کشمکش بازیگران خارجی در لیبی؛ طرح آمریکا برای تحریم ترکیه و روسیه
– تنشها میان دولت وفاق ملی لیبی و «خلیفه حفتر» همچنان در حال افزایش است اما با وجود درخواستهای بسیار، اقدامی عملی برای پایان دادن به این بحران صورت نمیگیرد.
آنکارا: حمایت از حفتر بزرگ ترین مانع صلح لیبی است
«حلوصی آکار»، وزیر دفاع ترکی، میگوید «حمایتهای خارجی از خلیفه حفتر بزرگترین مانع دستیابی به صلح در لیبی است.»
وی ادعا کرده «هدف اصلی آنکارا در لیبی دستیابی به راه حل سیاسی جامع با هدایت مردم این کشور است.»
«آکار»، ضمن بیان این مطلب که کشورهایی مانند عربستان سعودی، امارات، مصر و فرانسه مدعی ایجاد راهکار سیاسی در لیبی هستند گفت «این کشورها همچنان حفتر را با سلاح تجهیزات سنگین نظامی حمایت میکنند.»
طرح آمریکا برای تحریم ترکیه و روسیه
قانونگذاران آمریکایی به دنبال ارائه طرحی برای اعمال تحریم علیه ترکیه و روسیه بر سر لیبی هستند.
کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در نظر دارد طی روزهای آینده «قانون ثبات لیبی» را به تصویب برساند.
بر اساس این طرح تحریمهایی علیه روسیه و ترکیه اعمال میشود.
رایزنی عربستان درباره لیبی
«فیصل بن فرحان»، وزیر خارجه عربستان سعودی، در جریان سفر به کشورهای شمال آفریقا از جمله الجزایر و تونس، با مقامهای این کشورها درباره لیبی رایزنی کرد.
«بن فرحان» در این سفر با «عبدالمجید تبون» و «قیس سعید»، روسای جمهور الجزایر و تونس دیدار و درباره لیبی با آنها گفتوگو کرده است.
- بیشتر بخوانید:
- تحولات لیبی؛ تاکید دولت وفاق بر توافق امنیتی با ترکیه
- لیبی؛ دولت وفاق اقدام پارلمان مصر را اعلان جنگ خواند
حضور آلمان در طرح نظارت بر تحریم لیبی
رسانههای آلمانی گزارش دادند که این کشور با هدف حضور در برنامه اتحادیه اروپا موسوم به ماموریت دریایی مشترک برای نظارت بر تحریم تسلیحاتی لیبی، یک ناو به سواحل این کشور اعزام میکند.
حدود ۲۵۰ ملوان آلمانی در این طرح حضور دارند و ماموریت آنها جلوگیری از قاچاق سلاح و نفت در سواحل لیبی است.
درگیری چندین دههای در لیبی که در سال ۲۰۱۱ و در پی سرنگونی رژیم «معمر قذافی» وارد دورهای متفاوت شد، همچنان ادامه دارد و چشم انداز دستیابی به توافق سیاسی در لیبی اکنون تاریک به نظر میرسد.
تاکنون تدابیری برای پایان دادن به بحران لیبی اتخاذ شده که از جمله این تدابیر، مذاکرات برلین و همچنین ابتکار عمل مسکو و آنکارا برای پایان دادن به درگیریها بوده است؛ اخیرا نیز مصر ابتکار عملی برای پایان دادن به بحران لیبی ارائه داده است.
اما تاکنون هیچ یک از این اقدامات در حل بحران لیبی موثر نبوده است؛ از سویی طرفهای درگیر در لیبی از پذیرفتن شرایط آتش بس و پایان دادن به درگیریها خودداری میکنند و از سوی دیگر کشورهایی که در این لیبی حضور دارند تمایل چندانی برای پایان دادن به درگیری و خروج از این کشور ندارند.