کدام اصناف شامل محدودیتهای جدید اعمال شده در تهران میشوند؟
- اگرچه همه در ابتدای کرونا با خود گمان میکردیم که چشم بهم بزنیم، این بیماری منحوس تمام میشود و میتوانیم با خیال راحت به زندگی عادی خودمان برگردیم، اما گذشت زمان ثابت کرد که به آن سادگیها که فکر میکردیم نبود و کرونا مدت زمان زیادی مهمان ناخوانده سفرههای ایرانی خواهد بود.
بیماری سختی که صدمات بسیاری را به جان و مال شهروندانمان و کشورهای دیگر دنیا وارد کرده است و بر اساس گفته پزشکان به این زودیها تمام نمیشود.
از اسفندماه سال گذشته و ابتدای سال جاری پروتکلهای بسیاری در این خصوص اعمال شد تا مردم آسیب کمتری در این خصوص ببینند، اما صدمات این بیماری به وضع اقتصادی مردم باعث شد تا اعمال محدودیتها آرام آرام برداشته شود.
هرچند رعایت مردم در اجرای پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک و ماندن آنان در خانه هم در این مساله بی تاثیر نبود و میزان ابتلا و فوتیهای این بیماری را بسیار کاهش داد، اما سه رقمی شدن میزان فوتیهای این بیماری عملا شرایط مجددی را به وجود آورد تا مسئولان تصمیمات جدیدی را برای تهران و ۱۰ شهر قرمز در استانهای دیگر کشورمان بگیرند.
خوزستان (اهواز آبادان، دزفول)، خراسان رضوی، بوشهر، زنجان، بخشهایی از کرمانشاه، مازندران، کردستان، آذربایجان شرقی و غربی در کنار تهران از جمله استانهایی هستند که از هفته گذشته با اعمال محدودیتها روبهرو شدهاند؛ محدودیتهایی که فعالیت کارمندان را به دورکاری تقلیل داده و مسئولان در تلاش هستند تا میزان تجمعات را به حداقل برسانند.
هرچند پرسشی که در اینجا به وجود میآید این است که محدودیتهای جدید اعمال شده در تهران و دیگر شهرهای قرمز شامل چه مواردی میشود.
بر اساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا از روز شنبه ۲۸ تیرماه فعالیت تالارها، همایشها و برگزاری مراسمها و اجتماعات ممنوع است و این مراکز حق برگزاری مراسم را ندارند البته اگر رستوران داشته باشند میتوانند به صورت بیرون بر غذا فعالیت کنند، اما حق برگزاری مراسم ندارند.
از طرفی فعالیت باشگاههای ورزشی برای ورزشهای پر برخورد مثل کشتی، جودو، تکواندو و مانند این ورزش هاست که بین ورزشکاران تماس فیزیکی وجود دارد، به مدت یک هفته ممنوع است، اما همچنان برگزاری ورزشهای انفرادی مانند بدنسازی و ورزشهای همگانی در پارکها با رعایت فاصله گذاری فیزیکی در پارکها و فضای باز منعی ندارد.
کافی شاپ ها، قهوه خانه و چایخانه در کنار استخرهای سرپوشیده دسته دیگری از اماکنی هستند که در این اعمال محدودیتها قرار دارند و نباید فعالیتی داشته باشند.
پارکهای آبی، شهربازیها و باغ وحشها هم دسته دیگری هستند که در زمره این محدودیتها قرار دارند و همگی از ابتدای هفته جاری تعطیل خواهند بود.
اگرچه میزان محدودیتها کمتر از فروردین ماه سال جاری است و به گفته مسئولان وزارت بهداشت هنوز به وضعیت بحرانی ابتدای امسال نرسیدهایم، اما این مساله دوام چندانی ندارد و بی توجهی افراد میتوان این مساله را بغرنجتر سازد.
در کنار اینکه باید به این مساله هم توجه کرد که کادر درمانی پس از چند ماه تلاش برای حفظ جان و سلامتی شهروندان خسته شدهاند و نمیتوان آمادگی آنان را با اواخر سال گذشته و فروردین ماه مقایسه کرد. در این شرایط همه باید دست به دست هم دهیم و تلاش کنیم تا بتوانیم هرچه سریعتر بر این بیماری غلبه کنیم.
هرچند در اینجا باید به این مساله هم اشاره کرد که به گفته حریرچی، معاون وزیر بهداشت گزارشها حاکی از آن است که در استانهایی که ابتلا ایجاد شده است، ۴۰ درصد ابتلای موارد از دورهمیها و ارتباطات دستهجمعی و ۵۱ درصد نیز از انتشار ویروس داخل خانواده بوده است. به عبارت دیگر ۹۲ درصد از ابتلای به کرونا از دورهمیها و عروسیها و داخل خانواده بوده است و ۸ درصد موارد ابتلا ناشی از مواجهه شغلی است.
در این شرایط اگرچه اعمال محدودیتها در شهر میتواند زمینه ابتلا به این بیماری را کمتر کند، اما واقعیت این است که تا مردم در این زمینه همکاری لازم را نداشته باشند، نمیتوان انتظار خاصی در این زمینه داشت.
موضوعی که سخنگوی وزارت بهداشت، درمان آموزش پزشکی هم در گزارشات روزانه خود در زمینه بیماری کرونا به آن اشاره و تاکید کرد که توصیه وزارت بهداشت این است که از امکانات فضای مجازی بهجای دورهمیهای حضوری استفاده شود.
باید بر این مساله تاکید کرد که اگرچه اعمال محدودیتها در تهران میتواند در زمینه مقابله با بیماری کرونا موثر باشد، اما با توجه به اظهارات مسئولان همه باید نسبت به برگزاری دورهمیهای خانوادگی خود توجه کنیم و تا جای ممکن از فضای مجازی در این زمینه بهره ببریم.
در پایان باید بر این موضوع تاکید کرد اگرچه شعار در خانه ماندن برای همه ما تکراری شده است، اما فراموش نکنیم این کار میتواند بزرگترین و سهلترین کاری باشد که میتوانیم برای کادر درمانی انجام دهیم.