فاجعه در یمن و قطع حمایت نهادهای بشردوستانه سازمان ملل
– پایگاه خبری آمریکایی «پی بی اس» در گزاشی به بحران یمن پرداخته و مینویسد که این بحران در حال گسترش است.
در این گزارش آمده که عربستان سعودی با پشتیبانی آمریکا ائتلافی را تشکیل داد و از سال ۲۰۱۵ حملات خود را در یمن آغاز کرد.
این پایگاه آمریکایی در بخش دیگری از گزارش خود مینویسد: این جنگ تاکنون به کشته شدن بیش از ۱۰۰ هزار نفر در یمن منجر شده و این کشور اکنون با بزرگترین بحران انسانی جهان درگیر شده است، بیش از ۳ میلیون نفر در جریان این جنگ آواره شده اند و دو سوم از جمعیت یمن برای زنده ماندن به کمکهای غذایی نیازمندند.
نهادهای حقوق بشری در یمن اخیرا به دلیل شیوع ویروس کرونا و مطرح کردن ادعاهای بی اساس، فعالیتهای بشردوستانه را در این کشور متوقف کرده اند و اکنون تنها انتظاری که میرود بدتر شدن اوضاع یمن است.
پی بی اس در بخش دیگری میافزاید: ۲۴ میلیون نفر در یمن (۸۰ درصد از جمعیت این کشور) به نوعی وابسته به کمکهای بشردوستانه هستند و ۷۵ درصد از برنامههای سازمان ملل در این کشور که بخشهای حیاتی مختلف از غذا تا سلامت را پوشش میدادند فعالیت خود را متوقف و یا کاهش داده اند.
توقف این برنامهها در حالی صورت میگیرد که یمن علاوه بر بحرانهای قبلی، اکنون با شیوع ویرس کرونا نیز دست و پنجه نرم میکند و زیرساختهای بهداشتی آن به هیچ عنوان آماده مقابله با چنین بحرانی را ندارند.
صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف)، روز جمعه با انتشار بیانیه ای، درباره وضعیت بحرانی کودکان یمنی هشدار داد.
یونیسف هشدار داده که تا پایان سال ۲۰۲۰، شمار کودکان یمنی که دچار سوء تغذیه هستند، با افزایشی ۲۰ درصدی به ۲.۴ میلیون نفر خواهد رسید.
در بخشی از این گزارش آمده است: میلیونها کودک یمنی ممکن است به دلیل کمبود شدید کمکهای بشردوستانه با قحطی و گرسنگی مواجه شوند.