کرونا؛ ۱۴۲ واکسن وارد مرحله آزمایشهای انسانی شدند
– در حالی که بیماری «کرونا»، همچنان در سراسر جهان قربانی میگیرد، تلاشها برای مقابله با آن از طرق مختلفی مانند قرنطینه و تسریع اقدامهای پزشکی در جهت ساخت واکسن ادامه دارد.
بیماری کرونا به عنوان بزرگترین بحران بهداشتی حال حاضر جهان، تاکنون بیش از ۱۶ میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده و مرگ حدود ۶۵۰ هزار نفر را رقم زده است.
همزمان با تاخت و تاز این بیماری، تلاشها برای ساخت واکسن آن ادامه دارد.
براساس گزارش گاردین، بیش از ۱۴۰ تیم تحقیقاتی در حال حاضر در رقابت تهیه واکسن کرونا حضور دارند؛ از مجموع تلاشهای جاری در زمینه ساخت واکسن، اکنون ۱۴۲ واکسن وارد مرحله آزمایشهای انسانی شده اند.
از این ۱۴۲ مورد، ۱۷ مورد در مرحله نخست آزمایش ایمنی در مقیاس کوچک هستند؛ ۱۳ مورد در مرحله دوم یعنی آزمایشهای ایمنی گسترده قرار دارند.
۵ مورد در مرحله سوم آزمایش کارآمدی در مقیاس بزرگ هستند و هنوز هیچ واکسنی برای استفاده عمومی تایید نشده است.
همزمان با این تلاشها، ادعاهای گمراه کنندهای نیز در مورد واکسن کرونا و ایمنی آنها در حال انتشار است.
گذشته از گروههای ضد واکسیناسیون در اروپا و آمریکا که اکنون عمده تلاشهای خود را در جبهه مخالفت با واکسن کرونا، متمرکز کرده و اعتراضهایی را برای مخالفت با آزمایش این واکسن برگزار کرده اند، گزارشها و خبرهای نادرستی در مورد مواد تشکیل دهنده و پیامدهای واکسن کرونا منتشر میشود.
از سوی دیگر، سرعت بالای محققان در کشف و تولید این واکسن نیز سبب شده تا شایعاتی مبنی بر عدم ایمنی واکسنها و حتی آزمایش آن در مرحله استفاده عمومی مطرح شوند.
آنها واکسن آنفلوآنزا را مسبب مرگ ۵۰ میلیون نفر در اثر بیماری آنفلوآنزای اسپانیا در سال ۱۹۱۸ میدانند؛ این در حالی است که موج دوم آنفلوآنزای اسپانیا به دلیل بی توجهی مردم به هشدارها مرگبار شد.
توجه به نتایج تحقیقات در مورد ویروس کووید ۱۹ از اهمیت زیادی برخوردار بوده و بر لزوم کشف و تولید هرچه سریعتر واکسن و یافتن راه درمان بیماری میافزایند.
به گزارش «یورک الرت»، جدیدترین بررسیهای محققان علوم پزشکی در هلند نشان میدهد جهش ژنتیکی سبب تشدید علائم بیماری کرونا شده و میتواند به بدتر شدن این علائم نیز منجر شود.
تاکنون روسیه و انگلیس از به نتیجه رسیدن واکسنهای کرونای تحت آزمایش مراکز تحقیقاتی خود در آینده نزدیک خبر داده اند.