تمدید مهلت ارسال اثر به رویداد «فصل امید
- تئاتر و عرصه هنرهای نمایشی از ابتدای تیر ماه سال جاری و بعد از نزدیک به پنج ماه تعطیلی بار دیگر آغاز به کار کرد، هر چند بسیاری در ابتدا مخالف بازگشایی زودهنگام سالنهای نمایش بودند، اما تماشاخانههای تئاتر مکلف شدند تا با رعایت پروتکلهای بهداشتی میزبان مخاطبان باشند.
در این میان بسیاری از کارگردانان مطرح تئاتر از اجرا سر باز زدند، بسیاری از اجراهای مطرح و برخی دیگر از اجراهایی که از حضور بازیگران چهره و سلبریتیها بهره میبردند ادامه کار خود را به بعد از پایان بیماری کرونا منتقل کردند، اما در این میان برخی از کارگردانان جوان فرصت را غنیمت شمرده و آثار خود را روی صحنه بردند.
دلیل حضور برخی جوانان در عرصه تئاتر بیشتر این بود که شاید آنها در زمان عادی و طبیعی این هنر هیچگاه امکان دسترسی به برخی سالنهای تئاتر را نداشتند اما با شیوع بیماری کرونا و خالی ماندن بسیاری از تماشاخانهها می توانستند در سالنهایی که برایشان آرزو شده بود اجرا داشته باشند.
«کمی از من را ببینید» به مهرگان رسید
«کمی از من را ببینید» عنوان نمایشی است به نویسندگی و کارگردانی امیر عبادی که از ۳۰ شهریور تا ۱۶ مهر ساعت ۲۱ در خانه نمایش مهرگان میزبان علاقه مندان است.
کارگردان در یادداشتی درباره نمایش نوشته است: در جوامع امروز بشری ثروت، فقر، خشونت، جنگ، محبت، دوستی، قدرت و ... وجود دارد. هر کس به دنبال نیازهایش می گردد. حالا نیاز می تواند مالی باشد یا روحی و یا عاطفی و یا قدرت و یا هر چیزی که می تواند وجود داشته باشد. انسان خودش راه زندگی خود را انتخاب می کند ولی شرایط نیز تصمیم گیرنده این زندگی است تا پایان که تنها راه پایانی مرگ است. از این شروع تا پایان تاثیراتی است به نام غریزه، خانواده، فرهنگ و جامعه که نقش اصلی را دارد ولی اجبار در الویت است. اجبار نفس کشیدن.
دیگر عوامل این اثر نمایشی عبارتند از بازیگران: مهسا بان، فرزاد سهرابی، مهناز رضایی، سمن قناد، تقی علی آبادی، امیر عبادی، دستیار کارگردان: پیمان صفر زاده، مدیر صحنه: امید درویش زاده، نور و صدا: داریوش ادهمی، عکاس: مونا شکری، مشاور رسانه ای: محمد حسین عبداللهی.
در خلاصه این نمایش آمده است: داستان موازی ۲ خانواده که هر کدامشان به دلیل کارهایی که می کنند دچار آسیب های اجتماعی هستند و به صورت اتفاقی با یکدیگر برخورد و دچار تغییرات اساسی می شوند.
تمدید مهلت ارسال اثر به رویداد «فصل امید»
مهلت ارسال اثر برای حضور در بخش نمایشهای صحنهای رویداد «فصل امید» به عنوان جایگزین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان، بنا به درخواست متقاضیان تا ۲۰ مهر تمدید شد.
مهلت ارسال اثر برای حضور در بخش نمایشهای صحنهای رویداد «فصل امید»، بنا به درخواست متقاضیان تمدید شد.
مهلت ارسال اثر برای حضور در بخش نمایشهای صحنهای این رویداد، به عنوان جایگزین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان، تا ۲۰ مهر تمدید شده است و متقاضیان میتوانند با مراجعه به بخش ویژه «فصل امید» در تارنمای «ایرانتئاتر» نسبت به ثبتنام اقدام کنند. چنانچه پیشتر اعلام شد مهلت ارسال آثار در بخش مسابقه نمایشنامهنویسی نیز تا ۱۲ مهر است.
متناسب با تمدید مهلت ارسال آثار، نتایج بررسی آثار متقاضی از سوی اداره کل هنرهای نمایشی متعاقبا اعلام خواهد شد.
«فصل امید» در ۲ بخش نمایشهای صحنهای و مسابقه نمایشنامهنویسی با موضوع کودک و نوجوان برگزار میشود و ادارهکل هنرهای نمایشی با همراهی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، این برنامه ویژه را به جهت تبعات شیوع ویروس کرونا و برگزار نشدن جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان به شکل مرسوم در سال جاری و با هدف حمایت از آثار ویژه مخاطبان خردسال، تدارک دیده است.
همایون ارشادی نمایش «غرب حقیقی» را افتتاح می کند
نمایش غرب حقیقی به کارگردانی امید سعیدپور و با نقش آفرینی محمد چرختاب، امید سعیدپور و بیتا آزادی روز یک شنبه ۳۰ شهریور ساعت ۱۸:۳۰ با حضور همایون ارشادی و تعدادی از هنرمندان سینما و تئاتر در سالن تئاتر مستقل روی صحنه میرود.
گروه نمایش غرب حقیقی در این اجرا میزبان تعدادی از کادر درمان بیمارستان امام خمینی تهران نیز خواهد بود که به نمایندگی از همکارانشان در این اجرا حضور دارند.
این نمایش با تهیه کنندگی پرویز پرستویی، مدیر اجرایی سنا پورسعیدی، مدیر پروژه میلاد مولوی، مدیر تولید علی سلیمانی، مدیر صحنه مجتبی درویش زاده و دستیار کارگردان مهدی کریم زاده آماده شده است.
طراحی صحنه این نمایش را هاله ذرخورد، طراحی نور را امیر پورحکمت، طراحی گریم را سامان مه آبادی، طراحی لباس را سینا ایرانپور بر عهده دارند و در این گروه، دستیار نور فرهاد عبدی و دستیار گریم هانیه شعبانی همکاری میکنند.
آهنگسازی نمایش غرب حقیقی را فرهاد حق سالمی انجام داده است و گروه نوازندگان عطا قویدل (ساکسیفون)، امیر حسین هاتفی (پیانو)، فرهاد سلطانی (گیتار الکتریک)، فرهاد حق سالمی (چلو) موسیقی این نمایش را اجرا کردهاند.
طراح پوستر و بروشور را شاهین علوی، ساخت تیزر را بهرام شادانفر، روابط عمومی زهرا شایان فر و عکاس این پروژه ساینا قادری هستند.
خرید اینترنتی بلیتهای این نمایش در سایت تیوال آغاز شده و علاقه مندان میتوانند با مراجعه به این سامانه از تخفیف سه روز نخست و تخفیف دانشجویی و خرید گروهی بهره مند شوند.
شماره ۲۵۲ ماهنامه «نمایش» منتشر شد
نگاه ویژه شماره ۲۵۲ ماهنامه «نمایش» به «تئاتر مقاومت» است و در این باره مطالبی چون «ارزیابی نمایشنامههای دفاع مقدس از منظر کاراکتر نمایشی» نوشته نصرالله قادری، «تئاتر جنگ و رویکرد تبلیغی» نوشته عبدالرضا فریدزاده، «جنگ و گوهر نمایش» نوشته غلامحسین دریانورد، «تئاتر دفاع مقدس؛ نوشتهها و پژوهشها» نوشته مهدی نصیری، «تئاتر از دل ویرانهها: نمایشهای پساجنگِ ورشو» نوشته مارسلینا اُبارسکا با ترجمه پگاه صمدزاده، «جنگ روی صحنه ۱۹۱۴_ ۱۹۱۸» (بررسی تئاتر سرگرمی در جنگ جهانی اول) نوشته اوا کریوانک با ترجمه نسیبه جمشیدیشاهرودی، «تئاتر در خطمقدم جنگهای فرهنگی لهستان» نوشته الکس مارشال با ترجمه حکیمه مسعودی به همراه گزارشی پیرامون «سمپوزیوم سه روزه تئاتر جنگ در «تئاتر ابی» شهر دوبلین» نوشته آندره برسلین و اورلا لانه با ترجمه آیسان نوروزی و گفتگو با مهدی چمران با عنوان «باید به سمت هنر برویم» و گفتگو با کوروش زارعی با عنوان «به هنرمندان اعتماد کنید» منتشر شده است.
همچنین مخاطبان میتوانند مقاله «چکیده گفتاری پیرامون هجو» نوشته داود دانشور، «تئاتر سنتی هند، نوشتهها و گرامرهای حرکت» نوشته آبتین جاوید و نقد و تحلیل نمایشنامه «نژاد» نوشته منصور خلج را نیز در این شماره بخوانند.
سرمقاله این شماره با نام «کهن الگو و مفهوم معنای مقاومت» به قلم نصرالله قادری نوشته شده است.
شماره ۲۵۲ «ماهنامه نمایش» ویژه شهریور ۱۳۹۹ با سردبیری نصرالله قادری در ۱۰۴ صفحه و با بهای ۱۵ هزار تومان برای عموم علاقهمندان حوزه تئاتر چاپ و توزیع شده است.