تحولات لیبی؛ جنگ در داخل و رایزنی در خارج
- نیروهای دولت وفاق ملی موفق شدند پیشرویهای گستردهای را در مناطق راهبردی «سرت» و «جفره» داشته باشند.
«محمد قانونو»، سخنگوی ارتش لیبی، میگوید «در حال حاضر اولویت اصلی در دست گرفتن کنترل این ۲ منطقه است.»
در همین حال «فائز السراج»، نخست وزیر دولت وفاق ملی لیبی با نخست وزیر ایتالیا در رم دیدار و با وی درباره بحران لیبی گفتوگو کرده است.
بنابر گزارش منابع لیبیایی، در این دیدار درباره بازگشت شرکتهای ایتالیایی به لیبی رایزنی شده است.
با ادامه درگیریها در لیبی، نماینده سازمان ملل در این کشور، ضمن ابراز نگرانی از افزایش درگیریها، از سازمان ملل خواسته تا تحریمهایی علیه شبه نظامیان وابسته به طرفهای خارجی را تحریم کند.
در همین حال خبرگزاری آناتولی در گزارشی به تخریبهای ناشی از درگیریها در لیبی پرداخته و به نقل از ساکنان محلی میگوید که مدت زمان بسیاری برای بازسازی این تخریبها لازم است.
این گزارش نشان میدهد که بسیاری از مناطق مسکونی به خصوص در اطراف شهر «طرابلس»، پایتخت لیبی، بر اثر درگیریها میان نیروهای تحت فرمان حفتر و نیروهای دولت وفاق ملی تخریب شده اند.
آناتولی اخیرا نیز گزارش داده که در جریان درگیریها در لیبی تاکنون ۵۰ هزار نفر آواره و ۱۲۰ هزار منزل مسکونی نیز تخریب شده و یا آسیب دیده اند.
واحد خنثی سازی مین و بقیای جنگی لیبی اخیرا گزارش داد ۳۹ غیرنظامی بر اثر انفجار مین جان خود را از دست داده و ۱۰۰ نفر دیگر نیز زخمی شدند که بسیاری از این افراد زنان و کودکان بودند.
در همین حال پایگاه «لیبیا آبزرور» در گزارشی اعلام کرد که خسارت ناشی از بسته شدن پالایشگاهها و میادین نفتی این کشور به دلیل درگیریها، به بیش از ۶ میلیارد دلار رسیده است.
شرکت ملی نفت لیبی روز شنبه اعلام کرد که خسارت کلی ناشی از بسته شدن میادین نفتی این کشور از ۶ میلیارد دلار فراتر رفته است.
یک روز پیش از این بیانیه، شرکت ملی نفت لیبی گزارش داده بود که گروهی از افراد مسلح، میدان نفتی «الشراره» به عنوان بزرگترین میدان نفتی این کشور را مورد حمله قرار داده اند.
لیبی از سال ۲۰۱۱ و در پی خیزش مردمی در لیبی که به سرنگونی معمر قذافی منجر شد، تاکنون شاهد ادوار مختلف جنگ داخلی بوده است.
این کشور از سال ۲۰۱۴ بستری برای درگیری نظامی و سیاسی دو مدعی اصلی قدرت یعنی دولت وفاق ملی در غرب و ارتش ملی لیبی در شرق شده است.
جنگ داخلی در لیبی از اوایل سال ۲۰۱۹ در پی تصمیم خلیفه حفتر برای تصرف شهر طرابلس وارد فاز جدیدی شد.