لغو طرح ترافیک، مترو و اتوبوس را خلوت نکرد
- چند هفتهای است زندگی با کرونا ادامه دارد و گویی قرار نیست این زندگی به شکل و شیوه سابق برگردد، گویی کرونا آمده است تا با برای همیشه بماند و زندگیمان را به نحوی عجیب تغییر دهد.
اگرچه همه در ابتدای این بیماری گمان میکردند که این مساله همچون یک بیماری سرماخوردگی ساده است، اما تجربه این چندماه نشان داد که این بیماری سختتر از آن است که فکرش را میکنیم و حالا همه باید به فکر تغییر دادن شرایط زندگی خود متناسب با کرونا باشیم.
هرچند در این شرایط هنوز افرادی هستند که گمان میکنند گریزی از این مساله همچنان وجود دارد و آنان میتوانند همچون سابقه به زندگی عادی خود برگردند، سفرها و خوشگذرانیهای خاص خودشان را داشته باشند و انگار نه انگار که کرونایی در این میان وجود دارد.
بی خیالی عدهای در این میان به نحوی وجود دارد که فشارها هر روز بر روی کادر درمان زیاد میشود و با وضعیت فعلی مشخص نیست که چه زمانی بتوانیم بر کرونا غلبه کنیم.
رفت و آمدهایی که در کلانشهرهایی مانند تهران میتواند زمینه ابتلا را به میزان وحشتناکی افزایش دهد و در چنین شرایط شهرداری در ابتدا طرح ترافیک را به مدت یک هفته لغو کرد تا مردم بتوانند با خودرو شخصی خود در خیابانها تردد کنند و زمینه شیوع این بیماری خطرناک کمتر شود.
قاعدتا در چنین شرایطی ترددها در وسایل حمل و نقل عمومی باید کاسته شده و مردم از وسایل شخصی استفاده کنند، اما شواهد و قرائن نشان میدهد که مردم هنوز این مساله را جدی نگرفته و ترددهای عادی آنان به همان شیوه سابق ادامه دارد.
این مساله را با محمود ترفع، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در میان گذاشتیم و او در گفتگو با میزان به سوالی مبنی بر اینکه ترددهای حمل و نقلی در هفته گذشته نسبت به هفتههای قبل از آن که طرح ترافیک اجرایی میشد، چه تغییری یافته است، تاکید کرد که استفاده مردم از ناوگان اتوبوسرانی در هفته اخیر هیچ تفاوتی با گذشته نداشته است.
در این شرایط وقتی با فرنوش نوبخت مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه هم صحبت کردیم به این نتیجه رسیدیم که لغو طرح ترافیک عملا تغییری در میزان مسافران مترو تهران نداشته است و او در گفتگو با میزان تاکید کرد: ما همچنان میزان مسافرانمان نسبت به ظرفیت مترو کم است و هرچه کمتر شود هم از این مساله استقبال میکنیم چراکه فاصله گذاری اجتماعی در این شرایط بهتر رعایت میشود و ما وابسته به مسافر نیستیم و سعی میکنیم کار خودمان را به درستی انجام دهیم و امیدواریم که مردم هم با خودداری از سفرهای غیرضروری، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و استفاده از ماسک همراهی بیشتری را با ما داشته باشند.
اظهارات مدیران دو ناوگان مهم حمل و نقلی در کشور نشان میدهد که عملا مردم هنوز این مساله را جدی نگرفته و به نوعی هیچ کدام از سفرهای غیرضروری خود را کنسل نکردهاند، فرهنگی که در صورت تداوم آن میتواند خسارتهای زیان باری را به جامعه وارد کند.
پرسشی که در اینجا به وجود میآید این است که برخی از این مساله انتقاد میکنند که رعایت کردن فاصلهگذاری اجتماعی بر عهده مردم نیست و دولت باید با افزوده وسایل حمل و نقلی این مساله را بهبود بخشد که در جواب باید گفت اگرچه این مساله امری بدیهی است، اما با وضعیت اقتصادی فعلی کشور چنین امکانی وجود ندارد و اگرچه اقدامات خوبی در این زمینه اجرایی شده است، اما تا به ثمر رسیدن آنان زمان زیادی مانده است.
در این شرایط ضروری است که مردم این مساله را جدی بگیرند و به نوعی با بیخیالی از آن عبور نکنند چراکه تبعات رفتار هر کدام از ما میتواند ضررهای جبران ناپذیری را به جامعه ابلاغ کند که قطعا خود ما هم از این مساله در امان نخواهیم ماند.
خواه ناخواه همه باید بپذیریم که کرونا سالهای سال ما با همراه خواهد بود و اگر امروز از سفرها و ترددهای غیرضروری خود خودداری نکنیم، قطعا تبعات این مساله دامان ما را هم روزی خواهد گرفت؛ رفتاری که در تعطیلات پیشروز از سوی بسیاری از همسفران شاهد بودیم و برخی با بی مبالاتی و بی توجهی نسبت به هشدارهای ستاد ملی مقابله با کرونا سفر رفتن را به جای در خانه ماندن انتخاب کرده و فشار را بر روی کادر درمان افزودند.
در پایان باید به این مساله اشاره کرد که اگرچه در هفته آتی مجددا طرح ترافیک لغو شده است، اما تا مردم به این باور نرسند که از ترددهای غیرضروری خود دست بکشند، موفقیتی در این مساله حاصل نمیشود و همه باید به این موضوع توجه کنیم که شکست کرونا نیازمند همراهی همه مردم است.