برای مقابله با کرونا از چه نوع ماسکی استفاده کنیم؟
شروین شکوهی در گفتوگو با میزان بیان کرد: ویروس کرونا نسبت به گذشته هیچ جهش ژنتیکی نداشته و به این دلیل علائم جدیدی در مواجهه با این بیماری مشاهده می کنیم که تعداد مبتلایان افزایش یافته است و هر کدام از آنها با علائم تازه ای در برابر این ویروس رو به رو می شوند، چرا که در گذشته یک میلیون نفر دچار این بیماری بودند، اما هم اکنون ۳۰۰ میلیون نفر در جهان گرفتار کرونا شده اند و همین امر موجب بروز علائم نادر این بیماری شده است.
وی در خصوص ساخت واکسن کرونا گفت: در خوشبینانه ترین حالت حدود یک سال و نیم دیگر واکسن این بیماری در جهان ساخته می شود و در حال حاضر بهترین راه مقابله با کرونا رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک است.
این متخصص بیماری های عفونی متذکر شد: اگر همه افراد جامعه از ماسک استفاده نکنند، سایر افراد حتما باید ماسک استاندار بزنند، چرا که اگر این وسیله پیشگیری از کرونا استاندار نباشد، ممکن است فرد از طریق عطسه و یا سرفه شخص آلوده ای که ماسک ندارد، مبتلا شود.
وی ضمن اشاره به اینکه بهترین نوع ماسک، ماسک های سه لایه هستند، افزود: در صورتی که همه افراد جامعه ماسک بزنند، نیازی نیست که ماسک حتما استاندارد باشد، چرا که در آن شرایط ویروس در هوا پخش نیست و ترشحات تنفسی هر کس در ماسک خودش قرار می گیرد نه در هوا؛ در شرایطی که همه ماسک ندارند، هدف استفاده از این وسیله جلوگیری از مبتلا شدن خود فرد به کروناست، اما اگر همه ماسک بزنند، هدف عدم ابتلای سایر افراد است و در این صورت استفاده از هر نوع ماسکی قابل قبول است.
شکوهی ضمن تاکید بر اینکه تا کنون هیچ دارویی برای مقابله با کرونا ساخته نشده است، ادامه داد: از برخی داروهایی که با اهداف دیگری ساخته شده اند، برای درمان این بیماری استفاده می شود چرا که با انجام بعضی از آزمایش ها مشخص شده است که بعضی از از دارو ها میزان غلظت و تعداد ویروس کووید۱۹ در بدن را کاهش می دهند، تعداد این دارو زیاد است اما بین اینکه دارویی صرفا برای کرونا ساخته شود و یا با هدف دیگری تولید شود و تا حدودی در مقابله با کووید ۱۹ موثر باشد، تفاوت زیادی وجود دارد.
وی هشدار داد: کسانی که مبتلا به آسم و آلرژی هستند باید اقدامات پیشگیرانه مقابله با کرونا را جدی بگیرند چرا که کرونا یک نوع عفونت ویروسی است و هر نوع عفونت ویروسی برای مبتلایان به آسم خطرناک است، این افراد در چند ماه گذشته جزو گروه های پر خطر در مواجهه با کرونا نبوده اند، اما به تازگی جزو این گروه محسوب می شوند.
شکوهی در خصوص ماندگاری عوارض بیماری کرونا عنوان کرد: ما حدود ۵ ماه است که با کووید ۱۹ درگیر هستیم و نمی توانیم بگوییم که آیا عوارض آن داراز مدت است یا نه و این امر احتیاج به مطالعات بالینی و گذشت زمان دارد.
نتهای پیام/