تا پایان امسال چند بارش شهابی در کشور قابل مشاهده است؟
امیرعلی مومنی در گفتوگو با میزان به تشریح پدیدههای متعدد شهاب باران در تابستان امسال پرداخت و گفت: یکی از پدیدههای نجومی که در مردادماه صورت گرفت، پدیده بارش شهابی برساوشی بود که اوج آن در هفته گذشته بود، اما افرادی رصد بارشهای شهابی در این ماه را از دست دادهاند، نگران نباشند چراکه در ماههای آینده مجددا شاهد این پدیده نجومی زیبا خواهیم بود.
وی با بیان اینکه رصد شهاب باران به سادگی و بدون استفاده از تجهیزات ستارهشناسی قابل مشاهده است، خاطرنشان کرد: پدیده شهاب باران جباری در ۲۹ و ۳۰ مهرماه یکی از این زمانهایی است که مجددا مردم میتوانند به رصد این پدیده نجومی بپردازند که در هر ساعت ۲۰ بارش شهابی قابل مشاهده است.
این کارشناس حوزه نجوم خاطرنشان کرد: بعد از آن پدیده بارش شهابی اسدی است که در تاریخ ۲۶ و ۲۷ آبان در کشورمان صورت میگیرد و در هرساعت ۱۵ بارش شهابی در هر ساعت صورت میگیرد و بعد از آن بارش جوزایی است که در ۲۳ و ۲۴ آذرماه صورت میگیرد که از همه بارشهای شهابی مهمتر است و در هر ساعت با ۱۵۰ بارش شهابی روبهرو میشویم.
مومنی در ادامه تاکید کرد: در این موقعیتهای ذکر شده ماه از شرایط خوبی برخوردار است و این بارشهای شهابی به طور کامل قابل مشاهده است.
این کارشناس حوزه نجوم به بیان توصیههای برای خانوادهها و آموزش نجوم به فرزندانشان پرداخت و گفت: در این شرایط کرونایی فرصت خوبی است که خانوادهها فرزندانشان را با علم نجوم آشنا کرده چراکه این دانش برای کودکان و دانش آموزان جذاب است و رصد پدیدههای نجومی میتواند فرصت خوبی برای آنان باشد.
مومنی با تاکید بر اینکه آشنایی با نجوم میتواند موضوع خوبی برای پر کردن اوقات فراغت بچهها باشد، خاطرنشان کرد: خانوادههامیتوانند از دوران دبستان فرزندانشان را با علم نجوم آشنایی کنند تا هم اطلاعاتشان از این مساله بیشتر شود و هم جهانبینی آنان نسبت به این مساله بیشتر شود.
این کارشناس حوزه نجوم خاطرنشان کرد: علم نجوم دانشی است که آکاهی فراتری را بالاتر از مسائل روزمره به افراد میدهد و این در نگاه و جهانبینی افراد تاثیرگذار است و این مساله در سنین پایینتر میتواند شکل دهنده شخصیت فرزندان باشد.