پشت پرده مافیای دست فروشی در تجریش
سید حمید موسوی در گفتوگو با میزان به سوالی در خصوص ساماندهی وضعیت دستفروشان منطقه تجریش علیرغم مخالفت برخی از اعضای شورای شهر برای مقابله با آنان پاسخ داد و گفت: دستفروشی ریشه در خیلی از مسائل دارد و باید به صورت ریشهای و اصولی مورد ارزیابی قرار داد چراکه این موضوع مساله با موضوعاتی همچون وضعیت اقتصادی، مسائل اجتماعی و اشتغال ارتباط دارد.
وی ادامه داد: ما از تیرماه سال سال ۹۸ تا کنون به هیچ وجه اجازه دستفروشی در روز را به این افراد نمیدهیم و شما اگر به این منطقه مراجعه کنید، در میدان تجریش و میدان قدس با هماهنگی که با پلیس نیروی انظامی و نیروهای شهربان و عوامل شهرداری صورت گرفته، مساله سدمعبر را تا قبل از ساعت هفت و هشت شب و قبل از غروب آفتاب کنترل کنیم.
شهردار منطقه یک با بیان اینکه با بیان اینکه در روز دستفروشی نداریم، خاطرنشان کرد: شما میتوانید دوربینی را در هر روزی که اراده کنید و ببینید که ادعای ما تا چه میزان قریب به واقعیت است، اما در ساعات پایانی شب بر اساس قوانین محلی همچون فرماندار، عوامل انتظامی اندیشیدهاند، حساسیتهای خود را کم میکنیم.
وی ادامه داد: این کاهش حساسیت ما برای دستفروشی در شب به این دلیل است که اول اینکه معیشت دستفروشان ساکن این منطقه به این مساله گره خورده است در ثانی در ساعات پایانی که مغازهها میبندند، با فعالیت دستفروشان میتوانیم حیات شهری را در سطح شهر داشته باشیم.
شهردار منطقه یک تصریح کرد: عموم دستفروشانی که پیش از این در منطقه تجریش ساکن بودند، افرادی را شامل میشدند که از مناطق دیگر تهران با مترو خودشان را به این منطقه میرساندند چراکه جاذبه دستفروشی در این منطقه بالا بود.
وی ادامه داد: ما با مافیایی در دستفروشی روبهرو بودیم که حتی نسبت به فروختن کاشی و موزاییک معبر اقدام میکردند و برای هر موزاییک قیمتی را قرار میدادند و افرادی ماهیانه از مساله ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون سود میبردند که همه این موارد قطع شد.
شهردار منطقه یک از اعلام نرخ دستفروشی در این منطقه به ازای هر متر مکعب اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: از این مساله اطلاعی ندارم، اما زمانی که آنان موزاییکها را به افراد ضعیفتر اجاره میدادند و سود این به جیب این مافیا میرفت که خوشبختانه از تیرماه سال ۹۸ پدیدهای به نام دستفروشی را حداقل در روز نداریم و در شب هم این مساله به صورت کنترل شده وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم دستفروشی را در منطقه کنترل کنیم، راهحل آن به بسیاری از مسائل گره خورده است و راهکار آن خیلی با برخوردهای سلبی و پلیسی نیست.
شهردار منطقه یک ادامه داد: اگر در منطقه با عدهای از دستفروشان برخورد شود، این کلونی به منطقه دیگری رفته و این جمع در جای دیگر شکل میگیرد، اما به طور کلی سعی کردیم در ایام کرونا به ویژه دستفروشانی که در منطقه شناسایی شده بودند را کمکهای مالی را از سوی شهرداری و بنیاد مستضعفان به آنان اختصاص دهیم تا مشکل معیشتی آنان حل شود و در ایام شیوع کرونا دچار آسیب جدی نشوند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هرچند باید به این مساله توجه شود که بسیاری از دستفروشان منطقه یک در مناطق دیگر تهران سکونت دارد که مناطق خودشان به وضعیتشان رسیدگی میکنند.