آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالنها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازهای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج دوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.
اولین حضور بین المللی «آن شب» در اسپانیا
فیلم سینمایی «آن شب» به کارگردانی کوروش آهاری اولین حضور بین المللی خود را با جشنواره سیتجز اسپانیا آغاز کرد.
شرکت پرمییر انترتینمنت گروپ فروش بین المللی فیلم «آن شب» را قبل از اولین نمایش بین المللی آن در این جشنواره برعهده گرفت.
جشنواره بین المللی فیلم فانتزی «سیتجز»، از مهمترین جشنواره فیلم های ژانر وحشت در جهان است که ضمن ارائه بیان هنری، بیشترین توجه رسانه ای را در کاتالونیا نیز به خود اختصاص می دهد و محلی برای ارائه و نمایش فیلم های فانتزی و ترسناک از سراسر جهان است.
شرکت آمریکایی آی اف سی میدنایت در نظر دارد فیلم «آن شب» را در ژانویه ٢٠٢١ پخش کند.
این فیلم داستان زوج جوانی است که با دختر یکساله خود هنگام بازگشت از یک مهمانی، شب را در هتلی سپری می کنند و نیرویی آنها را وادار به مواجهه با اسرار پنهانشان می کند.
فیلم «آن شب» در افتتاحیه جشنواره نایت استریم که جشنواره اینترنتی فیلم های ترسناک است و از نهم اکتبر آغاز شده است، نمایش داده می شود.
داوران اولین جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰» معرفی شدند
داوران جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰» که با محوریت موضوع کرونا و تاثیر آن بر زندگی مردم دنیا برگزار میشود، معرفی شدند.
ماهایا پطروسیان، مهرداد خوشبخت، محمدرضا بهشتی منفرد، افشین هاشمی، سحر مصیبی هروی، مرجان ریاحی و کریم امینی مسئولیت داوری ۵۹ اثر راه یافته به مسابقه اولین جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰» را برعهده گرفتند.
همچنین ترانه سادات مسعودی علوی به عنوان نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور به عنوان داور بخش ویژه قهرمانان و شهدای سلامت در داوری آثار راه یافته به این بخش سایر اعضای هیات داوران را همراهی خواهد کرد.
اولین جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰» به دبیری مریم دوستی آبان ۹۹ برگزار میشود. این جشنواره آنلاین به تاثیر شیوع کرونا بر شئون مختلف زندگی از سیاست و اقتصاد گرفته تا فرهنگ و هنر میپردازد.
این رویداد سینمایی با همراهی سازمان شهرداری تهران، کمیسیون ملی یونسکو در ایران، سامانه هاشور، مرکز نوآوری صبا و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور برگزار میشود.
راهیابی اعضای کانون به بخش رقابتی المپیاد فیلمسازی نوجوانان
هیات انتخاب چهارمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران، از میان ۴۰۳ اثر رسیده به دبیرخانه ۳۶ فیلم را برای رقابت در بخش پایانی معرفی کرد که در میان آنها ۱۳ فیلم و یک ایده از آثار اعضای نوجوان کانون به چشم میخورد.
پویانمایی «قرمز زرد سبز» اثر زهرا محمودیبنه و «زمین» ساخته سعید حسنپور هر دو از مرکز فرهنگیهنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دلگشا و فیلم پویانمایی «ادبخانه» به کارگردانی ابوالفضل اسحقزاده از مرکز شماره ۲ چالوس در استان مازندران به بخش رقابتی این رویداد راه پیدا کردند.
همچنین هیات انتخاب چهارمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان فیلم «جشن خوشههای تاک» ساخته بهاران آقایی و «جادوی خواندنی» اثر یوکابد رحمانی از مرکز شماره یک کانون تاکستان در استان قزوین را نیز به عنوان آثار راهیافته معرفی کرد.
فیلم «کرونا دم در خانه در کمین است» ساخته ریحانه تاتاری عضو مرکز مجتمع فرهنگی هنری کانون گرگان و «فضای زندگی» به کارگردانی ایلیا رمضانی عضو کانون بوشهر نیز در میان آثار راهیافته به بخش رقابتی چهارمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان قرار گرفت.
از مراکز کانون در استان خراسان رضوی نیز فیلمهای «دوری و دوستی» اثر فاطمه اسماعیلی از مرکز شماره ۲ کانون گناباد، «همبازی» به کارگردانی ثمینا شعفی از مرکز ۷ مشهد، «ملاقه افسرده» اثر امیرعباس خالصیفر و «طلب باران» از سمیرا عبادیفر از مرکز کانون جغتای به عنوان آثار راهیافته به بخش رقابتی از سوی هیات انتخاب معرفی شدند.
در بخش ایدهها نیز «صدای رهایی» اثر مائدهسادات آبسردی عضو نوجوان مرکز فرهنگیهنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ایوانکی در استان سمنان در بخش ایده مهمان پذیرفته شد.
چهارمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران از سوی بنیاد سینمایی فارابی و انجمن سینمای جوانان ایران و با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شهرداری اصفهان و شبکه امید، همزمان با سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان به صورت مجازی، از ۲۷ مهر تا ۱ آبان ۱۳۹۹ برگزار خواهد شد.
نامزدی «گورکن» برای دریافت جایزه بهترین فیلم جشنواره آستین
فیلم سینمایی «گورکن» به نویسندگی و کارگردانی کاظم ملایی و تهیهکنندگی سینا سعیدیان پس از حضور در جشنواره فیلم شانگهای این بار به عنوان نماینده سینمای ایران در بخش اصلی بیست و هفتمین جشنواره فیلم آستین آمریکا با هفت فیلم دیگر به رقابت خواهد پرداخت.
جشنواره فیلم آستین معروف به جشنواره فیلمنامهنویسان دنیاست که از سال ۱۹۹۴ میلادی پایهگذاری شده و هر ساله از نویسندگان برجسته سینمایی تجلیل میکند. تمرکز این جشنواره بر مشارکت سازنده و خلاقانه نویسندگان و فیلمنامهنویسان در صنعت سینماست و آن را «گردهمایی اصلی فیلمنامهنویسان سینما» لقب دادهاند.
«گورکن» هفته آینده نیز در بخش اصلی پنجمین جشنواره «کینه نوای مقدونیه» برای کسب جایزه بزرگ این جشنواره با فیلم دیگر رقابت خواهد کرد. امسال این رویداد سینمایی به ریاست کریستف زانوسی فیلمساز لهستانی برگزار میشود.
در فیلم سینمایی «گورکن» بازیگرانی همچون ویشکا آسایش، حسن معجونی، مهراوه شریفینیا، بهنوش بختیاری، رضا بهبودی، مهدی حسینینیا، سیاوش چراغیپور، محمود نظرعلیان، حمیدرضا محمدی، محمدامین اسدی، یدالله شادمانی، ندا دهشیری و گوهر خیراندیش ایفای نقش کردهاند.
بیست و هفتمین جشنواره فیلم آستین از ۲۲ تا ۲۹ اکتبر ۲۰۲۰ (۱ تا ۸ آبان ماه ۹۹) در شهر آستین ایالت تگزاس برگزار خواهد شد.
یازدهمین هفته نمایش اینترنتی «چهار ایده، چهار فیلم» از ۲۴ مهر
هفته یازدهم نمایش اینترنتی گزیده فیلمهای کوتاه انجمن سینمای جوانان ایران با عنوان «چهار ایده، چهار فیلم» از ۲۴ مهر آغاز میشود.
در یازدهمین هفته نمایش اینترنتی گزیده فیلمهای کوتاه انجمن سینمای جوانان ایران با عنوان «چهار ایده، چهار فیلم» فیلمهای «کاو» به کارگردانی وحید الوندیفر، «ساین اوت» ساخته زهرا آهویی، «روز زوج» به کارگردانی هادی معصومیدوست و «گورمردها» ساخته علی مردمی، از طریق سرویسهای نمایش اینترنتی «وُدیو» و «هاشور» به نمایش در میآید.
تعدادی از فیلمهای انجمن سینمای جوانان ایران در جشنوارههای ملی و بینالمللی تا پایان سال به صورت هفتگی از طریق سرویسهای نمایش اینترنتی ودیو و هاشور به نمایش در خواهند آمد.
نمایش اینترنتی فیلمهای کوتاه با هدف دسترسی آسانتر فیلمسازان جوان به فیلمهای کوتاهِ باکیفیت، آشنایی هرچه بیشتر مخاطبان عام با فیلم کوتاه و همچنین استفاده حداکثری از ظرفیت پلتفرمها در زمینه انتشار و نمایش فیلمهای کوتاه، در دستور کار انجمن سینمای جوانان ایران قرار گرفته است.
این فیلمها پس از یک هفته همچنان در آرشیو این وبسایتهای قرار دارد و علاقهمندان در هر زمان به آنها دسترسی خواهند داشت.