آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
- سینمای ایران طی ماههای گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از تعطیلات دهه ماه محرم بار دیگر سینماها بازگشایی خواهند شد، سینمایی که ماههای نگران کنندهای را پشت سر گذاشته و امیدی به ادامه سال جاری ندارد.
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالنها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازهای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج دوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.
«گاو آمریکایی» به سه جشنواره جهانی راه یافت
فیلم کوتاه «گاو آمریکایی» به کارگردانی و نویسندگی آسمان طوسی همزمان با اکران در ایران به سه جشنواره جهانی از جمله جشنواره بین المللی osnabrueck آلمان راه یافت.
سی و پنجمین دوره جشنواره بین المللی osnabrueck آلمان فستیوالی ویژه کودک و نوجوان است که «گاو آمریکایی» به بخش مسابقه آن راه یافته است. این فستیوال باتوجه به شیوع ویروس کرونا در جهان امسال ۲۱ تا ۲۵ اکتبر مصادف با ۳۰ مهر تا ۴ آبان ماه به صورت آنلاین برگزار میشود.
رویداد بین المللی بعدی که «گاو آمریکایی» که در آن پذیرفته شده است، بخش مسابقه بیست و سومین دوره جشنواره بین المللی olympia یونان است. این جشنواره که ویژه کودک و نوجوان است از ۲۸ نوامبر تا ۵ دسامبر مصادف با ۸ تا ۱۵ آذرماه برگزار میشود.
این فیلم کوتاه همچنین در جشنواره فیلمهای ایرانی سانفرانسیسکو (iff) که از ۲۹ الی ۳۰ شهریورماه ۹۹ در شهر سانفرانسیسکو در ایالات متحده آمریکا برگزار میشود، به رقابت با دیگر آثار میپردازد.
همچنین چندی پیش جایزه بهترین فیلم جشنواره داکا (Dhuka) کشور بنگلادش به فیلم کوتاه «گاو آمریکایی» که اولین فیلم داستانی آسمان طوسی است، تعلق گرفت.
جشنواره فیلمهای ایرانی سانفرانسیسکو که از سال ۲۰۰۸ آغاز به کار کرده رویدادی سالانه است که فیلمهای سینمایی و کوتاه مستقلی از سراسر جهان را که توسط فیلمسازان ایرانی و یا درباره ایران ساخته شدهاند، به نمایش میگذارد.
این جشنواره که به منظور حمایت از سینما و فرهنگ ایران در جامعه ایرانی آمریکایی منطقه سانفرانسیسکو و فراتر از آن راه اندازی شده است جایگاهی برای فیلمسازان ایرانی که در سراسر جهان زندگی میکنند نیز محسوب میشود تا در آن دیدگاهها و استعدادهای خود را از طریق رسانه هنری فیلم و سینما ارایه کنند.
پروفیلم فست مسئولیت پخش بین المللی این اثر را برعهده دارد.
«گاو آمریکایی» هم اکنون در گروه سینمایی «هنر و تجربه» در بسته «بازگشت کوتاه» در حال اکران است.
در خلاصه این فیلم آمده است: «پسربچهای به اسم صاحب، مالک تنها گاومیش نر از نژاد آمریکایی در روستاست.»
در این فیلم، علی اکبر شرهان زاده ایفای نقش کرده است.
دیگر عوامل «گاو آمریکایی» عبارتند از تهیه کننده: آسمان طوسی، مجری طرح: مجید عیدان، تهیه کننده حقوقی: انجمن سینمای جوانان ایران دفتر آبادان، فیلمبردار: رضا عبیات، حامد بقاییان، تدوین: پویان شعله ور، صدابردار: حسن شبانکاره، بهشاد مطیعی، صداگذار: بهروز شهامت، آهنگساز: سهند نیک نژاد، طراح پوستر: امیرحسن نوری، تیزر: سیاوش شهابی، اصلاح رنگ و نور: سامان مجد وفایی، صداگذاری: بهروز شهامت، مدیرتولید: عماد سلمانیان، پخش بین المللی: پروفیلم فست. محصول انجمن سینمای جوانان ایران، دفتر آبادان.
سینمای ایران با ۸ فیلم به جشنواره بوسان میرود
فیلم «خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی که اخیرا در بخش رقابتی جشنواره فیلم ونیز حضور داشت در کنار آثاری از کارگردانان مطرح سینمای جهان چون «توماس وینتربرگ»، «فردریک وایزمن»، «مایکل فرانکو»، «ژیا ژانکه» و... در بخش اسطوره های جشنواره فیلم بوسان به روی پرده میرود.
فیلم های «مردن در آب مطهر» ساخته نوید محمودی، «عنکبوت» ساخته ابراهیم ایرج زاد، «کشتارگاه» ساخته عباس امینی و «شیطان وجود ندارد» از محمد رسول اُف نیز برای نمایش در بخش پنجره ای به سینمای آسیای جشنواره بوسان انتخاب شدهاند.
همچنین «هرگز، گاهی، همیشه» به کارگردانی شادی کرم رودی نماینده سینمای ایران در بخش رقابتی فیلم های کوتاه آسیایی است و دو مستند «کودکان شب» ساخته بهروز نورانی پور و «هنر زندگی در خطر» ساخته مینا کشاورز محصول مشترک ایران و آلمان در بخش رقابتی آثار مستند این رویداد سینمایی حضور خواهند داشت.
بیست و پنجمین جشنواره فیلم بوسان با دو هفته تاخیر نسبت به تاریخ اصلی به دلیل شیوع ویروس کرونا و در مقیاسی کوچکتر از تاریخ ۲۱ تا ۳۰ اکتبر (۳۰ مهر تا ۹ آبان) برگزار میشود.
اولین حضور بینالمللی «فرزندان شب» در جشنواره بوسان
مستند «فرزندان شب» که پخشکننده بینالمللی آن الهه نوبخت است در اولین اکران جهانی خود در بخش رسمی مسابقه مستند بیست و پنجمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم بوسان BUSAN کرهجنوبی به نمایش گذاشته میشود.
جشنواره بوسان قدیمیترین فستیوال فیلم در کرهجنوبی است که از سال ۱۹۹۶ پایهگذاری شده و طی این ۲۵ سال به یکی از معتبرترین جشنوارههای آسیایی تبدیل شده است.
امسال و به دلیل همهگیری ویروس کرونا، این جشنواره از ۷ تا ۱۶ اکتبر ۲۰۲۰ (۱۶ تا ۲۵ مهر ۹۹) به شکل آنلاین برگزار خواهد شد و تنها نمایشهای محدودی برای کرهایها در برخی سالنها دارد و مهمانان خارجی هم برای شرکت در این رویداد دعوت نشدهاند.
«فرزندان شب» زندگی کودکان سرباز در جنگها را روایت میکند. این فیلم در اولین نمایش ملی خود، آذرماه ۹۸ در بخش مسابقه سیزدهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» روی پرده رفته بود.
عوامل تولید مستند ۸۳ دقیقهای «فرزندان شب» عبارتند از پژوهشگر، نویسنده، کارگردان و تهیهکننده: بهروز نورانیپور، فیلمبردار: فردین باتمانی، صدابردار: فرهاد عسگری، تدوینگر: لقمان سخنور، صداگذار: مسلم رضوی، گوینده: اقدس بهزادیپور، آهنگساز: مسعود سخاوتدوست، تهیه شده در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، پخش بینالمللی: شرکت تصویرگستر الهه پارسی (الی ایمیج) به مدیریت الهه نوبخت.
مستند سریالی «نبردهای فانتوم» به عنوان نخستین مستند با موضوع روایت رشادتهای خلبانان ایرانی در هشت سال جنگ تحمیلی در نقش جنگنده فانتوم رونمایی خواهد شد.
این مراسم روز پنجشنبه ۲۶ شهریور با حضور امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده، فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و جمعی از فرماندهان ارتش و سپاه در حوزه هنری برگزار می شود.
«نبردهای فانتوم» مستندی است در سه قسمت ۴۲ دقیقهای که به شرح ماموریت ها و عملیات های خلبانان شکاری بمب افکن اف-۴ (ملقب به فانتوم) در جنگ هشت ساله می پردازد.
عوامل مستند «نبردهای فانتوم» عبارتند از کارگردان: مهدی جبین شناس، پژوهشگر، نویسنده: سالار بی باک، تصویربردار: حسن کمالی، انیماتور: هومن سروشنیا، مدیرتولید: احمد سعیدی، تدوینگر: امید حسن زاده، هماهنگی مصاحبه ها: ابوذر ضرابی، تصحیح نور و رنگ:حسین صدقی، مدیر روابط عمومی: بهنام توفیقی، مشاور رسانهای: احسان هوشیارگر، طراح پوستر: محمدصادق زرجویان، تهیهکننده: سالار بی باک.
مستند «نبردهای فانتوم» در خانه مستند انقلاب اسلامی ساخته و محصول سازمان هنری رسانهای اوج است.