آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالنها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازهای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج دوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.
تجلیل از بازی لوون هفتوان در جشنواره برزیلی
از بازی زنده یاد لوون هفتوان در فیلم کوتاه «برزخ» به کارگردانی و تهیهکنندگی قصیده گلمکانی در جشنواره «راک هارور» برزیل قدردانی شد.
این فیلم، روایت تکتیراندازی عراقی است که پس از شرکت در جنگهای مختلف کشورش به پوچی رسیده، به ایران مهاجرت کرده و شروع به خالکوبی کردن نام افرادی بر بدنش می کند که در جنگها کشته است. آخرین خالکوبی را پسری جنوبی انجام میدهد که تکتیرانداز از او خواستهای دیگر هم دارد …
ایده اولیه «برزخ» از محمدرضا مسعودی و قصیده گلمکانی بوده و فیلمنامه آن را اکتای براهنی نوشته است.
عوامل دیگر «برزخ» عبارتند از مدیر فیلمبرداری: پیمان شادمانفر، تدوین: بهرام دهقانی، طراحی و ترکیب صدا: بهمن اردلان، طراح چهرهپردازی: سودابه خسروی، طراح صحنه و لباس: لیلا نقدیپری، صدابردار: ساسان نخعی، مشاور خالکوبی: افشین اصلانی، عکاس: محمدرضا مسعودی، منشیصحنه: نفیسه ذاکری، دستیار کارگردان: نوید صلاحی، تصحیح رنگ و نور: هوتن حقشناس، جلوههای ویژه: آرش آقابیگ، گروه تصویر: اکبر دهقان، امیرحسین کتبزاده، برهان ابنالدین حمیدی، دستیار تدوین: رضا بقایی، جانشین طراح لباس و صحنه: فروغ شاهسوند، دستیاران صدا: محمود کاشانی، محسن نانکلی، مجریان گریم: سعید سودابی، غزاله مجیدی، بازیگران: لوون هفتوان و میلاد مرادی.
«دشت خاموش» در اسپانیا رقابت میکند
فیلم سینمایی «دشت خاموش» به کارگردانی احمد بهرامی بعد از حضور و موفقیت در جشنواره ونیز به بخش مسابقه رسمی فیلم های بلند شصت و پنجمین دوره جشنواره بین المللی فیلم وایادولید (سمینسی) اسپانیا راه پیدا کرد.
این جشنواره یکی از قدیمیترین جشنواره های فیلم اروپا محسوب میشود که در سال ۱۹۵۶ میلادی پایهگذاری شد و در آن زمان تنها به نمایش فیلم های مذهبی، مربوط به مسیحیت کاتولیک میپرداخت. ولی از سال ۱۹۷۳ به عنوان یک جشنواره بین المللی برای هر نوع فیلم و معرفی استعدادهای خلاق جدید در حوزه سینما شناخته شده است.
فیلم سینمایی «دشت خاموش» که در هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم ونیز موفق به دریافت جایزه بهترین فیلم بخش افق ها، نشان انجمن منتقدان جهانی و تندیس فای شد در فستیوال وایادولید برای دریافت خوشه طلایی بهترین فیلم، جایزه بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر مرد، بهترین بازیگر زن، بهترین فیلمنامه و بهترین فیلمبردار با فیلم هایی از کشورهای فرانسه، آلمان، اسپانیا، ایتالیا، روسیه، رومانی، چک، ایرلند، هند، مجارستان و کانادا به رقابت خواهد پرداخت.
شصت و پنجمین دوره این جشنواره بین المللی از تاریخ سوم تا دهم آبان ماه سال جاری در شهر وایادولید اسپانیا برگزار میشود. در این جشنواره عباس کیارستمی ۲ بار موفق به دریافت جایزه خوشه طلایی بهترین فیلم برای فیلمهای «زیردرختان زیتون» و «کپی برابر اصل» شده است.
«دشت خاموش» در سی و سومین دوره جشنواره فیلم توکیو که از ۱۰ تا ۱۹ آبان ماه برگزار می شود نیز در بخش فوکوس بر جهان پذیرفته شده و به نمایش در می آید. این بخش مخصوص نمایش فیلم های مطرح شده در جشنواره های جهانی بوده که در سال جاری موفق به دریافت جوایز مهمی شده اند.
مسئولیت پخش بین المللی فیلم توسط شرکت پرشیا فیلم با مدیریت علی قاسمی است.
اکران اینترنتی ۶ فیلم خاطرهانگیز کانون پرورش فکری
همزمان با هفته ملی کودک، ۶ فیلم بلند سینمایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به صورت اینترنتی نمایش داده میشود.
این آثار از میان تولیدات قدیمی و همچنین آثار جدید کانون انتخاب شدهاند که همزمان با هفته ملی کودک در پرتال اینترنتی کانون برای کودکان، نوجوانان و خانوادهها به نمایش درمیآید.
بر همین اساس، «خمره» به کارگردانی ابراهیم فروزش تولید سال ۱۳۷۰، «سازدهنی» به کارگردانی امیر نادری تولید سال ۱۳۵۲، «کلانتری غیرانتفاعی» به کارگردانی زندهیاد یدالله صمدی و نویسندگی سیدمهدی شجاعی و بهزاد بهزادپور تولید سال ۱۳۸۷، «ضربه فنی» به نویسندگی و کارگردانی غلامرضا رمضانی تولید سال ۱۳۹۷، «کارآگاه ۲» به نویسندگی و کارگردانی بهروز غریبپور تولید سال ۱۳۶۱ و «مسیر عشق» به کارگردانی بیژن شکرریز تولید سال ۱۳۸۷، عنوانهای این ۶ اثر سینمایی کانون هستند.
یادآوری میشود برنامههای هفته ملی کودک امسال از روز ۱۲ تا ۱۷ مهر با شعار «آینده را باید ساخت» و با محوریت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
اکران آنلاین «بنفشه آفریقایی» تمام شد
فیلم سینمایی «بنفشه آفریقایی» به کارگردانی مونا زندی حقیقی و تهیهکنندگی علیرضا شجاع نوری که از روز سه شنبه ۱۱ شهریور وارد اکران آنلاین شد با گذشت ۳۰ روز از اکران با مجموع فروش ۳۸ هزار و ۳۴۶ بلیت فروخته شده در ۲ بستر وی او دی فیلیمو و نماوا به پایان اکران آنلاین خود رسید.
در دومین فیلم سینمایی مونا زندی حقیقی، فاطمه معتمدآریا، سعید آقاخانی، رضا بابک، ندا جبرائیلی و رویا جاویدنیا بازی کردند که با فروش ۷۶۶ میلیون و ۹۲۰ هزار تومان به زودی وارد شبکه نمایش خانگی خواهد شد و در دسترس عموم مردم قرار خواهد گرفت.
این فیلم برای اولین بار در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد که در آن جشنواره برای رشتههای بهترین بازیگر نقش اول زن با بازی فاطمه معتمدآریا و بهترین موسیقی متن با هنرمندی پیمان یزدانیان نامزد شده است.
راهیابی «شادگان» به جشنواره آمریکایی
این مستند کوتاه در اولین حضور بینالمللیاش، نماینده سینمای ایران در این دوره از نیواورالئان است که از تاریخ ۶ تا ۲۲ نوامبر (۱۶ آبان تا ۲ آذرماه) به دلیل شیوع ویروس کرونا به صورت آنلاین برگزار میشود.
جشنواره فیلم نیواورلئان که همهساله پذیرای ۲۰۰ فیلم داستانی، مستند و انیمیشن کوتاه و بلند از سراسر دنیا میشود، از جشنوارههای مورد تایید آکادمی اسکار است و فیلمهای منتخب در صورت دریافت جایزه، شرایط حضور در جوایز آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار را پیدا میکنند.
«شادگان» روایت پسر نوجوان ماهیگیری است که با قایق کوچکش در تالاب شادگان خوزستان امرار معاش میکند.
کارگردانی و فیلمبرداری این مستند ۱۵ دقیقهای را آکو سالمی انجام داده، تدوین آن به عهده محمد شیروانی بوده است و حسن مهدوی صداگذاری فیلم را بر عهده داشته است.
آکو سالمی سالها به عنوان عکاس خبری با مطبوعات ایران همکاری داشته و اکنون به صورت آزاد به کار عکس و فیلم مستند مشغول است.
«شادگان» اردیبهشت امسال هم در بخش جنبی جشنواره فیلم مستند «ویزیون دو رییل» سوییس حضور داشت.
«صداها فریاد میکشند» به خط پایان رسید
شهرام علیزاده مستندساز تبریزی درباره جدیدترین اثر مستند خود توضیح داد: «صداها فریاد میکشند» یک فیلم فرمگرا است که فیلمبرداری آن در مکانهایی از شهر تبریز که واقعه بهمن ۵۶ در آن اتفاق افتاده، انجام شده است.
وی بیان کرد: این مستند ۳۵ دقیقهای بدون حضور عنصر انسان و با استفاده از صداها روایت میشود که ۵۰ درصد از این صداها واقعی و مربوط به همان زمان هستند و مابقی بازسازی میشوند.
علیزاده درباره موضوع این مستند توضیح داد: پس از چاپ مقالهای در روزنامه اطلاعات که حاوی مطالبی انتقادآمیز نسبت به امام خمینی(ره) بود، گروهی از روحانیون و مردم شهر قم نسبت به آن واکنش نشان داده و در ۱۹ دی ۵۶ دست به تظاهرات زدند. در جریان این اعتراضات، عدهای توسط نیروهای وابسته به شاه کشته شدند.
وی ادامه داد: به مناسبت چهلمین روز این کشتهشدگان، انقلابیون تبریز دست به تظاهرات زده و بیشتر نقاط شهر را تسخیر کردند تا این که ساعت ۵ بعدازظهر نیروهای دولتی کنترل شهر را به دست گرفتند. در این تظاهرات اعتراضی، ۵۸۱ نفر دستگیر، ۱۳ نفر کشته و ۱۱۸ نفر زخمی شدند.
عوامل تولید مستند «صداها فریاد میکشند» عبارتند از پژوهشگر، نویسنده، کارگردان و تهیهکننده: شهرام علیزاده، تصویربردار: یاشار دادبخش، صدابردار: حسن سلمانی، تدوین: غزل علیزاده، دستیار کارگردان و برنامهریز: احد خدادادی، مدیر تولید: ویدا اشرفخانی، بازسازی صدا: فرهود بحریکرمی، عکاس: سیروس پاکپور، تصویربردار پشت صحنه: پریا علیزاده، تهیه شده در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.