مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی: طرفین درگیر قره‌باغ مسائل را از طریق گفتگو حل کنند

15:55 - 13 مهر 1399
کد خبر: ۶۶۲۰۰۵
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تأکید بر اینکه جنگ؛ آخرین راه حل برای پایان بخشیدن به اختلافات قومی و غیر قومی است، گفت: توصیه ما به طرفین درگیر در قره باغ این است که هرچه سریع‌تر پای میز مذاکره بیایند و مسائل را از طریق گفت‌وگو حل کنند.

- روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری در نشست شورای معاونین با اشاره به طرح جامع گام دوم در حوزه بین‌الملل و طرح نوسازی وحدت امت اسلامی و تقریب بین مذاهب اسلامی، گفت: ما در این دو طرح 5 حوزه هم‌افزایی ملل اسلامی را تفسیر و تحلیل کردیم و اشاره کردیم که «امنیت» یکی از حوزه‌های هم افزایی است.

وی افزود: کشورهای اسلامی باید تلاش کنند تا امنیت جغرافیای جهان اسلام را به عنوان یک امت واحد و یک حاکمیت الهی واحد تأمین کنند.

شهریاری با بیان اینکه در حوزه امنیت یکی از محوری‌ترین مباحث، تمامیت ارضی کشورهای اسلامی است، اظهار داشت: برای ما مهم است که تمامیت ارضی کشورهای اسلامی محفوظ بماند. از جمله مصادیق این تمامیت ارضی، حاکمیت جمهوری آذربایجان بر سرزمین‌های اشغالی قره باغ است. امیدواریم این مسئله مطابق با حقوق بین‌الملل و مصوباتی که در دنیا مورد تایید قرار گرفته پیش برود و حل و فصل شود.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تأکید بر اینکه جنگ عادلانه؛ آخرین راه حل برای پایان بخشیدن به اختلافات قومی و غیر قومی است، افزود: توصیه ما به طرفین درگیر در قره باغ این است که هرچه سریعتر پای میز مذاکره بیایند و مسائل را از طریق گفت‌گو حل و فصل کنند.

وی با اشاره به اینکه وقتی بخشی از سرزمین‌های اسلامی به اشغال درمی آید ما باید به سمت صلح عادلانه پیش برویم، اظهار داشت: صلح عادلانه به معنای بازگشت سرزمین‌های غصب شده است؛ همان معیاری که ما در محکوم کردن رژیم غاصب صهیونیستی عنوان می‌کنیم. در اینجا هم معتقد هستیم سرزمین‌هایی که اساسا متعلق به کشورهای اسلامی بوده باید همچنان بخشی از سرزمین‌های اسلامی باشد و تمامیت ارضی کشور آذربایجان حفظ شود.

شهریاری در ادامه با بیان اینکه نکته دیگر در حوزه امنیت، پیشگیری از تسلط بیگانه است، تأکید کرد: به نظر ما آوردن سرباز از مناطق دیگر از سوی دو طرف درگیر، امنیت منطقه را به خطر می‌اندازد. الحمدلله ملت آذربایجان به حد کفایت سرباز و مجاهد رشید دارند و نیازی به اینکه از جای دیگر و از غربیه‌ها سربازگیری کنند ندارد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: ما معتقدیم آوردن افرادی احیانا از جبهه النصره، پ.ک.ک و یا هر گروه دیگری که ساکن منطقه نیستند نوعی حضور بیگانه در منطقه تلقی می شود و ما این وضعیت را در کنار مرزهایمان نمی پسندیم چون معتقدیم اینها ابزاری برای تسلط بیگانه هستند.

وی افزود: این تروریست ها هر زمان وارد سرزمینی شدند چیزی جز ویرانی، قتل و غارت و کشتار بر جای نگذاشتند. این گروه‌ها با هر عنوانی چه داعش باشد، چه النصره و چه پ.ک.ک وقتی وارد منطقه‌ای می‌شوند آن منطقه را تخریب می‌کنند و دست به قتل و غارت می‌زنند و امنیت را بر اساس تعریف مردود خودشان پیاده می‌کنند. لذا به نفع دولت‌های منطقه نیست که سرباز از مناطق دیگر داشته باشند. به نظر ما این مسئله موجبات تسلط تروریست‌ها را بر بخشی‌هایی از سرزمین ها منطقه فراهم می‌آورد و چه بسا فعلا آمدن این تروریست ها در اختیار حاکمان کشورها باشد ولی رفتنشان معلوم نیست که در اختیار این کشورها باشد.

شهریاری اظهار داشت: نکته دیگر این است که ما معتقدیم این درگیری و لشکر کشی بخشی هایی از برنامه های استکبار جهانی به خصوص رژیم غاصب صهیونیستی است، که تلاش دارد در اطراف مرزهای ما ایجاد تنش، درگیری و جنگ کند تا از این بستر بتواند فشارهای لازم را به مناطق مختلف مرزی- جغرافیایی ما وارد کند و غده‌های سرطانی ایجاد کند تا بر موج این ناآرامی‌ها اهداف شوم خودش را دنبال کند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: ما اطلاع داریم که رژیم صهیونیستی از مدتها قبل تلاش کرده مراودات خود را دولت آذربایجان و ارمنستان دنبال کند و به نظر ما دست‌های پیدا و پنهانی برنامه‌ریزی کرده‌اند که این درگیری شکل بگیرد. در حالی که این درگیری به سادگی با مذاکره قابل حل است و به این جهت ما دولت های دوست منطقه را از دستمایه شدن برای اهدافی که رژیم صهیونیستی در منطقه دنبال می کند، برحذر می داریم.

وی افزود: رژیم صهیونیستی بسیار تمایل دارد که قدرت سرطانی شبه خودش را در کردستان عراق، جمهوری آذربایجان و افغانستان ایجاد کند و برای این کار مشغول برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری به صورت پنهان و آشکار است.

شهریاری بیان کرد: اخیرا دیداری با یکی از علمای افغانستان داشتم. گزارش وی از افغانستان حاکی از این است که مدارس گسترده‌ای در افغانستان به خصوص در حوزه هرات شکل گرفته و وهابیون در حال انتشار افکار و ایده های خودشان در افغانستان هستند. کاملا روشن است که درحال برنامه ریزی برای تربیت سربازان جدیدی برای درگیریهای آینده در منطقه هستند.

وی در پایان تأکید کرد: همه ملت اسلامی هوشیار باشند و به سمت امت واحد اسلامی و تقریب مذاهب اسلامی پیش بروند و از درگیری های قومی، مذهبی، نژادی و زبانی پیشگیری کنند با تأسی از پیامبر اعظم(ص) و معیت ایشان و دوستی و محبت با مسلمانان که دستور قرآنی به همه ما است، از هرگونه درگیری، مشاجره و جنگ پرهیز کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *