لیبی؛ تجهیز نیروهای حفتر به سامانه پدافند و درخواست اردن برای آتش بس
– درخواست برای آتش بس در لیبی از سوی کشورهای مختلف مطرح میشود، اما درگیریها در این کشور همچنان ادامه دارد و تاکنون مذاکرات صورت گرفته برای پایان دادن به بحران لیبی راه به جایی نبرده است.
تجهیز نیروهای حفتر به سامانه پدافند
نیروهای تحت امر «خلیفه حفتر»، موسوم به ارتش ملی لیبی، از تعمیر و بکارگیری ۲ سامانه پدافندی برای آنچه مقابله با حملات ترکیه عنوان شده، خبر دادند.
این سامانههای موشکی «اس ۲۰۰» در یک پایگاه هوایی شهر «الابیار» مستقر شده اند.
نیروهای حفتر پیش از این نیز اعلام کرده بودند که برای مقابله با حملات دولت وفاق و ترکیه، در خط تماس با نیروهای دولت وفاق در شهر راهبردی «سرت» و «الجفره»، پدافند هوایی مستقر کرده اند.
تاکید مجدد ترکیه بر ضرورت توقف حمایت از حفتر
«حلوصی آکار»، وزیر دفاع ترکیه، طی مصاحبه با شبکه الجزیره بار دیگر بر ضرورت توقف حمایتهای خارجی از خلیفه حفتر تاکید کرد.
آکار در این مصاحبه گفته تا زمانی که حمایتهای خارجی از حفتر ادامه دارد، صلح در لیبی محقق نخواهد شد.
وزیر دفاع ترکیه در ادامه به موضع گیری امارات در قبال این کشور اشاره کرده و گفت که ابوظبی برای آسیب زدن به آنکارا از تروریستهای مخالف ترکیه حمایت میکند.
اردن خواستار آتش بس در لیبی
روز چهارشنبه «ایمن الصفدی»، وزیر خارجه اردن، با «عقیله صالح»، رئیس پارلمان شرق لیبی دیدار کرد.
وی در این دیدار درباره پیامدهای منطقهای کردن بحران لیبی هشدار داده و خواستار آتش بس در این کشور شده است.
ایمن الصفدی در این دیدار بر ضرورت یافتن راه حل سیاسی برای بحران لیبی از طریق مذاکره با حضور گروههای داخلی این کشور تاکید کرد.
درگیری چندین دههای در لیبی که در سال ۲۰۱۱ و در پی سرنگونی رژیم «معمر قذافی» وارد دورهای متفاوت شد، همچنان ادامه دارد و چشم انداز دستیابی به توافق سیاسی در لیبی اکنون تاریک به نظر میرسد.
تاکنون تدابیری برای پایان دادن به بحران لیبی اتخاذ شده که از جمله این تدابیر، مذاکرات برلین و همچنین ابتکار عمل مسکو و آنکارا برای پایان دادن به درگیریها بوده است؛ اخیرا نیز مصر ابتکار عملی برای پایان دادن به بحران لیبی ارائه داده است.
اما تاکنون هیچ یک از این اقدامات در حل بحران لیبی موثر نبوده است؛ از سویی طرفهای درگیر در لیبی از پذیرفتن شرایط آتش بس و پایان دادن به درگیریها خودداری میکنند و از سوی دیگر کشورهایی که در این لیبی حضور دارند تمایل چندانی برای پایان دادن به درگیری و خروج از این کشور ندارند.