حاج قاسم؛ غایب محرم ۹۹/ دلنوشتۀ اختصاصی وزیر دفاع و برخی مقامات + عکس و فیلم
- وحید عظیمنیا - در آیۀ ۱۹ سورۀ مبارکۀ توبه میخوانیم ﴿أَجَعَلْتُمْ سِقَایَةَ الْحَاجِّ وَعِمَارَةَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ کَمَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ وَجَاهَدَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ ۚ لَا یَسْتَوُونَ عِنْدَ اللَّهِ ۗ وَاللَّهُ لَا یَهْدِی الْقَوْمَ الظَّالِمِینَ﴾. آیا آب دادن به حاجیان و آباد کردن مسجدالحرام را مانند [عمل] کسی قرار دادهاید که به خدا و روز قیامت ایمان آورده و در راه خدا جهاد کرده است؟! [این دو] نزد خدا برابر و یکسان نیستند.
آری، جهاد در راه خداوندِ عزوجل که طاعتاش موجب قربت است و بشکر اندرش مزيد نعمت، والاست و کسی که به این مقام نائل میشود شیعه واقعی حسین بین علی(ع) است؛ حسینی که یک شخصیت حماسی است اما حماسه انسانیت و حماسه بشریت نه حماسه قومیت( حماسه حسینی - ص ۱۷).
شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی سردار پُرافتخار امت اسلام نمونه عینی «شیعۀ واقعی»ِ حسین بن علی(ع) است؛ همو که در وصیتنامۀ سیاسی - الهیاش، «گوهر اشک» بر حسینِ فاطمه(س) را یک «ذخیره ارزشمند» برای دنیای باقی و ایران را قرارگاه حسین بن علی(ع) نامیده است.
در بخشی از این وصیتنامه میخوانیم:
- بیشتر بخوانید:
- وصیتنامه الهی - سیاسی حاج قاسم سلیمانی منتشر شد + متن کامل
- بیشتر بخوانید:
- «ما ملت امام حسینیم»؛ برند عاشورایی سیره حاج قاسم سلیمانی
- بیشتر بخوانید:
- دَستِ راستِ ناخدایِ باخدایِ انقلاب
برخی نیز با انتشار روضهخوانی حاج محمود کریمی در منزل سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، نوشته بودند: «خدایا به حق این شب نگذار داغ انتقام این شهید به دلمون بمونه به زودی زود همدستای داخلی این جنایت رو رسوا کن. قاتلینش رو با خفت به درک واصل کن». همچنین این نوشته در فضای مجازی به چشم میخورد که: «۳۴هفته (۲۳۸روز) از جنایت بزرگ ترور شهید حاجقاسم سلیمانی گذشت و ما این داغ را تازهتر از هر زمانی در دل خود نهفته نگه میداریم تا زمان انتقام سخت فرار سد. آمریکا بداند «ما ملت امام حسینیم» با شهادت قویتر خواهیم شد و درس محرم و عاشورا به ما این است که خون بر شمشیر پیروز است».
فیلم| روضهخوانی حاج محمود کریمی در منزل
نامگذاری شبهای محرم آنطور که دانشنامه حوزه اسلامی نوشته، به طور تعینی و با گذشت زمان از ناحیه ذاکران اهل بیت (علیهمالسّلام) به تقلید از شبهای خاصی مانند: عاشورا و تاسوعا انجام گرفته است. شب نهم محرم یا شب تاسوعا مختص به قمر بنیهاشم، علمدار کربلا و بزرگترین یار و یاور امام حسین (علیهالسّلام) است.
گرامیداشت یاد و خاطره حاج قاسم عزیز در این شب بیش از پیش نمایان بود و کاربران با انتشار تصاویر و اشعاری همچون «ای اهل حرم میر علمدار نیامد/ سقای حرم سید و سالار نیامد» به اثبات این گزاره کمک کردند که «امروز قرارگاه حسین بن علی، ایران است».
تصویری از حضور سپهبد قاسم سلیمانی در حرم حضرت اباالفضل(ع)
کتاب «گلچین احمدی» گلچینی از اشعار و مداحیهای اهلبیت(ع) است که در لحظه شهادت نزد حاج قاسم عزیز بود این کتاب نیز مورد توجه کاربران بود.
درس حاج قاسم
مُتفکرِ شَهید استاد مرتضی مطهری - عقبۀ فکری نظام جمهوری اسلامی ایران - در کتاب حماسه حسینی، میگوید «در گفتارهای [محمد]اقبال لاهوری خواندم که [بنیتو]موسولینی گفته است: انسان باید آهن داشته باشد تا نان داشته باشد؛ یعنی اگر میخواهی نان داشته باشی، زور داشته باش. ولی اقبال میگوید: این حرف درست نیست. اگر میخواهی نان داشته باشی، آهن باش. (نمیگوید آهن داشته باش، بلکه آهن باش) یعنی شخصیت تو شخصیتی محکم به صلابت آهن باشد».
حاج قاسم که پیرو واقعی اماممان حسین بن علی(ع) بود و از نهضت او درس فراگرفته و آزمون داد، به تبعیت از همین نهضت نشان داد، برای داشتن نان، داشتن آهن کارآمد نیست بلکه آهن بودن لازم است. این یعنی همان مقاومتی که برگرفته از نهضت عاشوراست و اتفاقاً علتالعلل دشمنی همه دشمنان ریز و درشت جمهوری اسلامی ایران همین نکته است ولاغیر. نهضتی که مرگِ با عزت را به زندگیِ با ذلت ترجیح میدهد.
فیلم|من آخر طاقت ماندن ندارم
دلنوشتهها
باتوجه به اینکه حاج قاسم عزیز - به ظاهر - غایب بزرگ ایام محرم امسال بود و همین موضوع به اندوهها افزوده بود، برخی همرزمان حاج قاسم و مسئولان کشورمان دلنوشتههای درباره غیبت سردار بزرگ امت اسلام به صورت اختصاصی در اختیار قرار دادند:
امیر سرتیپ «امیر حاتمی»
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران
سید امیرحسین قاضیزادههاشمی
نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم مشهد و کلات
سلام
مالک اشتر که رفت
دنیا لرزید و اشک خشک نشد
و چاه و فقط چاه ...
حاج قاسمم
خلیل هماییراد
همرزم حاج قاسم و مدیرکل پیشین امنیتی و انتظامی استانداری کرمان
محرم، درس ولایتپذیری و امامشناسی است. وقتی غدیر فراموش شد، محرم برپا گردید. چه کوتاه بود فاصله بالا رفتن دست حضرت علی(ع) در ظهر غدیر، تا بالارفتن سر مقدس امام حسین(ع) در ظهر عاشورا. حاج قاسم، این علمدار جبهه مقاومت، با زندگی و شهادت خود، درس ولایتپذیری را به ما یادآور شد. چه مانند عباس، از آغاز همراه امام باشیم. چه مانند وهب، از میانۀ راه و یا مانند حُر در آخرین لحظات... امام با آغوش باز ما را میپذیرد. مهم، تا آخرین نفس پای امام ماندن است. جانت حسینی شود. ناگزیر، راهت زینبی میشود. باید هر چه داری تقدیم کنی، تقدیم امام زمانت ...
عباسعلی کدخدایی
سخنگوی شورای نگهبان
علمدار یعنی پیشرو، علمدار یعنی شاخص امت، علمدار یعنی رهرو امام، علمدار یعنی آن که راه نشان میدهد تا انحراف حاصل نشود. عباس(ع) علمدار کربلا بود و حاج قاسم علمدار جامعه امروز. راه را نشان داد و خود زودتر از دیگران شتافت. باید کاری کنیم که علمدار کربلا و علمدار جامعه امروز حاج قاسم کردند. او گفت ما ملت امام حسینیم(ع). باید در عمل نشان دهیم که او را همراهی میکنیم و الا در لشکر کفر ایستادهایم.
کیوان خسروی
سخنگوی دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی
جانِ حسینی فقط با جسم خاکی عزادار حسین (ع) نیست که با نبودنش در مجلس عزای زمینیان غایب محسوب شود.
احمد امیرآبادیفراهانی
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم قم
حاج قاسم امسال در ایام محرم امسال نه تنها غایب نبود بلکه شاهدی بر همه عزاداریها و سینهزنیها شاهد اصلی بود. حاج قاسم در حقیقت امسال حضور واقعیاش در تمام برنامههای عزاداری نشان داد. اینکه این شهید عزیز گفت «ما ملت امام حسینیم» امسال به حقیقت پیوست و مردم ایران اسلامی و دیگر کشورهای اسلامی نشان دادند ملت امام حسین (ع) هستند. امسال حاج قاسم، فقط قاسم نبود؛ علیاکبر و مسلم و ابوالفضل بود.حاج قاسم غایب نبود. حاضر بود و شاهد.
سید نظامالدین موسوی
عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی
در عزاداریهای محرم امسال برای ۲ قاسم سینه زدیم.
[حضرت قاسم (ع) و حاج قاسم عزیز].