هند آماده پیوستن به ائتلاف آمریکا، استرالیا و ژاپن
- نشریه هندوستان تایمزگزارش داد: هند پیش از این نمیخواست این ائتلاف شکلی رسمی به خود گیرد تا از افزایش تنشها در منطقه جلوگیری شود.
مقامات هندی مدعی شدند که هند با رسمی کردن تعامل بین چهار دمکراسی بزرگ (آمریکا، استرالیا، ژاپن و هند) که متعهد به تأمین نظم و قانون در منطقه هند و اقیانوسیه هستند و دارای چشمانداز مشترکی در مورد امنیت دریایی، فضای سایبری، فن آوریهای مهم، زیرساختها، مبارزه با تروریسم و همکاریهای منطقهای میباشند، مخالف نیست.
دولت دهلی نو همچنین به دنبال دعوت استرالیا برای حضور در رزمایش دریایی مشترک موسوم به مالبار با حضور آمریکا و ژاپن است.
هند و استرالیا روابط خود را به سطح همکاری جامع راهبردی ارتقاء داده اند.
دو کشور در ماه آوریل سال گذشته یک رزمایش دریایی مشترک به نام آس ایندکس برگزار کردند. این رزمایش شامل تمرین های جنگ علیه زیردریایی، عملیات های شناسایی و گشت زنی مشترک دریایی بود.
طبق اعلام دولت هند مسئولین سه کشور آمریکا، استرالیا و ژاپن برای برقراری جلسات مشترک بین سران سیاسی خود نیز توافقهایی داشتهاند.
ژاپن در ماه های اخیر خواستار برگزاری هر چه زودتر نشست ائتلاف چهارجانبه شده بود اما هند با آن مخالفت کرد. حتی در دیدار سال گذشته، کشور های هند، آمریکا، ژاپن و استرالیا، هر کدام بیانیه های مخصوص به خود را منتشر کرد.
هند یکی از ستون های مهم در این گروه است اما دهلی نو به دنبال تامین منافع خود پیش از حرکت به سوی جلو می باشد.
ائتلاف چهارجانبه
گروه غیر رسمی کواد (ائتلاف چهارجانبه) در سال ۲۰۱۷ و پس از یک دهه فعالیت خود را از سر گرفت. هند تاکید کرده است که این گروه با هدف مقابله با تهدید های منطقه ای تشکیل نشده است.
نارندرا مودی نخست وزیر هند در جریان سخنرانی خود در اجلاس شانگری لا در سلا ۲۰۱۸ گفت: هند منطقه هند و اقیانوسیه را یک استراتژی، یک کلوپ با اعضای محدود یا یک گروه با هدف حکم رانی در نظر نمیگیرد. این منطقه به هیچ وجه علیه کشور دیگری نیست.
هند همچنین مراقب است که رزمایش دریایی مالابار با این ائتلاف ارتباط پیدا نکند. کشورهای منطقه و همچنین روسیه به طور فزایندهای سیاست هند و اقیانوسیه را با ائتلاف چهارجانبه مرتبط میدانند.
مقامات هندی اعلام کردهاند که روسیه به طور مستقیم از هند درخواست کرده است تا از گروه آمریکا خارج شود.
/انتهای پیام/
ایرنا