نجار: آمادگی تهران در برابر زلزله ۱۸.۸ درصد است
- بنا به اعلام پایگاه اطلاعرسانی شهرداری تهران، اسماعیل نجار رییس سازمان مدیریت بحران کشور در این جلسه ستاد پیشگیری و هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران کلانشهر تهران با بیان اینکه تهران یک مجموعهای است که هرچه زمان میگذرد به دلیل آگاهیهایی که کسب میکنیم نگرانیهای ما بیشتر میشود، گفت: بعد از زلزله دماوند و فیروزکوه جلسه با حضور کارشناسان در موسسه ژئوفیزیک برگزار و نظراتشان اخذ شد. به این نتیجه رسیدیم که باید اقدامات ویژهای برای تهران داشته باشیم.
او افزود: با همه تفاصیلی که بعد از زلزله داشتیم این نکته همواره مطرح است که زلزله هرگز خبر نمیکند و هرلحظه باید آماده بود.
نجار با بیان اینکه آمادگی تهران با همه اقدامات انجام شده در برابر زلزله ۱۸.۸ درصد است، گفت: مثلاً شاید در تعداد آمبولانسها ظرفیت داشته باشیم، اما آیا مسیر باز است که مجروحان انتقال داده شوند و آیا امکان حضور نیروهای امدادی وجود دارد؟
او ادامه داد: در بحث استانهای معین استان تهران ۳۰ استان کشور به عنوان معین تهران در نظر گرفته شدند. انتظار این است که با توجه به ظرفیتهای بالای کشور، هماهنگی بیشتری در این زمینه به وجود بیاید.
او با بیان اینکه باید کارها را به روز کنیم، افزود: برای نمونه، از حدود ۴۷۰ منبع آب مورد نظر در شرایط بحران، ۳ تا ۴ مورد آن تعبیه شده است. همچنین پدهای بالگرد در تهران و جاهایی که امکان فرود بالگرد وجود داشته باشد باید تقویت شود و از ظرفیت نیروهای نظامی هم در این مورد استفاده کنیم. باند دوشان تپه، فرودگاهمهرآباد و باند قلعه مرغی از جمله مکانهایی است که میتوان مجروحان را از آنجا به استانهای دیگر انتقال داد. اینها به نظرم کار بسیار مهمی است. باند دوشان تپه را دو سال پیش برای سازمان برنامه و بودجه نوشتیم و خواستیم که مرمت کنند که همچنان مانده و در حال پیگیری هستیم.
او گفت: پیشنهاد بنده این است که پیش نویس سازوکار لازم برای فرماندهی میدان را که وزیر کشور به جناب آقای حناچی دادند، از سوی شهرداری تهران نهایی شده و به تصویب برسد.
نخستین جلسه ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران کلانشهر تهران امروز صبح (چهارشنبه ۲۵ تیر) با حضور اسماعیل نجار، رییس سازمان مدیریت بحران کشور، پیروز حناچی، شهردار تهران، محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران، رضا کرمی محمدی، رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، غلامحسین محمدی، رییس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران و اعضای کارگروههای ۱۴ گانه شورای هماهنگی مدیریت بحران شهر تهران (به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس) در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد.