بولتون: مکانیسم ماشه ارزش خطر کردن ندارد
مشاور سابق امنیت ملی آمریکا بر این باور است که رییس جمهور این کشور با فعال کردن مکانیسم ماشه، حق وتوی خود در شورای امنیت را به خطر میاندازد.
- «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا در یادداشتی برای «وال استریت ژورنال»، از «دونالد ترامپ»، رییس جمهور این کشور به دلیل تلاش برای فعال کردن مکانیسم ماشه انتقاد و این اقدام را تضعیف کننده حق وتوی شورای امنیت به عنوان عاملی در خدمت منافع آمریکا، خواند.
مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا در این یادداشت با اشاره به مخاطرات ناشی از اقدام ترامپ در فعال کردن مکانیسم ماشه برای حق وتوی شورای امنیت سازمان ملل که اهمیت زیادی برای منافع آمریکا دارد، ادعا میکند که توافق شماره ۲ با ایران ممکن است در دولت «جو بایدن» یا حتی در دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ حاصل شود؛ چرا که ترامپ قاطعانه پیش بینی کرده که طی ۴ هفته میتواند با ایران به توافق برسد.
وی مدعی شد «توافق هستهای با ایران که در سال ۲۰۱۵ به امضا رسید، اشتباهات سنگین متعددی داشته که یکی از آنها انقضای تحریم تسلیحاتی ایران در سال ۲۰۲۰ است.»
بولتون در توضیح ادعای مذکور نوشت «دلیلی جز اشتیاق اوباما برای رسیدن به توافق نمیتواند چنین امتیازدهی را توجیه کند. دولت ترامپ نیز در تلاش روز جمعه خود برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت با شکست ویرانگری مواجه شد؛ رایهای مخالف و موافق برابر ۲ و ۱۱ رای ممتنع.»
وی در ادامه با اشاره به تهدید دولت آمریکا مبنی بر مکانیسم بازگشت تحریمها برای برگرداندن تمامی تحریمهای تعلیق شده، بند ۱۱ قطعنامه ۲۲۳۱ را ابزار ترامپ برای طرح این ادعا خواند و نوشت «حامیان توافق استدلالشان این است که آمریکا از توافق خارج شده و نمیتواند از این بند برای بازگرداندن تحریمها استفاده کند. آنها درست میگویند. این نهایت نیرنگ است که بگوییم برای هدفی که میخواهیم عضوی از توافق محسوب میشویم، اما برای چیزهای دیگر، عضو این توافق نیستیم. همین موضوع به تنهایی برای عدم امکان استفاده از روند بازگشت تحریمها کافی است.»
بولتون در پایان هشدار داد که اقدام ترامپ برای استفاده از مکانیسم ماشه میتواند حق وتوی شورای امنیت سازمان ملل را که در خدمت منافع آمریکاست، به خطر بیندازد و دچار آسیبی دائمی کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *