یافته‎ های جدید درباره ویروس کرونا؛ تولید واکسن کرونا در چه مرحله‎ای است؟

14:14 - 24 تير 1399
کد خبر: ۶۳۷۵۱۶
واکسن کرونا را شاید بتوان مهم‌ترین موضوع پزشکی مورد علاقه این روزهای مردم جهان دانست.

واکسن کرونا ما را از این بیماری ایمن می‌کند؟

- «کرونا»، بحران بهداشتی بزرگی که جهان را در حدودا ۹ ماه گذشته به شدت با چالش‌های متعددی مواجه کرده، همچنان تا حد زیادی ناشناخته مانده است.

این امر سبب شده تا شدت و حدت آن نه تنها کاهش نیابد، بلکه هر روز چهره‌ای جدید از بیماری را شاهد باشیم.

تاکنون ۱۳ میلیون و ۲۴۹ هزار و ۵۷۵ نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شده اند و ۵۷۵ هزار و ۸۴۴ نفر نیز جان خود را بر اثر این بیماری از دست دادند.

اما درمان ۷ میلیون و ۷۱۸ هزار و ۳۰۷ نفر، همچنان دریچه‌های امید برای مقابله با این بیماری و کشف راه درمان آن را باز نگه داشته است.

انتشار خبرهایی مبنی بر کشف و تولید واکسن در نقاط مختلف جهان، مزید بر علت می‌شود تا از یک سو امید‌ها برای پایان و شکست این بیماری جان بگیرند و از سوی دیگر بی توجهی به هشدار‌ها که در نهایت سبب گسترش مجدد بیماری در مناطقی که فعالیت ویروس فروکش کرده، افزایش یابد.

به گزارش «اینترفکس، مای نورث وست و رویترز»، انتشار خبر موفقیت آمیز بودن فرآیند آزمایش‌های اولیه واکسن کرونای تولید شده در روسیه بر روی انسان ها، سبب شد تا سازمان بهداشت جهانی از آن استقبال کرده و این واکسن را جزءامیدوارکننده‌ترین واکسن‌ها بدارند.

«مرکز ملی تحقیقات» روسیه که آزمایش‌های موفقیت آمیز مذکور را انجام داده، ابراز امیدواری کرده که این واکسن که در اواسط ماه آگوست (شهریور) به داوطلبان غیرنظامی در روسیه تزریق می‌شود، در آینده نزدیک وارد چرخه تولید انبوه شود.

از سوی دیگر آمریکا و انگلیس نیز مدعی هستند که واکسن کرونای در حال تولید در این کشورها، مراحل آزمایش را با موفقیت پشت سر گذاشته و روندی رو به جلو دارد.

«امپریال کالج لندن» با اعلام خبر آغاز مرحله آزمایش انسانی واکسن کرونا، مدعی شد «این واکسن در اوایل سال آینده میلادی در انگلیس در اختیار عموم مردم قرار خواهد گرفت.»

یک مقام ارشد آمریکایی نیز ادعا کرد «احتمالا تولید و ساخت مواد واکسن کرونا در آمریکا، چهار تا شش هفته آینده آغاز می‌شود و واکسن تا پایان تابستان به تولید انبوه خواهد رسید.»

وی در ادامه گفت «نتایج آزمایش‌های بالینی دارو‌ها نیز طی چند هفته مشخص می‌شود و امکان تولید صد‌ها هزار دور از آن تا پاییز امسال میسر خواهد شد.»

البته باید توجه داشت که تاکنون برای هیچیک از بیماری‌های ناشی از ویروس‌های هفتگانه خانواده کرونا، واکسنی کشف و تولید نشده است.

ضمن اینکه نگاه بدبینانه به ما می‌گوید که سرماخوردگی به عنوان یکی از اعضای خانواده کروناویروس ها، هر ساله ما را به دفعات مبتلا می‌کنند؛ پس نباید انتظار داشت که واکسنی بتواند ما را از ابتلا یا ابتلای مجدد به بیماری کرونا مصون کند.

این خبر‌ها در حالی اعلام می‌شوند که تحقیقات و بررسی ها، از تاثیر جهش ویروس بر میزان ابتلا و کارآمدی واکسن‌ها خبر می‌دهند.

بررسی‌های متعددی نشان می‌دهند که کروناویروس ماه جولای متفاوت از کرونا ویروسی است که در ماه آوریل وجود داشته است؛ این جهش یافتگی تاثیری جدی بر میزان شیوع این بیماری دارد.

توانایی باور نکردنی این ویروس برای جهش یافتن، بر ابعاد ناشناخته اش و بیماری ناشی از آن می‌افزاید.

در حالی که امید‌ها برای کشف و تولید واکسن کرونا افزایش یافته، کشور‌های مختلفی در مواجهه با افزایش ناگهانی شمار مبتلایان به این بیماری اقدام به وضع محدودیت‌های منطقه‌ای و سراسری کرده اند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *