صرفه جویی ۶۰ میلیون یورویی در صنعت حفاری نفت کشور توسط بنیاد مستضعفان
- سید پرویز فتاح در حاشیه بازدید از سکوهای حفاری شناور سحر یک و ۲ در منطقه خلیج فارس، با اشاره به فعالیت این سکوها اظهار کرد: بهمن ماه سال گذشته شرکت ملی نفت و شرکت نفت فلات قاره، طی قراردادی با بنیاد مستضعفان، به این دکلهای حفاری ماموریت دادند که با استقرار در منطقه خلیج فارس، عملیات تعمیر و حفر تعدادی از چاههای نفتی را با هدف افزایش تولید و افزایش راندمان تولید نفت، عهده دار شوند.
رییس بنیاد مستضعفان با اشاره به ظرفیت بسیار بالای دکلهای شناور سحر یک و ۲ گفت: این دکلهای شناور قابلیتهای حفاری بسیاری دارند و امروز قیمت جایگزینی هریک از این دکل ها، بیش از ۲۰۰ میلیون دلار است و مجهز به بروزترین تجهیزات و تکنولوژی برای حفر چاههای نفتی هستند.
فتاح با اعلام خبر اورهال و بازسازی اساسی سکوی شناور سحر ۲ به دست متخصصان داخلی در ایران گفت: این سکوی ۸۰۰۰ تنی، به دست متخصصان داخلی و دانشمندان کشورمان در شرایط تحریمی بازسازی و اورهال شد و تمامی بخشهای حساس این سکو شامل پمپ ها، سیستمهای حفاری، سازه و تجهیزات فنی آن با توان نیروهای متخصص کشور بازسازی شد.
رییس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه در حال حاضر ۴۵۰ نفر بر روی دکلهای شناور سحر یک و ۲ مشغول به کار هستند و تعدادی قابل توجهی نیز وظیفه پشتیبانی از عملیات این دو سکو را عهده دارند، ادامه داد: این دو سکوی حفاری شناور، قابلیت حفاری انواع چاههای عمودی، با زاویه و حتی افقی را دارند.
فتاح با بیان اینکه فعالیت در میادین مشترک، یک ضرورت است گفت: ما در این بخش به دنبال افزایش تولید نفت و افزایش راندمان هستیم.
وی با غرورآمیز توصیف کردن، انجام تمامی ماموریتهای نفتی کشور با تکیه بر تخصص داخلی و ایرانی گفت: این سکوهای حفاری در مالکیت ایران هستند و تمام کارکنان و ناظران آنها نیز جزو متخصصان داخلی و دانشمندان ایرانی هستند و با توان این جوان ها، تمامی قطعاتی که تا پیش از این توسط شرکتهای خارجی تعمیر میشد، در داخل کشور نوسازی و تعمیر میشود.
رییس بنیاد مستضعفان با قابل تقدیر خواندن اعتمادی که به جوانان متخصص داخلی شد تا این ماموریت به دست آنها انجام شود گفت: در شرایط امروز میتوانیم به جرأت بگوییم که هیچ تقاضایی در کشور معطل تحریمها نیست و تحریم دشمنان علیه کشورمان شکست خورده اند.
وی گفت: ما همچنین به مسئولان وزارت نفت اعلام کرده ایم که آمادگی داریم تا در صورت نیاز به حضور دکل حفاری شناور سوم در منطقه خلیج فارس، این نیاز کشور را نیز تامین کنیم.
فتاح در پایان با اشاره به اینکه تمامی نیازهای سکوهای حفاری سحر یک و ۲ برای انجام ماموریتشان از داخل تامین میشود گفت: نکته قابل توجه این است که در صورت عدم وجود چنین سکوهای حفاری در کشور، انجام ماموریت سکوهای حفاری شناور سحر یک و ۲، نیازمند بیش از ۶۰ میلیون یورو بود که امروز خوشبختانه با وجود این ۲ سکوی شناور حفاری، هیچ ارزی برای ماموریتهای محوله از کشور خارج نمیشود و تمام هزینهها به صورت ریالی انجام میشود.