آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
- سینمای ایران طی ماههای گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از تعطیلات دهه ماه محرم بار دیگر سینماها بازگشایی خواهند شد، سینمایی که ماههای نگران کنندهای را پشت سر گذاشته و امیدی به ادامه سال جاری ندارد.
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالنها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازهای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج دوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.
سینمای ایران با ۸ فیلم به جشنواره بوسان میرود
فیلم «خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی که اخیرا در بخش رقابتی جشنواره فیلم ونیز حضور داشت در کنار آثاری از کارگردانان مطرح سینمای جهان چون «توماس وینتربرگ»، «فردریک وایزمن»، «مایکل فرانکو»، «ژیا ژانکه» و... در بخش اسطوره های جشنواره فیلم بوسان به روی پرده میرود.
فیلم های «مردن در آب مطهر» ساخته نوید محمودی، «عنکبوت» ساخته ابراهیم ایرج زاد، «کشتارگاه» ساخته عباس امینی و «شیطان وجود ندارد» از محمد رسول اُف نیز برای نمایش در بخش پنجره ای به سینمای آسیای جشنواره بوسان انتخاب شدهاند.
همچنین «هرگز، گاهی، همیشه» به کارگردانی شادی کرم رودی نماینده سینمای ایران در بخش رقابتی فیلم های کوتاه آسیایی است و دو مستند «کودکان شب» ساخته بهروز نورانی پور و «هنر زندگی در خطر» ساخته مینا کشاورز محصول مشترک ایران و آلمان در بخش رقابتی آثار مستند این رویداد سینمایی حضور خواهند داشت.
بیست و پنجمین جشنواره فیلم بوسان با دو هفته تاخیر نسبت به تاریخ اصلی به دلیل شیوع ویروس کرونا و در مقیاسی کوچکتر از تاریخ ۲۱ تا ۳۰ اکتبر (۳۰ مهر تا ۹ آبان) برگزار میشود.
زنان «آیچی» ژاپن به «کلاس رانندگی» جایزه دادند
فیلم کوتاه «کلاس رانندگی» به کارگردانی مرضیه ریاحی از بیست و پنجمین جشنواره جهانی فیلمهای زنان «آیچی» ژاپن جایزه گرفت.
این جشنواره در سال ۱۹۹۶ با هدف پیشرفت زنان در جامعه و تبادل آرا و ترویج نظرات زنان در سطح بینالمللی تاسیس شده است.
جایزه بهترین فیلم به انتخاب تماشاگران جشنواره به فیلم کوتاه «کلاس رانندگی» به کارگردانی مرضیه ریاحی اهدا شد.
«کلاس رانندگی» پیش از این جایزه زردآلوی طلایی شانزدهمین جشنواره فیلم «زردآلوی طلایی» ارمنستان، جایزه بهترین فیلم کوتاه بخش بینالملل ششمین جشنواره جهانی فیلمهای زنان دوبلین ایرلند، جایزه بهترین فیلم کوتاه درام سیزدهمین جشنواره جهانی فیلم I will tell انگلستان، جایزه بهترین فیلم کوتاه بیست و دومین جشنواره جهانی فیلم «مذهب امروز» ایتالیا، جایزه هیات داوران هجدهمین جشنواره جهانی فیلمهای زنان «توپاز» آمریکا، جایزه بهترین بازیگر زن برای لیندا کیانی از دوازدهمین جشنواره فیلمهای ایرانی سانفرانسیسکو آمریکا، جایزه ویژه هیات داوران سیزدهمین جشنواره جهانی فیلمهای زنان سئول کره جنوبی، بهترین فیلم کوتاه بیستمین جشنواره جهانی فیلم «اوهای» آمریکا، بهترین فیلم کوتاه چهل و دومین جشنواره جهانی فیلمهای مستقل Big Muddy آمریکا، بهترین فیلم کوتاه بیست و یکمین جشنواره جهانی فیلم Through Women’s Eyes آمریکا، جایزه دوم بخش فیلم کوتاه دوازدهمین جشنواره جهانی فیلم SiciliAmbiente ایتالیا و جایزه بهترین فیلمنامه فیلم کوتاه جشنواره جهانی فیلمهای زنان «بیروت» لبنان برای مرجان ریاحی را به دست آورده است.
بیست و پنجمین جشنواره جهانی فیلمهای زنان «آیچی» ژاپن ۳ تا ۶ سپتامبر برابر با ۱۳ تا ۱۶ شهریور برگزار شد.
«هرگز، گاهی، همیشه» به جشنواره فیلم بوسان راه یافت
فیلم کوتاه «هرگز، گاهی، همیشه» به کارگردانی شادی کرمرودی به بخش مسابقه جشنواره بینالمللی فیلم بوسان راه یافت.
تهیهکنندگی این فیلم که با نام انگلیسی ALL THE TIME در این جشنواره حضور یافته، بر عهده آرین وزیردفتری و پخش جهانی آن بر عهده کمپانی فیلمسازی ضلع ششم است.
جشنواره فیلم بوسان میزبان این فیلم کوتاه در نخستین نمایش جهانی آن و در بخش مسابقه فیلمهای کوتاه است. این جشنواره رویدادی ویژه در قاره آسیا و از مهمترین جشنوارههای جهانی است که هر ساله در سینماستنرِ شهرِ بوسانِ کرهجنوبی و با هدف معرفی فیلمها و استعدادهای تازه در جهان سینما برگزار میشود.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: ترنج با دانستن رازی درباره خواهر دبیرستانیاش، در برزخ تصمیمگیری قرار میگیرد.
عوامل این فیلم کوتاه عبارتند از نویسنده و کارگردان: شادی کرمرودی، بازیگران: شادی کرمرودی، پانیذ اسماعیلی، بهاره ارجمندی، یاس فرخنده و با حضور پونه پارسایی، مدیر تصویربرداری: حامد حسینی سنگری، تدوینگر: پویان شعلهور، دستیار کارگردان و برنامهریز: شروینه دیدنده، طراح صحنه و لباس: سیامک کارینژاد، صدابردار: امیر عاشق حسینی، طراحی و ترکیب صدا: زهره علیاکبری، آهنگساز: ادیب قربانی، طراح چهرهپردازی: نجمه لشگری، منشی صحنه: نرگس محبی آشتیانی، عکاس: شاهین دانشفر، مدیر تولید: سمیرا قرباننژاد، مدیر تدارکات: علی درودیان، اصلاح رنگ و نور: هوتن حقشناس، جلوههای ویژه: امیر مهران، استوری برد: آرمین رنگانی، طراح عنوان و پوستر: طاها ذاکر، تهیهکننده: آرین وزیردفتری.
بیستوپنجمین دوره جشنواره بوسان از ۲۱ تا ۳۰ اکتبر برابر با ۳۰ مهر ماه تا ۹ آبان ماه با رعایت دستورالعملهای بهداشتی در شهر بوسان کره جنوبی برگزار میشود.
فیلمبرداری «وقتی که دارکوب ها می روند» به پایان رسید
محمد احسانی این روزها مشغول ساخت مستندی با عنوان «وقتی که دارکوبها میروند» است که به بیان دغدغههای محیط زیستی در منطقه کبودرآهنگ میپردازد. این مستند که به تازگی فیلمبرداری آن به پایان رسیده، محصول مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است.
محمد احسانی درباره موضوع این مستند گفت: در این فیلم از زبان شخصیت اصلی که پیرمردی ۷۰ ساله و سرحال است، به بیان مشکلات محیط زیستیای که در منطقه کبودرآهنگ ایجاد شده میپردازیم. این پیرمرد و خانوادهاش به دلیل مشکلات ایجاد شده درگیر مهاجرت اقلیمی شدهاند، چرا که مهمترین شغل در روستای کردآباد محل زندگی آنها کشاورزی است و به دلیل بیآبی امکان زراعت در این منطقه وجود ندارد.
وی بیان کرد: در نزدیک زمین کشاورزی این مرد فروچالهای بزرگ به عمق ۶۰ متر ایجاد شده است که دلیل به وجود آمدن این فروگودال یا فروچالهها، برداشت بیرویه از سفرههای آب زیرزمینی و چاههای غیرمجاز است. پیرمرد مستند «وقتی که دارکوبها میروند» در تلاش است به مردم درباره ایجاد فروچالههای بزرگتر هشدار دهد.
این مستندساز با اشاره به تغییر معیشت مردم روستای کردآباد به دلیل کمآبی تاکید کرد: خوشبختانه شخصیت فیلم ما با اجرای ایده راهاندازی تولیدی لباس و قبول سفارش از تهران موفق شده از مهاجرت بیرویه اهالی روستا بکاهد.
وی پیرامون شیوه آشناییاش با شخصیت اصلی فیلم گفت: طی سفرهای تحقیقاتی که در یک سال گذشته داشتم و با توجه به این که فرونشست منطقه کبودرآهنگ یکی از مهمترین مسائل محیط زیستی اخیر محسوب میشود، توانستم با خانوادهای آشنا شوم که سوژه اصلی فیلم من شدند.
مستند «وقتی که دارکوبها میروند» درحال حاضر روی میز تدوین بابک حیدری رفته است.
عوامل تولید این فیلم مستند عبارتند از نویسنده، کارگردان و تهیهکننده: محمد احسانی، فیلمبردار: مهدی آزادی، صدابردار: علیرضا نویننژاد، مدیر تولید: مجید فردی انور، عکاس: میترا جوکار، تهیه شده در: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.
«دود»، «کارون»، «روزگاری هامون» و «بانوی ارومیا» از فیلم های محمد احسانی هستند که در جشنواره «سینماحقیقت» و گروه اکران «هنر و تجربه» روی پرده رفته و موفق به دریافت جوایز بینالمللی از برخی جشنوارههای بین المللی شدهاند.
«گرگ ها» به «ملکوت» جایزه دادند
انیمیشن «ملکوت» ساخته فرنوش عابدی جایزه بهترین فیلم و بهترین موسیقی را از جشنواره ازمیر ترکیه دریافت کرد. همچنین این انیمیشن جایزه ویژه جشنواره «گرگ ها» از لیتوانی را نیز از آن خود کرد.
امسال ششمین دوره جشنواره «گرگ ها» بود که یک جشنواره بینامللی فیلم مستقل است. این جشنواره از ۲۸ تا ۳۰ آگوست برابر با ۷ تا ۹ شهریور برگزار شد.
«ملکوت» از تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است.
این فیلم داستان پیانیستی است که دستان خود را در ازای جان همسرش به مرگ میدهد.