آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
- سینمای ایران طی ماههای گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از تعطیلات دهه اول ماه محرم بار دیگر سینماها بازگشایی خواهند شد، سینمایی که ماههای نگران کنندهای را پشت سر گذاشته و امیدی به ادامه سال جاری ندارد.
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالنها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازهای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج دوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.
اعلام تعداد آثار رسیده به جشنواره فیلم کوتاه تهران
با پایان مهلت ثبتنام و ارسال آنلاین آثار به سیوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، تعداد آثار ثبتشده در این دوره اعلام شد.
مهلت ثبت نام و ارسال آثار، روز ۳۱ مردادماه ۹۹ در سیوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به پایان رسید و در مجموع ۱۵۸۴ فیلم کوتاه برای حضور در این رویداد هنری، ارسال شد.
۱۰۲۸ فیلم کوتاه داستانی، ۲۴۸ مستند کوتاه، ۲۲۰ فیلم کوتاه تجربی و ۸۸ انیمیشن کوتاه در این دوره از جشنواره فیلم کوتاه تهران ثبت شدهاند. سیوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران آبانماه سال جاری برگزار میشود.
«شاهد» آماده نمایش شد/ مراقب جعفر جنی باشید
یلم کوتاه «شاهد» سومین اثر وحید جلیلوند پس از مجموعه مستندهای «مترو خانه اول من» و «ما از کرونا قویتر بودیم» و فیلم کوتاه «آینه ها دروغ نمی گویند» است که برای حضور در سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران ارائه شده است.
این فیلم مرداد ماه ۹۹ راهی جشنواره فیلم کوتاه برک اوت اسکاتلند شد. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «مراقب باشید، در همسایگی همه ما یک جعفرجنی هست. به گفته کارگردان این فیلم، شاهد روایتی عیان در پشت پستوها و سکوت خانواده قربانیان خیانت است.
علی اکبر سلیمانی، وحید جلیلوند، مائده فعله گری، معصومه لطیفی، نسرین صداقت نژاد و متین قلیزاده از بازیگران این فیلم هستند.
علی خودسیانی خالق مجموعه های «دنیای شیرین دریا» و «تولدی دیگر» به عنوان مشاور هنری پروژه، الناز قادرپور تدوینگر و عزیزاله ارجونی مدیر تصویربرداری از دیگر عوامل این پروژه هستند.
مستندهای آرشیو فیلمخانه ملی اکران میشود
پیروز کلانتری مستندساز از اکران مجموعهای از مستندهای آرشیوی در فیلمخانه ملی که در دهههای گذشته با تمرکز بر وضعیت روستاهای ایران ساخته شدهاند خبر داد.
یروز کلانتری مستندساز درباره تازهترین فعالیتهای هنری خود گفت: در حال حاضر دو پروژه در دست دارم که یکی از آنها که در مرحله تدوین است درباره مهدی آگاه است. مهدی آگاه همانند پدرش در حوزه پسته کرمان فعالیت دارد اما همزمان توجهات و دلمشغولیهای جذابی هم در حوزه فرهنگ ایران و مشخصاً در حوزه آب و قنات دارد. او بسیار به مساله فرهنگ گذشته و حال ایران توجه داشته است.
وی بیان کرد: تصویربرداری این پروژه قبل از شیوع ویروس کرونا آغاز شده بود که در همان دوران نیز به پایان رسید و در حال حاضر در مرحله تدوین قرار دارد. البته در حال حاضر نامی برای این پروژه انتخاب نکردهایم.
این مستندساز تاکید کرد: همچنین با بهمن کیارستمی پروژهای را دنبال میکردیم که قرار بود به یک فیلم مستند تبدیل شود، اما این طرح به یک پروژه گستردهتر تبدیل شد. این پروژه درباره دورهای از تاریخ سینمای مستند ایران است که مجموعه فیلمهای مستندی در روستاهای ایران ساخته میشد.
ساخت موسیقی خط باریک قرمز براساس کاراکترهای تحت درمان
آهنگساز فیلم مستند داستانی «خط باریک قرمز» می گوید در این فیلم بر اساس کاراکتریهایی که در حال درمان هستند و از یک آشفتگی و نابه سامانی به یک سامان نزدیک میشوند، موسیقی کار ساخته شده است.
صبا ندایی درباره همکاری اش در ساخت فیلم مستند داستانی «خط باریک قرمز» به کارگردانی فرزاد خوشدست و تهیهکنندگی فرزاد خوشدست و نگار اسکندرفر که هم اکنون در سینماهای هنروتجربه روی پرده است گفت: فرزاد خوشدست به من لطف داشت و زمانی که ساخت موسیقی این کار را به من پیشنهاد داد باهم صحبت کردیم. زمانی که فیلم را دیدم، متوجه شدم فیلم بسیار خوب و سرحالی است.
وی ادامه داد: «خط باریک قرمز» بسیار من را تحت تاثیر قرار داد. من زمان کمی برای ساخت موسیقی این فیلم داشتم اما آنقدر فیلم را پسندیدم که مشتاقانه کار را پذیرفتم و به پروژه پیوستم.
آهنگساز «خط باریک قرمز» درباره همکاری با کارگردان این فیلم عنوان کرد: «خط باریک قرمز» اولین همکاری من با فرزاد خوشدست بود. ایشان از جمله کارگردانانی است که موسیقی را خوب میشناسد، دغدغه موسیقی دارد، کار با آهنگساز را بلد است و میداند چگونه باید کار را انجام بدهد. به همین دلیل توانستیم بسیار سریع و خوب به نتیجه برسیم.
ندایی ادامه داد: زمانی که یک کارگردان بداند چه میخواهد به ویژه آنکه موسیقی فیلم زبانی متفاوت با زبان تصویری است، یک کار بسیار متفاوت نسبت به دیگر رشتههای سینمایی است و باید فیلمساز آن چیزی را که میخواهد، بتواند درست به آهنگساز منتقل کند.
وی با اشاره به اینکه این فیلم یکی از متفاوتترین کارهای بود که تاکنون انجام داده است، تاکید کرد: اگرچه موسیقی این فیلم دارای پیچیدگیهای زیاد به لحاظ آهنگسازی بود اما کار در «خط باریک قرمز» بسیار برای من لذتبخش بود. اینکه کارگردان میداند چه میخواهد و آداب کار کردن با آهنگساز را بلد باشد، بسیار به آهنگساز فیلم کمک میکند و باعث میشود کار خوب پیش برود.
این آهنگساز افزود: پیش از موسیقی کار باید یک فیلم خوب وجود داشته باشد تا موسیقی به اصطلاح روی آن سوار شود. «خط باریک قرمز» قبل از هر چیزی یک فیلم بسیار خوب است به همین دلیل در موسیقی هم تا آنجاکه در توان من بودم کار را پیش بردم و از نتیجه آن راضی هستم.
دو جایزه بین المللی برای مستند «آشو»
مستند کوتاه «آشو» به کارگردانی جعفر نجفی موفق به کسب جایزه از دو جشنواره در کشورهای ایتالیا و مکزیک شد.
این مستند درهشتمین دوره جشنواره بین المللی مستند «داکومنتا» که در کشور مکزیک برگزار شد در نهایت توانست جایزه هیت داوران برای بهترین فیلم کوتاه را از آن خود کند.
مستند «آشو» در ببست و ششمین جشنواره بین المللی «دلا لسینا» که از تاریخ ۲۱ تا ۳۰ اوت (۳۱ مرداد تا ۹ شهریور) در کشور ایتالیا برگزار شد نیر جایزه بهترین فیلم کوتاه را به خود اختصاص داد.
«آشو» به کارگردانی جعفر نجفی سال گذشته و در جشنواره مستند آمستردام (ایدفا) رونمایی شد و در نهایت جایزه بهترین مستند بخش کودک و نوجوان را دریافت کرد.
این مستند روایتگر زندگی چوپانی کودک به نام آشو است که در عین حال که سرگرم مراقب از گله است سودای بازیگری و فیلمهای هالیوودی را در سر دارد که پسرعمویش برایش آورده است.