آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالنها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازهای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج دوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.
پوستر سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم «کوتاه تهران» منتشر شد
پوستر سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم «کوتاه تهران» با طراحی نوید برهمند با انتشار در فضای رسانهای و مجازی منتشر شد.
این رویداد سینمایی با انتشار پوستر خود، فعالیت رسمی اش را در فضای رسانهای آغاز کرد.
پوستر سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم «کوتاه تهران» با طراحی نوید برهمند که سابقه همکاری در سه دوره پیشین این جشنواره را نیز داشته است، طرحی از فضای شهر در شب و یک ساختمان با پنجرههایی دارای المانهای سینمایی را در برمیگیرد.
ایده اصلی و طراحی این پوستر با توجه به برگزاری نیمهآنلاین جشنواره و سپری کردن روزهای درگیری با ویروس کرونا بر محوریت توجه و حمایت از سینما در خانه و اولویت و تقدم حفظ سلامت خود و خانواده تاکید دارد.
سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم «کوتاه تهران» به دبیری سیدصادق موسوی ۷ تا ۱۳ آبان ۹۹ برگزار میشود. جزییات و اخبار این رویداد در سایت انجمن سینمای جوانان ایران به نشانی www.iycs.ir قابل دسترس است.
یادنامه «رسول» منتشر شد/ بررسی سینمای ملاقلیپور
یادنامه «رسول» به مناسبت برگزاری شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت» منتشر شد. این یادنامه در ۶۴ صفحه به کوشش انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس و به مناسبت برگزاری نخستین دوره اهدای جایزه «نشان رسول» به دبیری پرویز فارسیجایی با هدف بررسی جایگاه رسول ملاقلیپور در سینمای انقلاب و دفاع مقدس و تبیین دستاوردهای خلاقانه او تهیه شده است.
یادداشتهایی از جمشید هاشمپور، فرهاد اصلانی، فرهاد قائمیان و گفتگو با فرهاد صبا، تورج منصوری، محسن علی اکبری، نظرسنجی از منتقدان و نویسندگان سینمایی درباره بهترین فیلم کارنامه ملاقلیپور، نشانه شناسی «سفر به چزابه» بعد از بیست و پنج سال (گفتگوی علیرضا قاسم خان و مسعود کرامتی)، بررسی «مزرعه پدری» از منظر نشانه شناسی مکان و … در این یادنامه منتشر شده است.
سیداحد میکائیلزاده سردبیر این یادنامه و محدثه واعظی پور دبیر تحریریه آن است. سیدرضا صائمی، سجاد صداقت، محمد هاشمی، سمیه علیپور، آرش فهیم، ایزد مهرآفرین، سیدرضا اورنگ، سعید مروتی و محمدعلی حیدری هیات تحریریه این ویژه نامه هستند.
یادنامه «رسول» در آیین افتتاحیه جشنواره فیلم «مقاومت» با حضور حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی، محمدیاشار نادری مدیر عامل بنیاد «روایت فتح» و مهدی عظیمی میرآبادی دبیر شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت رونمایی شد. همسر زنده یاد ملاقلیپور و علی فرزند این کارگردان هم در این مراسم حضور داشتند.
جمشید هاشمپور نشان درجه یک هنری گرفت
سیدمحمد طباطبائی نماینده وزیر و دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور و نماینده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در منزل جمشید هاشمپور گواهینامه درجه یک هنری این هنرمند پیشکسوت را اعطا کرد.
طباطبایی هنگام اعطای گواهینامه درجه یک هنری این هنرمند گفت: جمشید هاشمپور را اگرچه خیلیها در نگاه اول با فیلمهای قهرمان محوری که ایشان نقش قهرمان را در آنها داشتهاند به یاد میآورند اما اهالی و کارشناسان حوزه سینما تایید میکنند که او در ژانرهای گوناگون درخشیده است.
وی ادامه داد: همکاری با کارگردان مهمی همچون زندهیاد رسول ملاقلیپور در ۵ فیلم نشان از میزان اعتماد به این بازیگر است. بازی ایشان در دو فیلم «هیوا» و «قارچ سمی» هیچ وقت فراموش نمیشود.
دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان اظهار کرد: برای جمشید هاشمپور فرقی نمیکند در یک فیلم نقش قهرمان داشته باشد یا یک نقش فرعی، برای او بازی خوب و صحیح ارائه کردن مهم است چنان که میتوانیم فیلمهایی را نام ببریم که نقش اصلی نداشته اما حضورش ماندگار شده است.
گواهینامه درجه یک هنری در رشته بازیگری سینما توسط شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور به جمشید هاشم پور اعطا شده است.
انتصاب ۳ مدیر در چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم «موج» کیش
ابراهیم حصاری دبیر چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم «موج» در احکامی سه مدیر این دوره جشنواره را منصوب کرد.
تعدادی از مدیران چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم «موج» کیش به دبیری ابراهیم حصاری منصوب شدند.
بر همین اساس محمودرضا ثانی به عنوان مدیر امور بینالملل، نغمه دانش آشتیانی به عنوان مدیر روابط عمومی و مهرداد سلیمانی به عنوان مدیر فنی جشنواره «موج» در چهارمین دوره برگزاری حکم گرفتند.
چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم «موج» کیش به دبیری ابراهیم حصاری در ۲ بخش فیلم کوتاه و فیلمنامه با موضوع سفر و گردشگری و نگاه ویژه به دریا ۲۸ بهمن لغایت ۱ اسفند ۱۳۹۹ در جزیره کیش برگزار می شود.
ارائه فیلمهای توضیحدار برای نابینایان در جشنواره فیلم کودک
علیرضا تابش دبیر سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، گروه «سوینا» را به عنوان «مشاور مخاطبان خاص» انتخاب کرد.
این اتفاق برای نخستین بار در جشنوارههای سینمایی با هدف ارجگذاری به کودکان و نوجوانان نابینا و مشارکت آنها در این رویداد بینالمللی رخ داده است.
با توجه به نمایش بخشی از فیلمهای این دوره از جشنواره در فضای مجازی و به صورت برخط، «سوینا» (سینمای ویژه نابینایان) در ادامه خدمات نوین خود در اجرای طرح سینمایی ویژه نابینایان و توضیحدار کردن فیلمهای کودک و نوجوان برای مخاطبان خاص این گروه سنی، به عنوان «مشاور مخاطبان خاص» سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان فعالیت خواهد کرد.
هدف مهم این تعامل، برقراری پل ارتباطی جشنواره با این بخش از مخاطبان سینمای ایران و رشد و اعتلای فرهنگی این قشر از مخاطبان کودک و نوجوان با استفاده از ظرفیتهای هنرمندان و نابینایان خواهد بود.
سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان به دبیری علیرضا تابش ۲۷ مهر تا ۲ آبان به صورت مجازی برگزار میشود.
تصویر فرهنگ پایداری در شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت»
بخش «سیدالشهدای مقاومت» با محوریت مصائب مردم مظلوم منطقه، ایستادگی و پیروزیهای مردمی، مسائل محور «مقاومت» و نقش سپهد شهید قاسم سلیمانی در «مقاومت»، بیداری و روشنگری مردم منطقه و دیگر کشورهای جهان، در شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت» برگزار میشود.
بسترسازی برای نشر تصویر فرهنگ مقاومت در منطقه، حفظ و ترویج هویت و روحیه «مقاومت» در مقابل بدخواهان ملتهای مسلمان و آزاده، تقویت روحیه ایثار، از خودگذشتگی و نوعدوستی، الگوسازی تصویری و هنجارسازی در عرصه فیلم و سینما، توجه به نقش هنر، سینما و رسانه در مبارزه با نفوذ فرهنگی استکبار جهانی، از کارکردهای این بخش ویژه است که برای پاسداشت رشادتهای سپهبد شهید قاسم سلیمانی به نام این شخصیت نامگذاری شده است.
فیلمسازان و نویسندگان میتوانند آثار خود را با سه محور تبیین ابعاد مختلف شخصیت شهید سلیمانی به عنوان الگوی مقاومت و بیداری اسلامی، تبیین سجایای اخلاقی و دلاوریها و رشادتها و حماسههای شهدای محور مقاومت و همچنین تبیین سجایای اخلاقی، دلاوریها، رشادتها و حماسههای رزمندگان بدون مرز در این بخش که به صورت بینالمللی برگزار خواهد شد، شرکت دهند.
تاکنون بیش از ۷۰۰ اثر از داخل و خارج از کشور در قالبهای مستند، نماهنگ، فیلمنامه و فیلم کوتاه داستانی به این بخش ارسال شده که در این میان مستند بیشترین سهم را دارد. آخرین مهلت ارسال اثر به بخش «سیدالشهدای مقاومت» سیام مهر است.
مرحله دوم شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت» یکم تا هفتم آذر همزمان با هفته بسیج در بخشهای «مسابقه اصلی»، «سیدالشهدای مقاومت»، «روایت قلم»، «نقد و پژوهش تحلیل» و انتخاب برگزیدگان ملی «فیلمسازان بسیجی» به دبیری مهدی عظیمیمیرآبادی برگزار میشود.
رشد ۸۶ درصدی تولید مستندهای سینمایی در ایران
در این دورهی جشنواره ۸۷۱ فیلم مستند متقاضی شرکت در بخشهای رقابتی ملی چهاردهمین جشنواره سینماحقیقت شدند که از این تعداد، ۱۳۸ فیلم مستند بلند بوده و نشان از رشد ۸۶ درصدی تولید مستندهای سینمایی در کشور دارد.
جایزه بهترین کارگردانی مستند بلند سینماحقیقت، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۲۵۰ میلیون ریال است. ضمن این که مستندهای بلند در دیگر بخشهای رقابتی مسابقه ملی جشنواره نظیر بهترین فیلم، جایزه ویژه هیات داوران، جایزه تماشاگران و جوایز فنی هم شانس دریافت جایزه دارند.
اسامی آثار منتخب بخشهای ملی جشنواره سینماحقیقت، نیمه دوم آبانماه ۹۹ اعلام خواهد شد.
*مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی، چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را به دبیری محمد حمیدی مقدم، در آذرمـاه ۱۳۹۹ و با توجه به شیوع جهانی بیماری کووید ۱۹ بصورت مجازی و نمایش برخط (آنلاین) برگزار خواهد کرد.
فیلمبرداری «عروسک» به پایان رسید
فیلمبرداری فیلم کوتاه «عروسک» به نویسندگی و کارگردانی افسانه محمدپور و تهیه کنندگی احمد اطراقچی در تهران به پایان رسید.
«عروسک» با موضوعی اجتماعی و در لوکیشن های خارجی فیلمبرداری شده است.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «کی می دونه چی میشه؟»
فیلم کوتاه «عروسک» در صد ثانیه تولید شده است و در حال حاضر در مرحله تدوین توسط امید خسروی قرار دارد. احمد اطراقچی کارگردان فیلم سینمایی «چهل و هفت» این بار در مقام تهیه کننده در این فیلمکوتاه حضور دارد. افسانه محمدپور نویسنده و کارگردان این فیلم نیز پیش از این سال ها به عنوان بازیگر و دستیار کارگردان فعالیت کرده است.
عوامل فیلم کوتاه «عروسک» عبارتند از تهیه کننده: احمد اطراقچی، نویسنده و کارگردان: افسانه محمدپور، بازیگران: افسانه محمدپور، عابدین عابدینی، میراث مددی، محمدمهدی رحیمی، مهدیس جلالی، سارا شمس، فیلمبردار: مهداد هوشیاری، صدابردار: امیر شاهوردی، مدیر تولید: فرشید فتحی، تدوینگر: امید خسروی، گریم: بهار رضایی، طراح صحنه و لباس: جلال کاشانی، دستیار فیلمبردار: عباس هوشیاری.
انیمیشن «این سو، آن سو» برنده جایزه یونیسف شد
سیامین دوره جشنواره دوسالانه فیلم انیمیشن «براتیسلاوا» از ۵ تا ۱۰ اکتبر ۲۰۲۰ (۸ تا ۱۳ مهر ۹۹) در کشور اسلواکی برگزار شد و انیمیشن «این سو، آن سو» ساخته لیدا فضلی ضمن نمایش آنلاین در بخش مسابقه بینالملل این جشنواره، موفق به دریافت جایزه یونیسف این رویداد شد.
در بیانیه هیات داوران دوسالانه انیمیشن «براتیسلاوا» آمده که این فیلم، حامل پیام واقعبینانه در ارتباط بین یک مادر و فرزندش است.
پخش بینالملل انیمیشن «این سو، آن سو» توسط مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی انجام میشود.
این فیلم در بخش رقابتی سی و ششمین دوره جشنواره «کارتون کلاب» ایتالیا، بخش رسمی چهارمین دوره جشنواره کودک هنگکنگ و بخش مسابقه یازدهمین دوره جشنواره بینالمللی «گلدن کوکر» صوفیه بلغارستان هم شرکت کرده بود.
در خلاصه داستان انیمیشن «این سو، آن سو» نیز آمده است: «هیچ مرزی نمیتواند مانع شکلگیری دوستیها و محبت بین کودکان شود. کاش بهراستی دنیای بزرگسالان هم مانند دنیای کودکان پر از صلح و دوستی باشد.»