان متخصص دارند که اگر حالشان بد شد به آی سی یو منتقل شوند و نمیتوان از این بیماران در نقاهتگاهها نگهداری کرد.
وی ادامه داد: در زمینه درمان کرونا با کمبود پرسنل مواجه هستیم، کادر درمان در زمان شیوع کرونا علاوه بر اینکه تعدادی از نیروهای خود را از دست داده، شبانه روز مشغول فعالیت است و ما با وجود این تعداد بیمار بدحال واقعا هم از لحاظ روحی و هم از لحاظ جسمی خسته هستیم.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: مگر ما در کشور چند بیمارستان صحرایی داریم و اگر هم داریم، آیا تجهیزات پزشکی به اندازه کافی داریم؟ در همه دنیا هنگامی که شیوع کرونا افزایش پیدا میکند با کمبود امکانات و تجهیزات پزشکی و دستگاههای تهویه مکانیکی کمک کننده به تنفس مواجه میشویم.
این فوق تخصص بیماریهای عفونیوگرمسیری اظهار کرد: ما با کمبود نیروهای درمانی مواجه هستیم و در صورت ساخت بیمارستان صحرایی میخواهیم نیروی مورد نیاز را از کجا بیاوریم؟ و تنها ساخت بیمارستان برای مقابله با کرونا موثر نیست چرا که افرادی که نیاز به کارهای تخصصی ندارند در خانه درمان میشوند و بیمارانی هم که بستری میشوند احتیاح به پزشک متخصص و دستگاه اکسیژن و سایر اقدامات درمانی دارند و اگر بیمارستان صحرایی ساخته شود کسی نیست که در آن کار کند چرا که کادر شبانه روز مشغول فعالیت هستند.
وی در پاسخ به سوال که چگونه بیماری کرونا روی عدهای از افراد به صورت خفیف بروز پیدا میکند و یکسری از اشخاص به نوع شدید آن گرفتار میکند، توضیح داد: به طور کلی پاسخ هر فردی به یک عامل بیماری زا نسبت به افراد دیگر متفاوت است و ممکن است در یک خانواده یک نفر بدون علامت ناقل ویروس باشد و شخصی علائم کمی داشته باشد و بیماری دیگر در مواجه با ویروس بدحال شود و این مسئله به پاسخ بدن فرد نسبت به عامل بیماری زا بستگی دارد و همه بیماران به صورت یکسان گرفتار این بیماری نمیشوند.
محرز ضمن تاکید بر اینکه افراد مسن و اشخاصی که دچار بیماریهای زمینهای هستند در مواجهه با ویروس کرونا بیشتر در معرض خطر هستند، در پاسخ به این سوال که چه اقداماتی موجب میشود، نوع سبک این بیماری را بگیریم، بیان کرد: هیچ راهی برای اینکه نوع بیماری را سبک بگیریم وجود ندارد و مسئله مهم این است که با رعایت پروتکلهای بهداشتی سعی کنیم گرفتار کووید ۱۹ نشویم.