سید حسن نصرالله: آمریکا در تلاش است تا داعش را مجددا احیا کند
– سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان در ابتدای سخنرانی امشب (سهشنبه شب) درگذشت شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت را تسلیت گفت و از مواضع وی در قبال لبنان قدردانی کرد و گفت، لبنانیها مواضع متمایز کویت در جنگ ژوئیه ۲۰۰۶ و کمک این کشور در بازسازی لبنان پس از تجاوز صهیونیستی را فراموش نخواهد کرد.
وی افزود: کویت در برابر همه فشارها برای حرکت به سوی عادی سازی ایستادگی کرد و کویت این موضع بزرگ را اتخاذ کرد و به مواضع عرب و امت اسلامی پایبند ماند. موضع کویت در حمایت از قدس و فلسطین بر عکس قطار عادی سازی است.
نصرالله همچنین در ادامه ضمن تسلیت به خانواده شهدای نظامیان ارتش لبنان که در درگیریهای شمال این کشور به شهادت رسیدند، گفت که از موضع مردمی در شمال و گردآمدن آنها حول ارتش و نیروهای امنیتی تمجید میکنیم.
وی افزود: میزان سلاح کشف شده از گروههای مسلح در شمال لبنان خطرناک است. گروههای مسلح در شمال لبنان آماده تحرکات نظامی گسترده بودند. ما قبلا درباره احیای مجدد داعش در عراق و سوریه هشدار دادیم و طبیعی است که شروع در لبنان باشد تا حضور نظامیان آمریکایی در منطقه توجیه شود.
نصرالله گفت: آمریکا به دنبال توجیه حضورش در منطقه تحت عنوان ائتلاف بین المللی برای مقابله با داعش است همان داعشی که به دنبال احیای آن در منطقه است.
دبیر کل حزب الله لبنان در ادامه همچنین بیان کرد: ارتش رژیم صهیونیستی همچنان در بالاترین درجه آماده باش و پنهان شدن است و این طولانیترین دورهای است که ارتش اشغالگر در آن به سر میبرد و نظامیانش حرکتی نمیکنند.
وی گفت: ما آنها را زیر نظر داریم و صبر میکنیم و مهم این است که هدف محقق شود و خواهیم دید که روزها و هفتههای آتی چه پیش خواهد آمد. نتانیاهو مدعی است که حزب الله موشکهایی در نزدیکی ایستگاه گاز انبار کرده است؛ روابط عمومی حزب الله از رسانهها خواهد خواست که به مکانی که نتانیاهو مدعی است بیایند تا دروغ نخست وزیر رژیم صهیونیستی روی آنتن زنده فاش شود.
نصرالله در ادامه تاکید کرد: ما موشکها را در بندر بیروت و نزدیک ایستگاه گاز قرار نمیدهیم و خوب میدانیم که موشکهایمان را کجا قرار دهیم. روابط عمومی حزب الله ساعت ۱۰ شب به وقت محلی در منطقه الجناح-الووزاعی به منظور اطلاع از واقعیت وضع آنجا و کشف دروغ نتانیاهو برنامه رسانهای دارد.
وی همچنین با اشاره به تلاشها برای تشکیل دولت هم گفت: نشستهایی در کاخ «صنوبر» و با حضور هشت حزب لبنانی تشکیل شد؛ طرحی مطرح شد و همه اعلام کردند که ما حمایت میکنیم. طرح فرانسه گام اول در روند تشکیل دولت بود. ما مشکلی با نخستوزیری سعد الحریری یا هر شخص دیگری به نمایندگی از وی نداریم. کار شروع شده است و گروههای پارلمانی رایزنیها را شروع کرده اند تا نام نخست وزیر را اعلام کنند.
نصرالله تاکید کرد: ما با معرفی مصطفی ادیب بدون هیچ مشکلی موافقت کردیم بر این اساس این دولت مورد توافق همه است. پس از مأمور شدن ادیب برخی از وی وقت خواستند تا مذاکراتی انجام شود و هیچ دیدار یا بحثی انجام نشد. رییس جمهور «میشل عون» ناچار شد روسای ائتلافهای سیاسی را فرا بخواند و وی شریک تشکیل دولت است.
نصرالله سپس گفت: به بحث و مذاکره نشستیم و در بحث متوجه شدیم که دولت متشکل از چهارده وزیر خواهد بود؛ موضوع دوم در کرسیهای وزراتی و موضوع سوم درباره نخستوزیر یا باشگاه نخستوزیران سابق بود که آنها تمامی وزرا را معرفی میکردند و آنها چگونگی توزیع کرسیها را مشخص میکردند و ما فقط در جریان قرار میگرفتیم نه بیشتر. فرانسویها باید بدانند کجا دچار اشتباه شدهاند، خصوصا در موضوع خط زدن اختیارات رییس جمهور باید به این مسئله توجه کنند؛ آنها از عملیات سیاسی برای خط زدن اختیارات رییس جمهور استفاده کردند.
وی ادامه داد: آنچه به ما عرضه شده بود را رد کردیم، زیرا خطری برای کشور بود و قابل بحث و تبادل نظر نبود. از سال ۲۰۰۵ تاکنون عرف معمول توافق میان نخست وزیر و گروههای پارلمانی برای پستها بوده است. این نخست وزیر مامور تشکیل بوده که همواره از سال ۲۰۰۵ به گفتگو پرداخته و درباره تعداد و توزیع پستها رایزنی میکرده است. در مذاکرات درباره دولت ما درباره حزبی نبودن وزیران و امور دیگر موافقت کردیم تا روند امور آسان شود.
وی سپس در ادامه گفت: طرح فرانسه ابدا به تعداد وزرا و اینکه چه کسی آنها را مشخص میکند، نپرداخته بود و ما به جایی رسیدیم که فرانسویها گفتند ما موضع شما درباره اینکه وزیر دارایی باید شیعه باقی بماند را درک میکنیم، اما باید بگذاریم که نخستوزیر مکلف وزرا را مشخص کند. همچنین ایده دولت دفاکتو وجود داشت. در تماسی که میان ما و مصطفی ادیب انجام شد، او اعلام کرد که «من نمیخواهم رویاروی کسی باشم و میخواهم با هم تعامل داشته باشم». وی در ادامه از تشکیل دولت انصراف داد، اما ما امیدوار بودیم که بیشتر منتظر بماند. آنچه عرضه شد دولت نجات نبود بلکه دولتی بود که باشگاه نخست وزیران سابق در خصوص آن تصمیم میگیرند و تصمیم هم دست یک گروه است.
سید حسن نصرالله افزود: مسیری که در خصوص دولت لبنان در پیش گرفته شد پذیرفتنی نیست حال میخواهد تنظیم کننده یا حامی آن هرکسی باشد. ما همواره گفتیم که علت حضور ما در دولتها حمایت از مقاومت است. ما باید برای حمایت از مقاومت در دولت حاضر باشیم تا آنچه در دولت ۵ می ۲۰۰۸ روی داد دوباره تکرار نشود. علت دوم حضور ما در دولت به بیم از آنچه در تمام سطوح در عرصههای اقتصادی و ملی از لبنان باقی مانده است، بازمی گردد. آیا با دولتی که ممکن است بدون هیچ بررسی تمام شرطهای صندوق بین الملی پول را امضا کند، موافقت کنیم؟ با دولتی که مالیات شهروندان را افزایش میدهد، موافقت کنیم؟ ما نگران داراییهای دولت و مردم هستیم.
وی خطاب به ماکرون تأکید کرد: ما متوسل به ارعاب نمیشویم، اما در (برخی) کشورهای عربی که از آنها حمایت میکنیم و دوست تو هستند هیچ کسی جرأت نمیکند یک توئیت بنویسد. ما (لبنانیها) درباره لبنان تصمیم میگیریم، ایران در امور لبنان دخالت نمیکند و امری را به ما دیکته نمیکند.
نصرالله خطاب به ماکرون گفت: اگر دنبال این هستی که چه کسی خارج از لبنان طرح تو را به شکست کشاند به دنبال آمریکاییها و ملک سلمان (شاه سعودی) و سخنرانی اخیر وی باش.
نصرالله در ادامه به عادیسازی روابط برخی کشورهای عربی مانند بحرین با رژیم صهیونیستی پرداخت و افزود:ملتها با تصمیم دولتها برای عادیسازی همراه نخواهند شد. [امارات در توجیه سازش با اسرائیل گفت]ما دیگر از جنگ و فداکاری [کردن]خسته شدهایم... برادر من! تو نه جنگیدی نه فداکاری کردی!... حکومت بحرین اختیار تصمیمگیری ندارد و طوری عمل میکند که گویا ولایتی از توابع عربستان سعودی است.
وی سپس از ملت سودان خواست تا با تاریخ و قدمت مبارزه خود آشنا شوند و اجازه ندهد تحت عناوینی مانند تروریسم و مسایل اقتصادی، تحت سلطه قرار گیرند.
نصرالله در پایان گفت که برای مقابله با عادیسازی بر روی ملتها حساب باز کرده و کسانی که به عادیسازی روی آورده اند به زودی متوجه خواهند شد که محاسباتشان اشتباه است و آینده این موضوع را ثابت خواهد کرد.