پاکستان خواستار اجماع جهانی درباره خلع سلاح هستهای شد
- بنابر گزارش وزارت امور خارجه پاکستان، خلیل هاشمی نماینده دائم این کشور روز سهشنبه طی سخنرانی در همایش خلع سلاح در ژنو، بر لزوم توجه به تأثیر خطرات ناشی از تسلیحات پیشرفته و تهدید رویارویی هستهای و پیامدهای آن بر امنیت و ثبات در جنوب آسیا تاکید کرد.
وی با اشاره به ضرورت احیای اجماع جهانی در مواجه با تهدیدهای رو به رشد برای صلح جهانی و منطقهای، برنامه یازده مادهای پاکستان درخصوص مشارکت بین المللی درباره خطرات ناشی از تسلیحات و عدم گسترش سلاحهای هستهای را در این کنفرانس مطرح کرد.
نماینده دائم پاکستان در مقر سازمان ملل در ژنو افزود: برنامه پیشنهادی این کشور شامل تعهد مجدد به پیروی از اصول منشور سازمان ملل و قوانین بین المللی و همچنین تحقق تعهدات جهانی توسط همه کشورها است.
وی تاکید کرد که حفظ یکپارچگی نظم جهانی مبتنی بر قوانین و چندجانبه گرایی از طریق پایبندی آشکار به حاکمیت قانون ضروری است.
دیپلمات پاکستانی در این نشست از آنچه که وی سخنان تحریک آمیز و غیرمسئولان مقامهای بلندپایه هند و انباشته شدن تسلیحات پیشرفته خواند، را برای صلح و امنیت منطقه خطرناک دانست.
براساس گزارش اخیرا کارزار بین المللی نابودی سلاحهای هستهای درباره تخمین هزینههای جهانی هستهای، پاکستان و هند دو رقیب سنتی شبه قاره در میان ۹ کشوری قرار گرفتند که سال گذشته میلادی بیشتری هزینهها را در نگهداری و ساخت تسلیحات اتمی انجام دادند.
کارزار بین المللی نابودی سلاحهای هستهای افزود: در سال گذشته ۷ میلیارد دلار به هزینههای جهانی سلاحهای هستهای اضافه شد. آمریکا با ۳۵. ۴ میلیارد دلار در راس این کشورها قرار گرفته است.
بر خلاف ایران و بسیاری از کشورهای عضو سازمان عدم تعهد، آمریکا، روسیه، انگلیس، چین، فرانسه، هند، پاکستان، کره شمالی و رژیم صهیونیستی به همراه برخی کشورهای عضو ناتو از امضای پیمان بینالمللی منع کامل تسلیحات هستهای سر باز زدهاند.
/انتهای پیام/