درِ «درکه» و «دربند» تخته میشود؟+فیلم
«سید حمید موسوی» شهردار منطقه یک تهران در حاشیه بازدید از ، به تشریح تمهیدات اندیشیده شده درباره دستفروشیهای واقع در این منطقه پرداخت و گفت: یکی از کارهای بزرگ که منطقه یک انجام داد، بحث بستن مسیرهای منتهی به کوهستان بود؛ ما در ایام کرونا حتی قبل از اینکه مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا را داشته باشیم، مسیرهای منتهی به کوهستان را با هماهنگی فرماندار تهران و پلیس انتظامی بستیم.
وی ادامه داد: این کار تا زمانی ستاد ملی مقابله با کرونا اجازه دستفروشی را آزاد نکرده بود، اجازه این کار داده نشد و ما توانستیم مسیر دربند، درکه، کلک چال و سوهانک را داشتیم را ببندیم.
شهردار منطقه یک خاطرنشان کرد: تعداد مراجعه کننده به این مناطق در ایام شیوع کرونا نبود چراکه بسیاری از افراد به دلیل ممنوعیت مسافرتها در ایام کرونا به این مناطق مراجعه میکردند و فکر میکنند با حضور در این مناطق میتوانند به سلامتیشان کمک کنند در حالی عکس این مساله بود.
وی ادامه داد: ما یکی از مناطقی بودیم که براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا حتی از باز بودن بوستانها هم جلوگیری کردیم.
شهردار منطقه یک خاطرنشان کرد: اگرچه سوال شما ناظر به امکان دستفروشی در این مسیر بود، اما ما حتی روی وجود خود رستورانها و محلهای پذیرایی را در این مناطق بحث داریم.
وی ادامه داد: مشکل اینجاست که عمده رستورانها و مکانهای پذیرایی در حریم یا بستر رودخانهها هستند، برای مثال در مسیر دربند شاهد هستیم که در برخی قسمتها افراد پل زدند و بر روی پل در حال پذیرایی از افراد هستند.
شهردار منطقه یک خاطرنشان کرد: این مساله بسیار خطرناک است چراکه اگر وسایلشان به داخل رودخانه سقوط کند یا اینکه پل تخریب شود و اگر اتفاقی صورت بگیرد، قطعا این مساله منجر به سیل میشود.
وی ادامه داد: ضمن اینکه فاضلاب اینها هم یکی از موضوعات مهمی است که موجب شده که رودخانه دربند را یکی از خالصترین رودهای موجود در شهر تهران است را بسیار آلوده میکند، با وجودی که این رودخانه به طور مستقیم از کوهستان سرازیر میشود.
وی ادامه داد: ما به عنوان شهرداری آماده هستیم که از ظرفیتهای اداره کل حریم و کمیته فنی حریم وجود دارد استفاده کنیم تا اقدام به جانمایی مجدد و ساماندهی این فضا بپردازیم تا این خدمات به صورت بهداشتی و مهندسی به مردم ارائه شود.
موسوی تصریح کرد: وجود ابنیه در این منطقه یکی از مصادیق گلایهمندی ما هم هست که از سالیان گذشته شکل گرفته است و ما از سال گذشته به هیچ عنوان اجازه توسعه این فضاها را ندادیم و اعلام آمادگی هم کردیم.
وی ادامه داد: اگر ما بخواهیم برای مساله تخریب به این موضوعات وارد شویم، باید به سمت کمیسیون ماده ۱۰۰ است که بسیاری متصرفین نسبت به آرای ما دستور موقت گرفتهاند، اما اگر امروز سازمان آب منطقهای به این مساله ورود کند، میتواند بدون حکم دادگاه راحت میتواند این موارد را اعمال قانون کند.
شهرداری منطقه یک خاطرنشان کرد: در این صورت ما هم میتوانیم در کنارشان یک کار مشترک انجام دهیم و نسبت به ساماندهی مسیر دربند، درکه و گلاب دره اقدام کنیم.
وی ادامه داد: همانطور که مستحضرید این مسیرها برای تهران بسیار خطرناک هستند و در این دوسال با توجه به بارندگیهای زیادی که در این منطقه صورت گرفته است، در تلاش هستیم که خودمان نسبت به مقاوم سازی زیربنای این ساختمانها هرچند که غیرقانونی ساخته شدهاند، بپردازیم.
موسوی خاطرنشان کرد: در نتیجه خواهش ما این است که دستگاههای مسئول نسبت به این مساله ورود پیدا کند و شهرداری هم در کنارشان آماده ارائه خدمات هم در اعمال قانون و هم در طراحی فضاهای جدید است که خود این فضاها مدنظر مراجعان و کوهنوردان است.این افراد نیاز به محیط پذیرایی دارند و بالاخره اگر جایی را تخریب میکنیم، باید فضایی را برای نیاز منطقی و طبیعی خواسته گردشگران را جامع عمل بپوشانیم و نسبت به این مساله را پاسخگو باشیم.