پیشنهاد معاون نمکی در ارتباط با مساجد دانشگاه‌های علوم پزشکی

13:32 - 03 مرداد 1399
کد خبر: ۶۴۰۳۴۹
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیشنهاد داد تا دانشجویان به عنوان متولیان دانشگاه‌های علوم پزشکی انتخاب شوند.

- بنا به اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی پایگاه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در حاشیه برگزاری جلسه‌ای با محوریت بررسی راه‌کار‌های چگونگی جذب بیشتر دانشجویان و دانشگاهیان دانشگاه‌های علوم پزشکی جهت به پا داشتن نماز در اول وقت و به جماعت، گفت: در این جلسه صحبت‌های خوبی بیان و به نکات خوبی جهت بالا بردن انگیزه حضور دانشجویان در فضای مساجد و نمازخانه‌های اشاره و مقرر شد برنامه‌های جذاب فرهنگی مانند کرسی‌های آزاد اندیشی و مشاوره‌های فرهنگی را در فضای نمازخانه‌ها برگزار کنیم.

وی ابراز داشت: در ابتدای این جلسه گزارش خوبی از عملکرد دبیرخانه‌های مشترک ستاد اقامه نماز و شورای امر به معروف و نهی از منکر وزارت بهداشت در سال ۹۸ توسط رئیس دبیرخانه‌های مشترک ستاد اقامه نماز و شورای امر به معروف و نهی از منکر وزارت بهداشت ارائه شد که نشان داد تلاش‌های خوبی از جمله بهسازی، تعمیر و تجهیز مساجد و نمازخانه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی در سال گذشته انجام شده و بنا شد برآوردی صورت بگیرد تا بدانیم چه میزان بودجه برای ادامه این فضاسازی باید پیش بینی شود.

لاری مهمترین دغدغه خود در حوزه نماز را توجه به نماز جماعت به عنوان پدیده مذهبی، معنوی و اجتماعی دانست و اظهار داشت: باید ببینیم چه باید کرد تا نماز جماعت بیشتر مورد توجه دانشجویان قرار گیرد و باشکوه بیشتری در دانشگاه‌ها برگزار شود، برای ما مهم است این مشارکت دلی باشد و راه کار‌های بسیار خوبی در این خصوص ارائه شد. از جمله این‌که باید فضای نمازخانه‌ها و مساجد در دانشگاه‌ها چند منظوره باشد یعنی تنها برای وقت نماز از این فضا استفاده نشود بلکه نمازخانه‌ها و مساجد، کانونی برای برنامه‌های فرهنگی باشد.

باید تلاش کنیم از حضور اساتیدی که برای دانشجویان الگو هستند در فضای نمازخانه‌ها و مساجد دانشگاهی بهره ببریم به نحوی که برخی برنامه‌های اساتید را در این فضا برگزار کنیم تا دانشجویان در فضای معنوی مساجد و نمازخانه‌ها بتوانند اساتید خود را ملاقات کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت یادآور شد: باید تلاش شود بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی که امکان پذیر است در مساجد و نمازخانه‌های دانشگاه‌ها برگزار شود از جمله کرسی‌های آزاد اندیشی تا دانشجویان در این فضای معنوی و مقدس در خصوص موضوعات مختلف به بیان نظرات و ایده‌های خود بپردازند. باید متولیان مدیریت نمازخانه‌ها و مساجد دانشگاه‌های علوم پزشکی دانشجویان باشند؛ دانشجویانی که روحیه خدمت در چنین فضا‌های خالصی را دارا هستند و ما نیز به صورت کار دانشجویی این مسؤولیت را به دانشجویان واگذار کنیم تا در کنار ایجاد نظم و آرامش فضای نمازخانه به خواسته‌های دانشجویان پاسخ بدهند و این فضا را برای آرامش دانشجویان در ساعات پس از نماز جماعت و استفاده از برنامه‌های فرهنگی مهیا کنند.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با تاکید بر این‌که نمازخانه‌ها و مساجد ما باید دارای فضای کتابخانه باشد، افزود: در مجموعه کتاب‌هایی که در این فضا در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد باید کتاب‌های مورد نیاز دانشجویان از دسته کتاب‌های غیر مذهبی نیز وجود داشته باشد تا دانشجویان به حضور در این فضا جذب شوند و هم جواری در این فضا با انگیزه‌های فرهنگی به رشد دانشجو در ابعاد معنوی نیز کمک کند.

وی افزود: باید تلاش کنیم از حضور اساتیدی که برای دانشجویان الگو هستند در فضای نمازخانه‌ها و مساجد دانشگاهی بهره ببریم به نحوی که برخی برنامه‌های اساتید را در این فضا برگزار کنیم تا دانشجویان در فضای معنوی مساجد و نمازخانه‌ها بتوانند اساتید خود را ملاقات کنند، می‌توانیم مشاوره‌های خود را در نمازخانه‌ها داشته باشیم به این شکل که استاد مشاوره‌های فرهنگی می‌توانند از فضای معنوی مساجد و نمازخانه‌های دانشگاه برای ارایه مشاوره‌های خود استفاده کنند.

لاری با بیان این‌که اجرای برنامه‌هایی از این دست فضای نمازخانه‌ها را پرکاربردترخواهد کرد، افزود: موضوع مهم دیگر نماز جماعت‌ها در فضای خوابگاهی است. دانشجویان در خوابگاه‌های دانشجویی به جز موضوع نماز نیاز به مشاوره‌های مختلف دارند تا مشکلات و موضوعات خود را به جز واحد‌های مشاوره با مشاوران مذهبی در میان بگذارند. در این بخش پیشنهاد شد اگر از نظر شرعی ایرادی وجود نداشته باشد در نمازخانه‌های دختران امام جماعت خانم داشته باشیم تا ارتباط بهتری با خانم‌ها برقرار کنند.

وی در پایان بیان داشت: بنا شد شاخصی تعیین شود تا به این ارزیابی که در هر دانشگاه بر اساس تعداد دانشجویان چه تعداد دانشجو در فضای نمازخانه‌ها و مساجد حضور پیدا می‌کنند، برسیم. در این مسیر باید دانشگاه‌های موفق را شناسایی و تجارب موفق این دانشگاه‌ها را در اختیار دیگر دانشگاه‌ها قرار دهیم.

جلسه مشترک ستاد اقامه نماز و شورای امر به معروف و نهی از منکر وزارت بهداشت با حضور سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، دبیر ستاد اقامه نماز و رییس شورای امر به معروف و نهی از منکر وزارت بهداشت، محمدمهدی بحرالعلوم رییس مرکز قرآن و عترت و دبیر شورای امر به معروف و نهی ازمنکر وزارت بهداشت، فاطمه ناهیدی مشاور وزیر بهداشت در امور زنان و عضو شورای امر به معروف و نهی از منکر وزارت بهداشت، کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت و عضو ستاد اقامه نماز و شورای امر به معروف و نهی از منکر وزارت بهداشت، حجت‌الاسلام احمد فرازیان امام جماعت ستاد وزارت بهداشت و عضو ستاد اقامه نماز و شورای امر به معروف و نهی از منکر وزارت بهداشت، صیاد یوسفی رییس مرکز مقاومت بسیج وزارت بهداشت و عضو ستاد اقامه نماز و شورای امر به معروف و نهی از منکر وزارت بهداشت، شمسی معاون حفاظت اسناد مرکز حراست وزارت بهداشت و مسعود وادی پور رییس دبیرخانه‌های مشترک ستاد اقامه نماز و شورای امر به معروف و نهی از منکر وزارت بهداشت برگزار شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *