جنگ لیبی؛ آتش بس چقدر دوام میآورد؟
دولت وفاق ملی لیبی اخیرا از اجرای آتش بس در این کشور و ترک مخاصمه خبر داد این در حالی است که شبه نظامیان هوادار ژنرال حفتر واکنشی به این موضوع نداشتند.
خبرگزاری میزان -
– در حالی که رقبای داخلی درگیر جنگ لیبی در تحول مثبت بی سابقهای در میانه هرج و مرج ناشی از مداخلههای خارجی خواهان آغاز گفت و گوهای صلح شده اند، هنوز بدبینیهای زیادی در مورد سرنوشت این آتش بس وجود دارد.
به گزارش «نیویورک تایمز»، در حالی که سران رقیب در لیبی روز جمعه برای آغاز گفت و گوهای صلح اعلام آمادگی کردند، «سرت»، شهر مرکزی لیبی به عنوان زادگاه «معمر قذافی»، هم اکنون کانون تلاشهای بین المللی برای شکستن بن بست درگیریها در این کشور است.
اعلام آمادگی مذکور با استقبال سازمان ملل، آمریکا، مصر و کشورهای دیگر مواجه شد؛ چرا که جنگ در لیبی به عنوان کشور آفریقایی دارای منابع غنی نفتی در یک سال گذشته در پی دخالتهای گسترده خارجی بدتر شد.
اعلام آمادگی مذکور با استقبال سازمان ملل، آمریکا، مصر و کشورهای دیگر مواجه شد؛ چرا که جنگ در لیبی به عنوان کشور آفریقایی دارای منابع غنی نفتی در یک سال گذشته در پی دخالتهای گسترده خارجی بدتر شد.
لیبی در پی این مداخله ها، بدترین دوره آشفتگی را از سال ۲۰۱۱ و سرنگونی قذافی تجربه کرده است.
اما تحلیلگران میگویند اقدام نادر اخیر برای اعلام آتش بس به سرنوشت کنفرانس بین المللی در ژانویه گذشته دچار میشود.
کنفرانس مذکور با هدف خارج کردن لیبی از جنگ سیاسی و نظامی برگزار شد.
کارشناسان بر این باورند که تحولات اخیر تنها بیانیههایی با «احتیاط فراوان» و حامل «آرزوهایی خوب» هستند.
نکته قابل توجه در مورد تحول اخیر، عدم واکنش فوری «خلیفه حفتر»، فرمانده «ارتش ملی لیبی» است که یکی از طرفهای اصلی درگیری لیبی است.
به باور کارشناسان، این آتش بس در عرصه میدانی تاثیر محدودی خواهد داشت و چشم انداز موفقیت دیپلماتیک تا حد زیادی به موضع «حفتر» و منافع پیچیده بازیگران خارجی درگیریهای لیبی بستگی دارد.
لیبی که از سال ۲۰۱۱ و در پی اعتراضهای منجر به سرنگونی «معمر قذافی» وارد دور جدیدی از درگیریهای خونین شد، از آوریل ۲۰۱۹ و در پی عزم حفتر برای تصرف «طرابلس»، پایتخت شاهد درگیریهایی شد که با مداخلات خارجی تشدید شدند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *