فاطمه گودرزی: ادغام"جشنواره مادر" با جشنواره "پروین اعتصامی" را قبول ندارم

14:40 - 17 مرداد 1394
کد خبر: ۶۵۴۵۴
خبرگزاری میزان: دبیر جشنواره فیلم و عکس مادر گفت: اینکه گفته می‌شود این جشنواره می‌توانست در جشنواره فیلم پروین اعتصامی ادغام شود را قبول ندارم چون جشنواره فیلم پروین فیلم‌های بلندی که در مورد زن است را داوری می‌کند اما این جشنواره برای فیلم‌هایی با موضوع مادر است و عمده فیلمها‌ کوتاه و مستند هستند و بیشتر برای کشف استعدادهای فیلمسازی است.
به گزارش خبرنگار سینما و تئاتر ، نشست رسانه‌ای اولین جشنواره فیلم وعکس مادر در پردیس سینمایی چارسو با حضور فاطمه گودرزی دبیر جشنواره، رویا تیموریان عضو شورای سیاستگذاری جشنواره، پویان‌فر مدیر اجرایی و بهرامی مدیر موسسه نیلافرهنگ برگزار شد.

در ابتدای نشست فاطمه گودرزی ضمن تبریک روز خبرنگار در مورد جشنواره فیلم مادر گفت: این جشنواره آنقدر زیبا و وسیع بود که نمی‌توانستم به آسانی به آن نه بگویم. دبیری این دوره جشنواره هم برای من تجربه‌های خوبی داشت.

در ادامه نشست بهرامی مدیر موسسه نیلا فرهنگ گفت: موسسه 11 سال است فعالیت می‌کند و در استان‌های کشور فعالیت‌های فرهنگی داشته است. جشنواره فیلم و عکس نان دو دوره برگزاری جشنواره کار و سرمایه ایرانی، و 5 دوره جشنواره فیلم و عکس خورشید از جمله فعالیتهای فرهنگی این موسسه است.

وی در ادامه گفت: دو سال در جلسه هیئت مدیره موسسه برگزاری جشنواره فیلم و عکس مادر را بررسی کردیم و تصمیم براین شد که برای امسال اولین دوره آن را از 25 مرداد ماه تا 29 مرداد برگزار کنیم.

در ادامه پویان فر مدیر اجرایی جشنواره فیلم و عکس مادر گفت: دو هدف اصلی برای این جشنواره درنظر گرفتیم یکی تکریم مادر و دیگری تحکیم خانواده. در مجموع 400 فیلم و 653 عکس به دست ما رسید که با موضوعیت مادر ساخته شدند و یا اینکه مادران فیلم سازی این فیلم‌ها را ساخته‌اند.

وی ادامه داد: در مجموع فیلم‌هایی که انتخاب شدند 23 فیلم مستند، 38 فیلم داستانی، 6 فیلم تجربی، 12 انیمیشن، برای داوری معرفی شدند. در بخش نماهنگ نیز اثری وجود نداشته که شایستگی داوری را داشته باشد.

پویان فر اضافه کرد: در سه روز برگزاری جشنواره یک فیلم به صورت نمایش ویژه درمی‌آید و در بخش جنبی فیلم مادر، من ترانه 15 سال دارم و گیلانه به نمایش درمی‌آید ضمن اینکه فیلم به همین سادگی رضا میرکریمی با تدوین جدید به نمایش عمومی درمی‌آید.

وی در مورد سالن‌های نمایش فیلم‌های جشنواره گفت: سالن 1، 2 و 3 پردیس چارسو فیلم‌های این دوره از جشنواره را نمایش می‌دهند.

وی در مورد تعداد عکس‌هایی که برای داوری انتخاب شده اند گفت: در مجموع 21 عکس به بخش داوری راه پیدا کردند.

در ادامه نشست فاطمه گودرزی در مورد بزرگداشت‌های این دوره از جشنواره گفت: طبق برنامه قرار بود قرار بود برای خانم ژاله علو بزرگداشت بگیریم ولی به گفته ایشان دو سال است از خانه بیرون نیامده‌اند و در پی آن هستیم که جایگزینی برایشان انتخاب کنیم.

در ادامه نشست خبرنگاری از رویا تیموریان در مورد اینکه چرا فیلم شیار 143 بین فیلم‌های نمایش داده شده جشنواره نیست، سوال کرد و تیموریان اینگونه پاسخ داد: هیچ مورد ویژه‌ای وجود ندارد که فیلم را به دلیل خاصی انتخاب کنیم یا اینکه کنار بگذاریم و خواهش می‌کنم قصد خاصی را برای این کار درنظر نگیرید ضمن اینکه این فیلم به تازگی اکران شده است و ما از فیلم‌هایی که قدیمی‌تر هستند برای اکران بخش جنبی جشنواره استفاده کردیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد اینکه آیا ممکن است این فیلم به جشنواره اضافه شود گفت: من سال‌ها پیش فیلم «دختری از آسمان» را بازی کردم و اولین کسی بودم که نقش مادر شهید را بازی کرد. «دختری از آسمان» فیلمی از آقای شیخ طادی است که قصه بسیار زیبایی دارد ولی در جشنواره نیست. فیلم «برف» هم همینطور فیلمی است که در آن نقش مادری را ایفا می‌کند که ستون اصلی خانواده است این فیلم هم در جشنواره نیست.

تیموریان در تکمیل صحبت‌هایش گفت:اگر می‌توانستیم مدت زمان جشنواره را بیشتر کنیم حتما از نظرات دوستان برای انتخاب فیلم‌ها استفاده می‌کردیم.

فاطمه گودرزی در ادامه نیز گفت: ما 4 شب برای نمایش فیلم بیشتر فرصت نداشتیم ضمن اینکه ملاک این جشنواره فیلم‌های کوتاه است.

در ادامه نشست از برگزارکنندگان جشنواره فیلم و عکس مادر درباره ضرورت برگزاری این جشنواره سوال شد. گودرزی گفت: تمام دنیا جشنواره‌های مختلفی برگزار می‌کنند ولی هیچ ایرادی به آنها نمی‌گیرند. اینکه گفته می‌شود این جشنواره می‌توانست در جشنواره فیلم پروین اعتصامی ادغام شود را قبول ندارم چون جشنواره فیلم پروین فیلم‌های بلندی که در مورد زن است را داوری می‌کند اما این جشنواره برای فیلم‌هایی با موضوع مادر است و عمده فیلمها‌ کوتاه و مستند هستند و  بیشتر برای کشف استعدادهای فیلمسازی است.

در انتهای نشست رویا تیموریان هم با اشاره به اینکه جشنواره به کشف استعدادهای جوان فیلمسازی کمک می‌کند گفت: عمده تلاش من در جشنواره ها این است که فضای آموزشی و دیده شدن را برای جوانان فیلمسازان ایجاد کنم. در جشنواره ای بود که یک فیلمساز کُرد با امکانات کم در شهرستان خود فیلم خوبی را ساخته بود. چندین جا او را بردم ولی سینما به او راه نداد چون فکر می‌کردند که جای بعضی‌ها را تنگ می‌کند.

وی اضافه کرد: متاسفانه در سینمای امروز ما نگاه زیبایی شناسانه‌ای وجود ندارد. همه چیز با تعارف پیش می رود و بعضی ها را هم شما (خبرنگاران) بالا می برید.

تیموریان در پاسخ به این سوال که آیا تضمینی وجود دارد که دوره بعدی این جشنواره برای سال بعد برگزار شود گفت: من به اندازه بضاعت انسانی، مالی و شرایط اجتماعی می توانم بگویم که این جشنواره برگزار می شود. ولی هیچ تضمینی وجود ندارد که سال دیگر این دوره از جشنواره برگزار شود.

انتهای‌پیام/

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *