۲ اقدام وزارت بهداشت برای افزایش تمایل دانشجویان پزشکی به ادامه تحصیل در رشتههای کمطرفدار دوره تخصص
چندی پیش نادر توکلی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتوگو با میزان با بیان اینکه در رابطه با رشتههای دوره تخصص بحران اساسی داریم، عنوان کرده بود که در رشتههای اطفال، طب اورژانس، بیهوشی، داخلی و عفونی اقبال وجود ندارد و در بسیاری از رشتههای دیگر نیز ظرفیت به صورت کامل پر نشده است. دوره دستیاری دوره بسیار سختی است و یکی از راههایی که برای رفع این چالش وجود افزایش دستمزد و شغل محسوب شدن در دوره رزیدنتی و کاهش مشکلات این دوره است.
مسعود حبیبی، معاون فرهنگی و دانشجویی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با میزان در واکنش به این امر ضمن اشاره به اینکه تعدادی از رشتههای دوره تخصص از جمله طب اورژانس، بیهوشی، اطفال و داخلی از استقبال کمتری برخوردار هستند، گفت: در تعدادی از رشته علوم پزشکی که دانشجویان به دلیل سختی و شرایط کار پس از پایان تحصیل تمایل کمتری به تحصیل در آنها دارند شرایطی را ایجاد کردیم که دانشجویان قبل از اینکه به طرح بروند در امتحان دستیاری شرکت کنند. همچنین به تعدادی از دانشگاهها این مجوز داده شده که دانشجویان را بورس کنند و علاوه بر حقوق دستیاری و رزیدنتی که دریافت میکنند حقوق دیگری را به عنوان بورس دریافت کنند که مبلغ قابل توجه و انگیزهای برای انتخاب آن رشتهها میشود.
باید در مورد شهریههای دانشگاه آزاد برای رشته پزشکی تامل شود
وی همچنین در واکنش حواشی که در رابطه با افزایش شهریه دانشگاه آزاد اسلامی در رشته پزشکی ایجاد شده بود گفت: رئیس دانشگاه آزاد اعلام کرده است که شهریههای دانشگاه آزاد برای ورودیهای جدید رشته پزشکی عادلانه است البته شهریه این دانشگاه در مقایسه با شهریههایی که دانشجویان خارج از کشور میپردازند مناسب است، اما جا دارد در این مورد تامل شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به این سوال که در مدت فعالیتتان در معاونت فرهنگی و دانشجویی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا چه اندازه در راستای اهدف تعیین شده قدم برداشتید؟ گفت: ما با نخبگان دانشگاهی و دانشجویان مشورت کردیم و در مسیر هر آنچه فکر میکردیم درست است گام برداشتیم. هنوز در اول راه هستیم و آییننامههایی باید اصلاح شوند و همچنین در حال تدوین برنامههایی هستیم، هدفمان این است که برنامهها بر مبنای معنویت، عقلانیت و خلاقیت باشند و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد نتایج بسیار خوبی باشیم.
گفتنی است که محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تاریخ ۲۰ شهریور ماه ۱۴۰۳ طی حکمی مسعود حبیبی را به عنوان معاون فرهنگی و دانشجویی این وزارتخانه منصوب کرد. در حال حاضر بیش از ۷۰ روز از انتصاب حبیبی در این جایگاه میگذرد.
انتهای پیام/