جلوگیری از سقطهای عمدی به تنهایی رشد جمعیت کشور را تغییر می دهد/هیچ مسئلهای حادتر از مسئله جمعیت برای جمهوری اسلامی وجود ندارد
- «محمداسماعیل اکبری»، مشاور عالی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در گفتوگو با میزان با اشاره به بحران کاهش جمعیت جوان طی ۲۰ سال آینده و هشدارهای رهبر معظم انقلاب در این خصوص گفت: اگر این نگرانی های جمعیتی غیر علمی بود، رسانههای غربی حتما در رد آن گزارش منتشر می کردند، اما حتی یک گزارش علمی و مستند در مورد نگرانیهای جمعیتی منتشر نکردند، اما پشت پرده و در داخل کشور علیه این تفکر به شدت عده ای مشغول به فعالیت هستند، حتما بارها انتقاداتی پیرامون اقتصاد مبتنی بر نفت شنیده اید؛ می گویند اگر نفت ها را بفروشید آینده کشور به خطر می افتد و ممکن است کشور باقی نماند؛ افرادی که مخالف فروش نفت هستند، میخواهند ایران باقی بماند. اما مهمترین سرمایه برای بقای ایران نفت است یا جمعیت؟ اگر جمعیت نباشد، نفت هم داشته باشید چه فایده ای دارد؟ کدام کشور با جمعیت زیر ۳۰۰-۲۰۰ میلیون توانسته در معادلات سیاسی جهان با استقلال سخن بگوید؟
وی با اشاره به وضعیت جمعیتی امارات افزود: امارات متحده عربی با این میزان جمعیت اندک، هیچگاه در معادلات سیاسی و اقتصادی! قرار نخواهد گرفت و این کشور هرگز نمیتواند مستقل شود و باید به دامان کشورهای دیگر از جمله آمریکا و یا رژیم صهیونیستی متصل باشد.
اکبری از مولفه جمعیت به عنوان شرط مهم بقای ایران یاد کرد و گفت: دنیا، قدرتمندانه ما را هدف گرفته است. کتابی اخیراً توسط یکی از نویسندگان بسیار معتبر در امریکا چاپ شد که در آن کتاب آمده غرب به دو دلیل محکوم به فنا است که اول به خاطر انحطاط اخلاقی که منظور او بیشتر اقتصاد نامشروع بود و نکته دوم جمعیت، براساس آنچه در این کتاب عنوان شده جمعیت پیر میشود و مهاجرت پذیری جواب نمیدهد و لذا این کشورها محکوم به نابودی هستند.
مشاور عالی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه در خصوص کاهش جمعیت در ایران کاملاً برنامه ریزی شده است، افزود: از دیدگاه من به عنوان متخصص امور اجتماعی هیچ مسئلهای همانند کرونا و ... قویتر و حادتر از مسئله جمعیت برای جمهوری اسلامی وجود ندارد. اهمیت موضوع به این حد بالا است. از دستگاه مرتبط انتظار میرود نظارت بیشتری بر اجرای قوانین داشته باشند، این حرف بسیار مهم پشتوانه امنیتی و سیاسی دارد.
اکبری با اشاره به ابلاغ سیاستهای جمعیتی در سال ۹۳، عنوان کرد: همان زمان برای وزارتخانهها تعیین تکلیف شد، اما عمل نشد. نکته مهم این است که قانونی اجرا نشد که از نظر علمی عدم اجرای آن مهمترین دلیلی نابودی این کشور است و چون هم اکنون نیروهای جوان و تحصیلکرده و نیروی نظامی داریم اهمیت این موضوع دیده نمی شود؛ اگر این قانون اجرایی نشود در کمتر از ۱۶-۱۵ سال دیگر در کشور اتفاقات عجیبی رخ میدهد.
وی عدم اجرای این قانون را حماقت برخی از مسئولین و اتفاقات پشت پرده دانست و اظهار کرد: در بحث های جمعیتی گاهی اعداد ناصحیحی مطرح می شود، از سال ۹۵ با وجود این که تخصص دیگری دارم احساس تکلیف کردم و وارد این ماجرا شدم، مقاله نوشتم و اثبات کردم برخی سخنان جمعیتی مطرح شده، دروغ است.
مشاور عالی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به آمار بالای سقط جنین در کشور، افزود: سه نوع سقط داریم، اول سقط عمدی یعنی دلیلی برای آن وجود ندارد. دوم سقط پزشکی، یعنی اگر بچه سقط نشود مادر فوت میکند و سوم هم سقط خودبه خودی است یعنی مادر میخواهد بچه را داشته باشد و بچه می میرد. بیشتر سقط جنین های کشور عمدی است و درصد کمی از آن به سقط خود به خودی و یا سقط پزشکی مربوط می شود.
وی با بیان اینکه جلوگیری از سقط های عمدی به تنهایی رشد جمعیت کشور را تغییر می دهد، اظهار کرد: باید مسئولین دقت بیشتری در بررسی این موضوع داشته باشند و دستگاههای ذیربط نیز برای این تعداد سقط عمدی مواخذه شوند.
مشاور عالی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید دوباره به اینکه هیچ مسئلهای در جمهوری اسلامی مهمتر از مسئله جمعیت نیست، افزود: هم اکنون در همه میادین قدرتمندانه حضور داریم اما ۲۰ سال دیگر این افتها نمایان میشود و شاید دیگر اوضاع به همین منوال نباشد.
اکبری با اشاره به لزوم حمایت از افرادی که در بحث جمعیت فعالیت می کنند؛ افزود: این میزان سقط جنین در رشد جمعیت تغییر ایجاد میکند. برای TFR ما که الان زیر سطح جانشینی است به تنهایی با پیشگیری از سقط عمدی جمعیت درست میشود. و فقط اگر جلوی این کار غلط گرفته شود میتوانیم این کار را انجام دهیم.
وی با بیان اینکه ۵۳ درصد این سقطها در منزل اتفاق میافتد و علت ۵۴ درصد این سقطها قرص است، عنوان کرد: در اکثر این سقطها نه دکتر دخالت دارد و نه ماما، به راحتی سفارش یک پیتزا، قرص را سفارش می دهند و درب منزل تحویل میگیرند.
مشاور عالی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: یک سال است به دنبال رجیستری این قرص در وزارت بهداشت هستیم، چرا که این قرص مانند تریاک باید با مجوز به فروش برسد، در همه دنیا همین گونه است؛ باید بدانیم این قرص را چه کسی تجویز و چه کسی مصرف کرده است.
اکبری با بیان اینکه در ایران نه تنها کسی در خصوص سیاست های جمعیتی کاری نمی کند بلکه سنگ اندازی هایی نیز انجام می شود، افزود: اگر علاقه مند به ایران هستید باید بدانید که نوههایمان در وضعیت بد اقتصادی خواهند مرد، چون کسی نیست که برای آنها کار کند. کمتر از سی سال آینده افتادن این اتفاق بدیهی است.
وی افزود: باید روشن کنیم که چه کسانی وظیفه خود را انجام نمیدهد و باید پرسید که چرا هنوز سیاستهایی که دولت ابلاغ میکند سیاستهای ضدجمعیتی است. چرا باید یک فرد باید نگرانی از بارداری و فرزندآوری داشته باشد؟ بیشترین عامل سقط، نخواستن فرزند بیشتر است و برخلاف آنچه برخی عنوان می کنند تنها ۵ درصد این آمار به مجردان باردار مربوط می شود.
مشاور عالی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در خصوص سیاست های جمعیتی توان پاسخگویی علمی به هر سوالی در هر حوزه ای از جملهاقتصادی، سیاسی، جمعیتی، بهداشتی و درمانی را داریم.
اکبری اظهار کرد: امسال یک میلیون و ۱۹۶ هزار تولد داشتیم. ۱۷۰ هزار تولد کمتر از سال قبل بود. سال قبل هم ۱۲۰ هزار تولد کمتر از سال قبلتر خود بود. همه پذیرفتند که فرزندزایی ضعیف است و از سطح جانشینی پائین آمدهایم. درکشورهای مختلف برای فرزندآوری سیاست های حمایتی درنظر گرفته شده است.
وی با اشاره سیاست ترامپ در خصوص جداسازی فرزندان مکزیکی از مادرانشان، افزود: ترامپ برای جلوگیری از مهاجرت مردم آمریکای جنوبی دیواری میان کشورش و مکزیک کشید اما فرزندان این مهاجرین را به آمریکا، می آورد و تحویل خانواده های آمریکایی می داد، این تصمیم ترامپ کثیفترین فرم اصلاح ساختار جمعیتی بود.